تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 11 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):هر کس ماه رمضان یک آیه از کتاب خدا را قرائت کند مثل اینست که درماههاى دیگر تمام قر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819820410




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- 19 درصد از جنگل های شش میلیون هکتاری بلوط زاگرس خشکیده است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: 19 درصد از جنگل های شش میلیون هکتاری بلوط زاگرس خشکیده است مشهد - ایرنا - رییس مرکز جنگلهای خارج از شمال، سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: 19 درصد از سطح شش میلیون هکتاری جنگل های بلوط کشور خشکیده و یا دچار خسارت شدند.


دکتر رضا احمدی یکشنبه شب در گفت و گو با خبرنگاران افزود: از کل 14 میلیون و 300 هزار هکتار جنگل های کشور، شش میلیون هکتار آن جنگل های ناحیه رویشی زاگرس در 12استان کشور است که یک میلیون و 131 هزار و 220 هکتار آن آسیب جدی دیده است.
وی با اشاره به تشدید روند تخریب و آسیب در جنگل های بلوط کشور اظهار کرد: امسال هم با توجه به آشفتگی اقلیمی و عدم پراکنش مناسب بارش ها، پیش بینی می شود روند این تخریب شدت یابد.
وی با بیان اینکه موضوع خشکیدگی جنگل های بلوط از سال 1387 از استان ایلام شروع شد، افزود: خشکیدگی بلوط در چهار سطح تعیین شده که سطح اول بین یک تا 25 درصد که بیشترین وسعت را به خود اختصاص داده و اغلب خشکیدگی سرشاخه ها است و سطوح بعدی بین 25 تا 50 درصد، 50 تا 75 درصد و 75 تا 100 درصد می باشد.
وی ادامه داد: بیش از 100 هزار هکتار از جنگل های بلوط دچار آسیب 75 تا 100 درصد است و باید درختان این سطح قطع و نهال های جدید در آن کشت و جایگزین شود.
احمدی گفت: سال آینده دست کم 200 هزار هکتار جنگل کاری انجام می شود که ضمن پوشش این ضایعه و خسارت، سرعت لازم توام با دقت در ایجاد جنگل های جدید را فراهم خواهد کرد.
وی با بیان اینکه اجرای این سطح جنگل کاری نیازمند مشارکت گسترده مردم است، افزود: با توجه به احتمال شدت یافتن خسارات در جنگل های بلوط به خاطر شرایط نامناسب بارش ها و پراکندگی آن، رایزنی هایی در حال انجام است که با اجرای پروژه های آبخیزداری در جنگل های زاگرس، این وضعیت را مدیریت و کنترل کنیم.
وی اظهار کرد: هم اکنون برای تقویت پوشش گیاهی در کشور برنامه ای 10 ساله تدوین شده که اساس آن مشارکت مردم و استفاده از ظرفیت و توان جوامع محلی در اجرای پروژه های جنگل کاری است.
وی گفت: در سال جاری 600 میلیارد ریال از اعتبارات ملی برای پیشگیری و مبارزه با خشکیدگی بلوط در استان های حوزه زاگرس هزینه شد که بخشی از آن توسط مردم در قالب بسته توانمندسازی جوامع محلی انجام گرفت.
احمدی با اشاره به اقدامات کنترلی در زمینه آفات و امراض در این جنگل ها افزود: اجرای پروژه پیشگیری و مهار خشکیدگی بلوط در سال جاری باعث شد حدود 40 هزار هکتار از عرصه های خشکیده جنگل های زاگرس با مشارکت مردم احیا شود.
وی اظهار کرد: در این راستا عملیات پرورشی و بهسازی جنگل در 24 هزار هکتار، نهال کاری اقتصادی با مشارکت مردم در هشت هزار هکتار و عملیات سامانه سطوح آبگیر باران در هشت هزار و 200 هکتار از این نواحی اجرا و 700 هزار اصله نهال نیز تولید شد.
1906 / 6053/ 6075



04/12/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن