واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: طرح غربالگری دیابت و فشار خون در نیمی از جمعیت روستایی آذربایجان غربی ارومیه - ایرنا - معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی گفت: طرح غربالگری دیابت و فشار خون در نیمی از جمعیت روستایی استان به اجرا درآمده است.
وحید حقیقی روز چهارشنبه در دومین نشست کمیته بیماران خاص آذربایجان غربی که با حضور مسئولان مرتبط برگزار شد، افزود: برنامه های خاص و ویژه ای را برای پیشگیری از ابتلا به بیماری های خاص در استان انجام داده ایم تا بتوانیم از هزینه های سرسام آور درمان این بیماری ها بکاهیم.
وی اضافه کرد: در خصوص بیماری های دیابت و فشار خون نیز دانشگاه علوم پزشکی برنامه های پیشگیرانه خوبی را اجرا کرده است و از جمعیت یک میلیون و 100 هزار نفری مناطق روستایی آذربایجان غربی، 600 هزار نفر افراد بالای 30 سال از نظر دیابت و فشار خون غربالگری شده اند.
وی اظهار کرد: از این تعداد چهار درصد شیوع دیابت و 16 درصد شیوع فشار خون داشته ایم که اقدامات درمانی و پیشگیرانه برای این افراد در نظر گرفته شده است.
معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی ادامه داد: در سال جاری همچنین برای 40 هزار زوج در استان برنامه های غربالگری اجرا کردیم.
وی گفت: در همین راستا با آگاهسازی های صورت گرفته، 33 زوج در آستانه ازدواج به دلیل داشتن تالاسمی مینور و احتمال ابتلای فرزند آنها به تالاسمی ماژور از ازدواج با یکدیگر انصراف دادند.
حقیقی افزود: در حال حاضر راه اندازی دو کلینیک دیابت را در ارومیه در لیست برنامه های دانشگاه علوم پزشکی داریم که این مراکز به زودی راه اندازی می شوند.
وی اضافه کرد: کار کردن بر روی اصلاح سبک زندگی شهروندان و تغییر آن به سبک زندگی سالم، کاری زمان بر است که باید مورد توجه جدی مسئولان مرتبط قرار گیرد.
وی اظهار کرد: رویکرد دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی بر محور پیشگیری است که در سه مرحله به حداقل رساندن فاکتورهای خطر تهدید سلامت و انجام تست ها و غربالگری، تشخیص و درمان بیماری ها و همچنین بازتوانی و نوتوانی بیماران و به حداقل رساندن عوارض انجام می شود.
مدیرعامل کانون هموفیلی آذربایجان غربی نیز در این نشست گفت: 500 نفر هموفیلی در استان در این کانون دارای پرونده بوده و شناسایی شده اند ولی آمار واقعی بیش از این تعداد است.
بهنام عباسیان افزود: بیماران هموفیلی مشکلات زیادی دارند که باید با همراهی نهادهای مختلف، به این مشکلات رسیدگی شود.
وی با اشاره به اینکه نظارت جدی بر توزیع فاکتور هشت در بیمارستان های استان وجود ندارد و این دارو قاچاق می شود، اظهار کرد: باید با نظارت جدی بر نحوه توزیع این داروی خاص و مهم از قاچاق آن جلوگیری کنیم.
وی اضافه کرد: سهم وزارت بهداشت در سلامتی مردم شهر تنها 20 درصد بوده و مدیران شهری سهم بیشتری در این راستا بر عهده دارند و باید زیرساختهای مناسب توسط این مدیران برای شهروندان ایجاد شود.
وی ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی به تنهایی نمی تواند کاری از پیش ببرد بلکه باید راه برای فعالیت خیرین در استان باز شود.
مدیر عامل کانون هموفیلی آذربایجان غربی گفت: این استان، ظرفیت بالایی برای بهره گیری از توان خیرین دارد ولی این افراد در استان به دلیل بروکراسی های زیاد تمایلی برای همکاری در عرصه بهداشت و درمان ندارند.
مدیر نظارت بر امور دارو و مواد مخدر معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی نیز در این نشست گفت: مشکل تامین فاکتورهای انعقادی را در سال جاری داشته ایم و فاکتور هفت که 200 هزار ریال به بیمار تحویل داده می شد، با برداشته شدن یارانه قیمتش به 10 میلیون ریال رسیده است.
لعیا صدیق راد افزود: ماهانه لیست کنترل از بیمارستانها برای اعطای فاکتورهایی که برای رفع نیاز دارویی بیماران هموفیلی داده می شود، را می گیریم و در بیمارستانهای امام خمینی (ره) و شهید مطهری ارومیه همکاری خوبی در خصوص توزیع فاکتورها در بین بیماران وجود دارد ولی در شهرستانها به دلیل نبود نیروی کافی و زبده، سوء استفاده ها وجود دارد.
وی اضافه کرد: بیماری داشته ایم که در ماههای گذشته 40 فاکتور هشت را در یکی از شهرستانهای استان از بیمارستان دریافت کرده در صورتی که بعد از تحویل فاکتورها باید پوکه آن از بیماران گرفته شود.
ابراهیم شیرزاده معاون درمان تامین اجتماعی آذربایجان غربی نیز در این نشست گفت: از سال آینده در بیمارستان امام رضا (ع) ارومیه کلینیک کنترل دیابت را راه اندازی می کنیم چراکه برای جلوگیری از افزایش بیماران کلیوی باید به فکر اقدامات پیشگیرانه باشیم.
وی افزود: علاوه بر ارومیه برای شهرستان خوی نیز ایجاد این کلینیک در نظر گرفته شده است.
بیماری های کلیوی، هموفیلی، تالاسمی، ام اس جزء بیماری های خاص به شمار می روند که وزارت بهداشت و درمان هر ساله هزینه های بسیاری را برای درمان این بیماران و یا توقف رشد بیماری تقبل می کند.
در حال حاضر، وزارت بهداشت سیاست های پیشگیرانه برای این بیماری ها را در اولویت قرار داده است.
8137/2093
06/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 270]