تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 11 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):سكوت مؤمن تفكر و سكوت منافق غفلت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819905124




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دیابت مغزی موسوم به دیابت نوع 3


واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
brain-diabet
اگر به خاطر  سلامتی خود از شیرینی جات پرهیز نمیکند، این کار را به خاطر مغزتان که شده انجام دهید. شواهد بیان میکند که  استفاده از غذاهای فراوری شده و شیرین  دیابت نوع 3  را بوجود می آورد که  یاعث تحولاتی در مغز می شود که باعث بوجود آمدن بیماری آلزایمر می شود. هرچند بیماری آلزایمر موسوم به  دیابت مغزی برای برخی پژوهشگران مفهومی جدید است ولی به تازگی پس از این که مارک بیتمن نویسنده  معروف  تغذیه در ستون نیویورک تایمز موضوعی را به آن اختصاص داد، این مفهوم مورد توجه قرار گرفت.
دیابت نوع 3
دکتر سوزان دلامونته نوروپاتولوژیست دانشگاه براون و گروه تحقیقاتی اش نام دیابت نوع 3 را مطرح کردند. وی طبق تحقیقات انجام شده بیان میدارد مصرف بیش از حد شکر منجر به مقاومت انسولین در مغز میشود که رویدادی بسیار بد است.  دکتر دلامونته میگوید: “ما دریافتیم که با ایجاد مقاومت انسولین در مغز موشها، آنها دچار الگوی بیماری شبه آلزایمر از جمله تخریب عصبی شدند . ”
سلولهای بدن ما برای تامین انرژی و سوخت به گلوکز غذا نیاز دارند. انسولین هورمونی است که در پانکراس تولید میشود و به سلولها کمک میکند گلوکز را از جریان خود جذب کنند و آن را متابولیز کرده و به انرژی تبدیل نمایند. اگر گلوکز زیادی در خون وجود داشته باشد (به واسطه رژیم غذایی پر شکر) پانکراس انسولین بیشتری تولید میکند اما به مرور سلولها به زیادی انسولین مقاوم و غیر حساس میشوند به این معنی که دیگر گلوکز و در نتیجه انرژی کافی دریافت نمیکنند بنابراین شروع به تخریب و نابودی میکنند. گرسنگی سلولهای مغزی به کاهش حافظه و گیجی منجر میشود که از مشخصه های بیماری آلزایمر است. دکتر دلامونته میگوید: “این مشکل با پیشگیری حل میشود. با آموزش والدین برای جلوگیری از پرخوری کودکان وممانعت از تغذیه آنها با فست فود و غذاهای فراوری شده، از چاقی در سنین پایین جلوگیری کنید. ”
برای بزرگسالان هم محافظت از سلامتی خیلی دیر نیست. توصیه های زیر را رعایت کنید تا خطر آلزایمر را کاهش دهید : 1- حساب وزن خود را داشته باشید. دکتر دلامونته میگوید سالها طول میکشد تا کامل چاق شوید. اگر به طور منظم وزن و دور کمر خود را اندازه بگیرید، خیلی زود متوجه اضافه وزن خود شده و اقداماتی برای کاهش آن انجام میدهید. (هر چه زودتر متوجه چاقی خود شوید برایتان راحت تر است که وزن خود را متناسب کنید).
2- کمتر گوشت بخورید. دکتر دلامونته همانند بسیاری از کارشناسان دیگر سلامتی توصیه میکند به سمت برنامه غذایی بر پایه گیاهی بروید و مصرف گوشت را کاهش دهید. به این معنی که نیمی از بشقاب شما باید میوه و سبزیجات باشد و نیمی دیگر پروتئین و غلات.
3- مصرف شکر را کاهش دهید. شکر شما را به سمت دیابت نوع 2 و 3 میبرد بنابراین باید مصرف آن را به حداقل برسانید. تصور نکنید کاهش مصرف شکر مجوزی است برای مصرف .
4- بیشتر آشپزی کنید. یاد بگیرید غذاهای غیر فراوری و تازه بپزید تا علاوه بر صرفه جویی در هزینه، سلامت خود را نیز حفغذاهای ناسالم دیگرظ کنید.
5- از نیتراتها اجتناب کنید. تحقیقات نشان میدهد که بین بیماری آلزایمر و مصرف غذاهای حاوی نیتروزامین ارتباط وجود دارد. با اجتناب از مصرف غذاهای حاوی نیترات سدیم از خود محافظت کنید. معمولا این ماده در غذاهای فراوری شده مانند پنیر، هات داگ، گوشت چرخ کرده و گوشتهای دودی مانند بیکن وجود دارد. منبع : seemorgh.com

7 اسفند 1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دکتر سلام]
[مشاهده در: www.hidoctor.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن