تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 12 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):ما اهل بيت، وعده‏هاى خود را براى خودمان، بدهى و دِين حساب مى‏كنيم، چنانكه رسول اكر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820216689




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- هزینه زیاد روادید مشکل عمده بازرگانان ایران و افغانستان است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: یک مسوول اقتصادی: هزینه زیاد روادید مشکل عمده بازرگانان ایران و افغانستان است مشهد - ایرنا - رییس هیات اجرایی اتاق مشترک بازرگانی و صنایع و معادن ایران و افغانستان در خراسان رضوی هزینه زیاد روادید و دشواری صدور آن را مشکل عمده بازرگانان دو کشور برای توسعه تجارت برشمرد.


"محمود سیادت" روز پنجشنبه در همایش "آشنایی با توانمندیهای صادراتی افغانستان و تسهیل صادرات افغانستان به ایران" در مشهد افزود: این اتاق از چند سال قبل به دنبال توانمندسازی افغانستان در حوزه صادرات و تسهیل ورود تولیدات این کشور به ایران در چارچوب قوانین و مقررات است.
وی افزود: با تلاش این اتاق از چند سال قبل در استان خراسان رضوی بسیاری از مشکلات در مسیر واردات کالا از افغانستان به ایران در مرز برطرف و فرآیندها آسان شده است.
وی بیان کرد: راهبرد اتاق مشترک ایران و افغانستان این است که فرصت بیشتری برای شناخت تولیدات و توانمندیهای دو کشور فراهم شود زیرا اکنون بسیاری از تجار و متولیان تجارت در خراسان رضوی شناخت کافی نسبت به توانمندیهای صادراتی افغانستان ندارند که تحقق این مساله برگزاری همایش های بیشتری را می طلبد.
وی با اشاره به گلایه تجار افغانستان مبنی بر محدودیت ها در ورود کالا از مرز خراسان رضوی به ایران در حوزه قرنطینه بهداشتی، کنترل کیفیت کالا و فرآیندهای گمرکی گفت: برای ورود برخی کالاها در ایران ضوابطی وجود دارد که برای همه کشورها از جمله افغانستان یکسان است.
سیادت افزود: از سوی دیگر ارسال برخی کالاها از افغانستان به ایران توجیه اقتصادی ندارد ولی امکان ارسال آن از طریق ایران به اروپا و سایر کشورها میسر است، در مقابل افغانستان هم در واردات برخی کالاها نظیر فرش دستباف محدودیت هایی دارد که منطقی است.
وی دشواری صدور روادید برای تجار افغانستانی و ایرانی، تردد کامیون های ترانزیتی و صادراتی در مرز بین استان خراسان رضوی و افغانستان را از دیگر مشکلات در مسیر توسعه روابط تجاری بین دو کشور برشمرد.
رئیس هیات اجرایی اتاق مشترک ایران و افغانستان در خراسان رضوی تاکید کرد: علاوه بر تسهیل فرآیند ورود کالا از افغانستان به این استان باید زمینه سرمایه گذاریهای مشترک بین دو کشور و استفاده از ظرفیتهای دو طرف در این خصوص فراهم شود.
سیادت افزود: باید یک بررسی اجمالی در وضعیت موجود کالاهای افغانستان داشته باشیم تا در آینده زمینه راه اندازی کشت و صنعت های مشترک بین دو کشور و بهره گیری متقابل از امکانات مطلوب افغانستان نظیر زمین زراعی و آب و امکانات بسته بندی کالا و کنترل کیفیت در خراسان رضوی فراهم شود.
وی با تاکید بر اینکه اساس رفتار دو کشور باید براساس برد - برد و درک متقابل از شرایط دو طرف باشد، اظهار کرد: ایران نسبت به واردات برخی کالاهای افغانستان بی نیاز اما به برخی کالاها نظیر دانه های روغنی نیازمند است لذا باید دو کشور در تجارت مکمل هم باشند.
وی با اشاره به اقدامات این اتاق مبنی بر تسهیل واردات کالا از افغانستان به خراسان رضوی گفت: در فصل کشاورزی سال آینده عوارض فصلی برای تجار افغانستان لغو می شود.
سیادت ادامه داد: در شرایط جدید سیاسی که در ایران و افغانستان بوجود آمده است باید دانش فنی در فرآیند تولیدات محصولات کشور افغانستان از ایران انتقال یابد و سرمایه گذاری مشترک در این زمینه انجام گیرد.
رئیس اتحادیه واردکنندگان خراسان رضوی نیز در این همایش گفت: دو کشور افغانستان و ایران در توانمندیهای اقتصادی تقریبا از توان یکسان برخوردار هستند لذا با بهره گیری مشترک از ظرفیتهای خود می توانند خلاء های اقتصادی همدیگر را پر کنند.
"محمد حسین روشنک" افزود: هرات برای تجار خراسان رضوی یکی از نزدیکترین بازارهای مشترک به شمار می رود و در این زمینه بسیار مشتاق به توسعه روابط مشترک در آن منطقه هستند.
وی بیان کرد: حمایت و روابط بین تجار ایران و افغاستان باید برادرانه و حمایتگرانه باشد و این باور باید در دو طرف به وجود آید که اگر کمکی انجام می شود به یک برادر و دوست ایرانی یا افغانستانی است.
وی افزود: برادران ما در افغانستان باید امنیت بازرگانان را تامین کنند و شناخت کامل از تولیدات افغانستان داشته باشند.
روشنک گفت: اتحادیه واردکنندگان خراسان رضوی این آمادگی را دارد که اولویت را به واردات کالا از افغانستان بدهد و در مقابل از برادرانمان در افغانستان انتظار داریم اولویت واردات را به کالاهای ایرانی بدهند.
میزان صادرات ایران به افغانستان طی 10 ماه گذشته 2040 میلیون دلار بوده که 654 میلیون دلار آن مربوط به استان خراسان رضوی است.
32 درصد صادرات ایران به افغانستان و 50 درصد صادرات آن به آسیای میانه مربوط به خراسان رضوی بوده و عمده بازرگانان فعال در آن کشورها خراسانی هستند.
7489 / 6053



07/12/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن