تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 21 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):ایمان یک درجه بالاتر از اسلام است, و تقوا یک درجه بالاتر از ایمان است و به فـرزنـد...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1840284450




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- مواد غذایی ضدسلامتی از چرخه تولید خارج می شود؟


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مواد غذایی ضدسلامتی از چرخه تولید خارج می شود؟ تهران - ایرنا - فهرست کالاهای آسیب رسان به سلامت از سه ماه پیش در دستور کار مسئولان وزارت بهداشت قرار گرفته است. هدف از تهیه این فهرست کمک به مصرف کنندگان در انتخاب کالاها و مواد غذایی بر اساس شاخص های سلامت و از سوی دیگر ارائه نقشه راه به دستگاه های مرتبط جهت بازنگری در اعمال سیاست های حمایتی برای تولید این کالاهاست.


حدس زدن اینکه چه کالاهایی در این فهرست قرار دارند کار چندان دشواری نیست. چیپس و پفک، فست فودها، دخانیات و نوشابه های گازدار همیشه متهم به آسیب زدن به سلامت بوده اند، اما مهمترین چالش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در اعلام رسمی این فهرست، زیان های اقتصادی است که ممکن است تولید کنندگانی متحمل شوند که با کسب مجوزها و پروانه های بهداشتی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این بخش سرمایه گذاری کرده اند.
البته در اردیبهشت ماه سال گذشته فهرستی از کالاهای آسیب رسان به سلامت با امضای وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به تمامی وزارتخانه ها، سازمان ها و دستگاه های دولتی مرتبط ابلاغ شد.
فهرست جدید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز 20کالای آسیب رسان به سلامت را در بر می گیرد و در آن اشاره ای به نشان تجاری خاص نشده است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در تازه ترین اظهار نظر خود درباره اینکه چرا این فهرست اعلام نمی شود و با تولید کنندگان کالاهای آسیب رسان به سلامت برخورد نمی شود، گفت: ما شاهد این نوع تبلیغات در سطح شهرها هستیم و این درحالی است که این کالاها پروانه بهداشتی دارند و به میزان بسیار زیاد هم تولید می شوند. بر اساس قانون نمی توان جلو تولید این نوع کالاها را گرفت. وی افزود: برخی تنقلات شور مانند چیپس و پفک یا حتی سوهان و گز هم در برخی موارد در صورتی که توسط کودکان دارای اضافه وزن و افراد مبتلا به پرفشاری خون و قند بالا مورد استفاده قرار گیرند، صدمات جبران ناپذیری را به دنبال دارند.
*راهکاری برای کنترل مصرف کالاهای ضد سلامت
وزیر بهداشت به راهکاری اشاره کرد که با آن می توان تولید و مصرف کالاهای آسیب رسان به سلامت را کنترل کرد.
وی گفت: در خصوص کنترل مصرف این قبیل تنقلات و دیگر کالاهای آسیب رسان به سلامت به نظر می رسد باید با برنامه ریزی و وضع عوارض دست به اقداماتی زد که در نهایت کاهش مصرف تحقق یابد.
وی با اشاره به اینکه تاکنون موفق به متقاعد کردن دولت ها و مجالس در وضع عوارض بر این کالاها نشده ایم، به تجربه موفق سایر کشورها در کنترل مصرف این نوع کالاها از طریق وضع عوارض اشاره کرد و گفت: در 70کشور مطالعه ای صورت گرفته است که توانسته اند با وضع عوارض، مصرف کالاهای آسیب رسان سلامت را میان افراد جامعه و گروه های مختلف کاهش دهند. وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با یادآوری اینکه این مسأله با وضع عوارض بر خرده فروشی سیگار نیز محقق می شود، تأکید کرد: از این طریق ما می توانیم 11 هزار میلیارد ریال به درآمدهای کشور اضافه کنیم.
وی خواهان توجه جدی مجلس و دولت به وضع عوارض بر کالاهای آسیب رسان شد و تأکید کرد: در شرایطی که نمی توان جلو تولید را گرفت، می توان با وضع عوارض، مصرف را کنترل کرد.
*تغذیه ناسالم 47 میلیون ایرانی
برآوردهای آماری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نشان می دهد زندگی و سلامت 47 میلیون ایرانی تحت تأثیر کالاهای غذایی آسیب رسان به سلامت است.
دکتر علی اکبر سیاری، معاون بهداشت وزیر بهداشت، با اشاره به اینکه مصرف کمتر سبزی و میوه و مصرف زیاد چربی و نمک در افراد به معنای تغذیه ناسالم است به ایرنا گفت: 47 میلیون ایرانی تغذیه ناسالم دارند.
سیاری سرانه مصرف نمک در کشور را 10 تا 12 گرم اعلام کرد و با بیان اینکه بیشترین میزان نمک در نان و پنیر است اضافه کرد: علاوه بر این باید میزان مصرف نمک در محصولاتی چون کنسرو، ترشیجات و تنقلات کاهش یابد.
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یادآوری کرد: طبق برآورد سازمان بهداشت جهانی، ایرانی ها باید کمتر از پنج گرم و افراد بالای 50 سال سه گرم نمک در روز مصرف کنند.
*روزنامه ایران
اول***



09/12/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن