تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837311515
- جیغ زغال بلوط در سوگواره جنگل های زاگرس
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: جیغ زغال بلوط در سوگواره جنگل های زاگرس شهرکرد-ایرنا- ارزش زاگرس با همه بعد تاریخی اش در ایران، به جنگل های بلوط آن است.
"درخت بلوط، گیاه عجیبی است"، این را روستاییانی می گویند که سالهای سال در کنار این درخت زیسته اند.
درخت بلوط انگار در بین همه موجودات نباتی از حس اجتماعی خاصی برخوردار است، چرا که اگر شاخه ای از آن را بشکنند، تو گوئی تمام درخت دچار افسردگی می شود.
وقتی در یک محیط کوهستانی، درخت بلوط قطع می شود، همه درختان پیرامون آن سوگوار هجوم اره و تبرند، به گونه ای که روستاییان مدعی اند، هنگام قطع یک درخت بلوط، رشد بلوط های دیگر برای یکسال متوقف می شود.
درخت بلوط به دو شکل دانه ای و شاخه آوری زایش می کند و این نوع زایش تنها از درخت بلوط برمی آید.
بلوط ایرانی یا بلوط زاگرس با نام علمی"Quercus persica" یکی از حساس ترین گونه های درختی در جهان است که این روزها صدای جیغش بر اثر هجوم آفت "سوسک خرطومی" یا زغال شدنش از اعماق جنگل های زاگرس شنیده می شود.
مردم به شوخی و طعنه، "رفیق ناب" و "زغال خوب" را از دلایل گرایش جوانان به مواد مخدر می دانند و این زغال خوب و مرغوب در واقع همان زغال بلوط زاگرس است.
بلوط را عده ای برای زغال از تنه می بُرند چرا که این روسیاه با ارزش یکی از مرغوبترین زغالهاست که عده ای سودجو آن را تهیه می کنند و در بازار به قیمت بالا می فروشند.
جیغ جنگل را باید در سوختن بلوط ها شنید، فریاد سرخی که از آتش تهیه زغال برمی آید و انگار جان جنگل بر مُشتی خاکستر فرو می نشیند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیرداری چهارمحال و بختیاری، چند روز پیش در نشستی خصوصی در لردگان گفت: قاچاقچیان چوب و زغال، برای انجام کار خلاف خود، بارها با روشهای مختلف، قانون را دور زده اند.
خسرو عبداللهی افزود: عده ای از قاچاقچیان چوب و زغال با پیگیری قانونی، کوره زغالسازی خود را از جنگل به خانه هایشان انتقال دادند تا از دست ماموران قانون فرار کنند.
به گفته وی، این سوداگران روسیاه در نهایت، برای تهیه زغال بلوط از روش درون بشکه ای استفاه و زغال بلوط را در خانه هایشان و درون بشکه ها تهیه کرده اند.
وی گفت: با برخورد جدی با این افراد، در نهایت آنان به سراغ شگرد انتقال چوب به استانهای همجوار رفته اند تا چوب خام را به استانهای دیگر ببرند و در آنجا به زغال تبدیل کنند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیرداری استان افزود: قاچاقچیان حتی برای قاچاق چوب از خودروهالی حمل بستنی یا خودروهای عمومی برای قاچاق بهره می گرفتنند.
عبداللهی یادآور شد: در یکی دو سال اخیر، با همکاری نیروی انتظامی و دادگستری، با قاچاقچیان چوب برخورد جدی شده است.
به گفته وی، هم اکنون 18 هزار خانواده جنگل نشین در چهارمحال و بختیاری زندگی می کنند.
با همه این تفاصیل، ارزش جنگل تنها به چوبش نیست، به نقش حیاتبخش این منبع عظیم خدادادی است که هم هوا و هم آب را برای زمین تصفیه می کند.
مساحت جنگلهای ایران 14 میلیون هکتار تخمین زده شده است که 12 میلیون هکتار آن را جنگل های خشک و نیمه خشک تشکیل می دهد و از این میزان نیز شش میلیون هکتار در ناحیه رویشی زاگرس قرار دارد که مهمترین گونه جنگلی در زاگرس نیز بلوط است.
از لحاظ حفظ آب شیرین در سفره های زیرزمینی، حفاظت خاک و جلوگیری از تغییر وضعیت جوی آب و هوایی و تغییرات سخت اقلیمی، جنگلهای منطقه زاگرس ایران یکی از بهترین نوع جنگلهاست.
بااین وجود، تخریب جنگل در زاگرس موجب تغییرات اقلیمی در منطقه زاگرس نشین ایران شده و با این تخریب در منطقه زاگرس، سفره های زیرزمینی آب شیرین نیز صدمه دیده و گرم شدن آب و هوا در مناطق زاگرس به جنگلها نیز خسارت وارد کرده است.
معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری گفت: سالانه هفت میلیون مترمکعب چوب جنگلی و بوته مرتعی برای تامین سوخت از سوی روستاییان جنگل نشین برداشت می شود.
مسعود منصور در گفت وگو با ایرنا افزود: این میزان برداشت در مناطق جنگل نشین از سوی خانوارهای روستایی برداشت می شود لذا بخشی از جنگلهای کشور با بحران برداشت روبرو شده است.
به گفته وی، بطور مثال در یک روستای70خانواری چهارمحال و بختیاری، هر خانوار ماهانه یکهزار و 562 مترمکعب چوب و بوته برداشت می کند.
منصور یادآور شد: بخشی از این برداشت برای تامین سوخت از سوی روستاییان حاشیه جنگلها صورت می گیرد که با نصب آبگرمکن خورشیدی، این میزان برداشت بشدت کاهش می یابد.
به گفته وی، با بهره برداری از آبگرمکن ها، سالانه از قطع سه هزار و562 اصله درخت بلوط جلوگیری می شود.
مدیر طرح ملی حفاظت از تنوع زیستی زاگرس مرکزی نیز در گفت و گو با ایرنا تاکید کرد: رشته کوه زاگرس مرکزی از تنوع زیستی با ارزشی در سطح جهان برخوردار است و شرایط اقلیمی و توپوگرافی بی نهایت مناسب آن، به تنوع عظیم اکوسیستمی و زیستگاهی برای طیف وسیعی از گونه ها منجر شده است.
"شیرین ابوالقاسمی"افزود: در دهه های اخیر بواسطه تغییرات جمعیتی و تغییر نظام های اجتماعی و اقتصادی و زوال مدیریت سنتی و الگوهای کاربری زمین، تنوع زیستی رو به کاهش نهاده و در حال حاضر بشدت در معرض نابودی است.
وی افزود: طرح حفاظت از تنوع زیستی زاگرس مرکزی، با هدف حفاظت از محدوده دو و نیم میلیون هکتاری زاگرس مرکزی از طریق همسو کردن حفاظت از تنوع زیستی و بهره برداری پایدار، با فعالیتهای بخشهای کشاورزی، جنگلداری، مراتع، آب و گردشگری ایجاد شده است.
ابوالقاسمی گفت:این پروژه از طریق ارتقاء ظرفیت لازم در سطوح فردی، سازمانی و سیستمی سازمان های داخلی، از روشهای مبتکرانه برای حفاظت از تنوع زیستی و بهبود معیشت مردم و در نهایت توسعه اقتصادی پایدار منطقه حمایت می کند.
به گزارش ایرنا، پوشش و تنوع جنگلهای ایران در نواحی خشک ایران را چهار ناحیه مهم رویشی، از نظر گونه های جنگلی نیز گونه های "افرا"، "زبان گنجشک" و "بادام" در جنگلهای ارسباران و در زاگرس نیز بلوط است که بیش از 50 نوع گونه درختی زاگرس وجود دارد و گونه های گرمسیری از جمله "آکاسیا" و "کهور ایرانی" در جنگلهای خشک و نیمه خشک جنوب وجود دارد.
چهارمحال و بختیاری با مساحت افزون بر16 هزارو 533 کیلومترمربع در فلات مرکزی ایران و در امتداد سلسله جبال زاگرس واقع شده و حداقل ارتفاع آن 800 متر از سطح دریا در حاشیه خروجی رودخانه زاینده رود و حداکثر ارتفاع آن چهار هزار و 250 متر در ارتفاعات زردکوه است.
84 درصد از مساحت چهارمحال و بختیاری معادل 1/4 میلیون هکتار را منابع طبیعی و عرصه ملی تشکیل می دهد که از این میزان 307 هزار هکتار را اراضی جنگلی و یک میلیون و 93 هزار هکتار را مرتع تشکیل می دهد.
جنگلهای چهارمحال و بختیاری با وسعتی معادل 307 هزار هکتار 18/5 درصد از مساحت استان و 2/5 درصد مساحت جنگلهای کشور را به خود اختصاص داده اند و پراکنش این جنگلها از شمال غربی استان در منطقه بازُفت به صورت نواری به سمت جنوب غرب به طول 212 کیلومتر در چهار شهرستان کوهرنگ، اردل، لردگان و بروجن و در پنج حوزه آبخیز رودخانه های بازفت، ونک، منج، خرسان و کارون است.
گزارش از: محمود رییسی
6027/2097
09/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]
صفحات پیشنهادی
- 19 درصد از جنگل های شش میلیون هکتاری بلوط زاگرس خشکیده است
19 درصد از جنگل های شش میلیون هکتاری بلوط زاگرس خشکیده است مشهد - ایرنا - رییس مرکز جنگلهای خارج از شمال سازمان جنگلها مراتع و آبخیزداری کشور گفت 19 درصد از سطح شش میلیون هکتاری جنگل های بلوط کشور خشکیده و یا دچار خسارت شدند دکتر رضا احمدی یکشنبه شب در گفت و گو با خبرنگاران ا19 درصد از جنگلهاي بلوط زاگرس خشکيد
۴ اسفند ۱۳۹۳ ۱۶ ۳۳ب ظ 19 درصد از جنگلهاي بلوط زاگرس خشکيد رئيس مرکز جنگلهاي خارج از شمال سازمان جنگلها مراتع و آبخيزداري کشور با اشاره به تشديد روند تخريب و آسيب در جنگلهاي بلوط کشور گفت 19 درصد از سطح شش ميليون هکتاري اين جنگلها خشکيده و يا دچار خسارت خشکسالي است به گ- 120 هزار هکتار جنگل های بلوط و شمشاد کشور دچار آسیب جدی است
معاون امور جنگل سازمان جنگل ها و مراتع عنوان کرد 120 هزار هکتار جنگل های بلوط و شمشاد کشور دچار آسیب جدی است مشهد - ایرنا - معاون امور جنگل سازمان جنگل ها مراتع و آبخیزداری گفت 120 هزار هکتار از جنگل های بلوط زاگرس و شمشاد کشور خشک شده و آسیب جدی دیده است بهزاد انگورج روز جمع- نهالکاری رییس منابع طبیعی کشور در جنگل های زاگرسی شهرستان خاتم
نهالکاری رییس منابع طبیعی کشور در جنگل های زاگرسی شهرستان خاتم یزد - ایرنا - رییس سازمان جنگل ها منابع طبیعی و آبخیزداری کشور عصر پنجشنبه ضمن بازدید از طرح جنگل کاری 1300 هکتاری در عرصه های شهرستان خاتم به کاشت چند نهال بنه و بادام کوهی در کوهپایه های کندر این شهرستان اقدام کرد- 19 درصد از جنگل های شش میلیون هکتاری بلوط زاگرس خشکید
19 درصد از جنگل های شش میلیون هکتاری بلوط زاگرس خشکید مشهد - ایرنا - رییس مرکز جنگلهای خارج از شمال سازمان جنگلها مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به تشدید روند تخریب و آسیب در جنگل های بلوط کشور گفت 19 درصد از سطح شش میلیون هکتاری این جنگل ها خشکیده و یا دچار خسارت خشکسالی است- 70 درصد کار مبارزه با خشکیدگی جنگل های بلوط ایلام انجام شد
70 درصد کار مبارزه با خشکیدگی جنگل های بلوط ایلام انجام شد ایلام - ایرنا - مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری ایلام گفت 70 درصد کار مبارزه با خشکیدگی جنگل ها و درختان بلوط استان اجرا شده است خیراله آذر کردار روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد عملیات هرس کردن اصلاحرئیس مرکز جنگلهای خارج از شمال عنوان کرد خشکیدگی 106 هزار هکتار از جنگلهای زاگرس / هزینه 130 میلیارد تومانی
رئیس مرکز جنگلهای خارج از شمال عنوان کردخشکیدگی 106 هزار هکتار از جنگلهای زاگرس هزینه 130 میلیارد تومانی در بخش جنگلهارئیس مرکز جنگلهای خارج از شمال سازمان جنگلها مراتع و آبخیزداری کشور با بیان اینکه به احتمال زیاد امسال به دلیل آشفتگی اقلیمی روند خشکیدگی جنگلهای زاگرستخصیص ۲۵۰ میلیارد ریال برای حفاظت از درختان بلوط حوزه زاگرس
مروارید خبر داد تخصیص ۲۵۰ میلیارد ریال برای حفاظت از درختان بلوط حوزه زاگرس شناسهٔ خبر 2496890 دوشنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵ ۵۶ استانها > ایلام ایلام-استاندار ایلام از تخصیص ۲۵۰ میلیارد ریال برای حفاظت از درختان بلوط حوزه زاگرس خبر داد محمدرضا مروارید در گفتگو با خبرنگار مهر اظه- جیغ جنگل
