واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: روزنامه جوان: برنامه توسعه ای استان، نیازمند دیدگاه آمایش سرزمین است روزنامه جوان در شماره 32 ویژه نامه چهارمحال وبختیاری این روزنامه در مطلبی با تیتر "برنامه توسعه ای استان، نیازمند دیدگاه آمایش سرزمینی است" با یکی از کارشناسان شرکت آب منطقه ای چهارمحال وبختیاری در خصوص توسعه استان گفت وگو کرده است.
"مهدی ریاحی پور" در مصاحبه با روزنامه جوان عنوان کرده است: علمی نشدن برنامه های توسعه در استان ناشی از انتخاب نادرست هدف ها و ابزارهاست.
پیشرفت تدریجی همراه با برنامه ریزی صحیح، تصویر درستی را از آینده برای سالها یا دهه های آتی و نسل های بعد به دست می دهد و به طور مستمر قابل کنترل و پایش و اصلاح می باشد.
منظور از مثبت بودن ماهیت توسعه هم یعنی اینکه این فرایند تدریجی بایستی نتایج مثبت در جهت بهبود اوضاع، برخورداری، رفاه بیشتر و کاهش نابرابری ها داشته باشد.
توسعه می تواند جنبه های مختلفی داشته باشد از جمله توسعه اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، امنیتی، اجتماعی و انسانی که هر کدام معیارها و زیرمجموعه های خودش را داراست و همه اینها در یک نقطه عطفی به نام توسعه یافتگی به هم می رسند.
بدون شناخت درست از پتانسیل ها و امکانات موجود در استان و بدون شناسایی عوامل موثر بر برنامه ریزی ها و نداشتن آسیب شناسی ناکامی ها و تلاش صرف برای تجهیز دولت به منابع مالی و فیزیکی چیزی جز سپردن سرنوشت جامعه به دست تقدیر نیست.
سند آمایش سرزمین نقشه راه استان است که با تغییر افراد و مدیران و دولتها دستخوش تغییرات نمی شود، آمایش سرزمین به معنای بهره برداری بهینه از امکانات در راستای بهبود وضعیت مادی و معنوی در یک قلمرو جغرافیایی خاص است.
در این طرح مزیت های فضای طبیعی، اجتماعی و اقتصادی ساماندهی و نظام بخشی می شود و این کار با هدف ایجاد رابطه منطقی بین داشته ها و فعالیت ها در پهنه سرزمین با توجه به ویژگی ها و قابلیت های مناطق مختلف قلمرو جغرافیایی صورت می گیرد.
اگرچه وجود آب در چهارمحال و بختیاری که سرچشمه دو رودخانه بزرگ "کارون" و "زاینده رود" است و همواره توسط مسئولان و کارشناسان و شهروندان به عنوان کلید توسعه استان شناخته شده است، ولی با این حال هنوز راه زیادی تا استفاده بهینه از این منبع خدادادی داریم.
در دهه های گذشته با حفر بی رویه چاه ها، مخازن آب زیرزمینی دشتهای استان که عمدتا آب شرب شهرها و روستاها از آنها تامین می شود را به شدت کاهش داده است.
این روزها با افت زیاد سطح آب زیرزمینی و به دنبال آن فرونشست زمین که دیگر قابل برگشت به حالت اول نیست، عملا پتانسیل ذخیره آب در آبخوانها کم شده ایم.
درست است که با بحران آب و کم آبی مواجه هستیم و مسئولان در تلاش هستند تا حداقل نیازهای آبی به ویژه آب شرب را تامین کنند ولی نباید کار کارشناسی را به دست افراد فرصت طلب داده شود که این روزها بدون تخصص اظهار نظر می کنند.
7361/6014/
27/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 139]