جیغ جنگل ایرنا- شهرکرد- برداشت بی رویه از جنگل های بلوط در زاگرس باعث کاهش جمعیت این گونه نادر در یک دهه اخیر شده است 09 اسفند 1393 8 57 عکس محمود رئیسی ID 2845258 54 عکس نسخه اصلی نسخه اصلی نسخه اصلی نسخه اصلی نسخه اصلی نسخه اصلی نسخه اصلی نسخه اصلی نسخه اصلی نسخه اصلی نسخه اافتتاح پروژه دو هزار هکتاری جنگلکاری چپقلی
افتتاح پروژه دو هزار هکتاری جنگلکاری چپقلی یوسف یوسفی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی به مناسبت فرارسیدن هفته منابع طبیعی در جمع خبرنگاران اظهار داشت هفته منابع طبیعی در سال جاری 15 تا 22 اسفند ماه با شعار منابع طبیعی با مردم تعیین شده و هدف اصلی برنامه های این هف- 42 هزار هکتار جنگل کاری در کشور انجام شد
42 هزار هکتار جنگل کاری در کشور انجام شد مشهد - ایرنا - رییس مرکز جنگل های خارج از شمال سازمان جنگل ها مراتع و آبخیزداری کشور گفت از ابتدای امسال تا پایان دی ماه در مجموع 42 هزار هکتار جنگل کاری با مشارکت مردم در کشور انجام شده است رضا احمدی یکشنبه شب در همایش فرهنگ سازان منا- سازمان جنگل ها و مراتع کشور، پنج هزار نیروی حفاظتی کم دارد
سازمان جنگل ها و مراتع کشور پنج هزار نیروی حفاظتی کم دارد کرج- ایرنا- قائم مقام سازمان جنگل ها مراتع و آبخیزداری کشور گفت برای حفاظت از اراضی ملی وانفال در کشور به پنج هزارنیروی حفاظتی نیازداریم به گزارش ایرنا ناصر مقدسی روز سه شنبه درهمایش سراسری فرماندهان یگان های حفاظتنصب آبگرمکن هاي خورشيدي در روستاهای جنگل نشین
نصب آبگرمکن هاي خورشيدي در روستاهای جنگل نشین این طرح در روستاهای مناطق سخت گذر جنگلی زاگرس در چهارمحال و بختیاری با نصب نخستین نسل از آبگرمکن های خانگی خورشیدی اجرایی شد نویسنده حمیرا رحیمی در این طرح که از سوی سازمان جنگل ها مراتع و آبخیزداری و اداره کل منابع- برداشت هفت میلیون مترمکعبی از منابع جنگلی برای تامین سوخت
برداشت هفت میلیون مترمکعبی از منابع جنگلی برای تامین سوخت شهرکرد - ایرنا - معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگل ها مراتع و آبخیزداری گفت سالانه هفت میلیون مترمکعب چوب جنگلی و بوته های مرتعی برای تامین سوخت از سوی روستاییان جنگل نشین برداشت می شود به گزارش ایرنا مسعود منصور رو«کلادو» مشهورترین پارک جنگلی هند + تصاویر
مکانهای تفریحی جهان کلادو مشهورترین پارک جنگلی هند تصاویر این روزها پارکهای زیبا و توریستی شهرهای مهم دنیا صرفا محل احداث مکانهایی برای استراحت به وسیله درخت نیست بلکه سعی شده حیات وحش هم کمی در این پارکها گنجانده شود تا به نحوی توریستها پارکها را بیشتر به خاطر بسپارند- طرح نصب آبگرمکن های خورشیدی در مناطق جنگل نشین لردگان بهره برداری شد
طرح نصب آبگرمکن های خورشیدی در مناطق جنگل نشین لردگان بهره برداری شد شهرکرد-ایرنا-طرح تغییر الگوی مصرف سوخت جنگل نشینان چهارمحال و بختیاری با نصب آبگرمکن های خورشیدی روز سه شنبه در منطقه پشتکوه میلاس لردگان بهره برداری شد به گزارش ایرنا این طرح در روستاهای مناطق سخت گذر جنگلیباغات چای مخروبه جنگلی شدهاند |اخبار ایران و جهان
باغات چای مخروبه جنگلی شدهاند رئیس اتحادیه چایکاران کشور با بیان اینکه حدود ۱۲۰ هزار تن از نیاز کشور به چای از طریق واردات تامین میشود گفت بسیاری از باغات چای رها و به مخروبه جنگلی تبدیل شدهاند و صنعت چای روبه نابودی است کد خبر ۴۷۶۱۲۲ تاریخ انتشار ۲۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰ ۴۸ --
اقتصادی
پربازدیدترینها