محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827445612
واردات بیرویه بلای جان تولید
واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: واردات بیرویه چند سالی است که بلای جان اقتصاد کشور شده است. وارداتی که البته اگر به کالاهای اساسی برای تولید و مواد اولیه ختم میشد عاملی برای توسعه تولید و اقتصاد کشور بود اما حالا با ورود کالاهایی که در کشور امکان تولید آنها وجود دارد، بلای جان تولید و صنعت کشور شده است.
به گزارش تراز ،واردات بیرویه چند سالی است که بلای جان اقتصاد کشور شده است. وارداتی که البته اگر به کالاهای اساسی برای تولید و مواد اولیه ختم میشد عاملی برای توسعه تولید و اقتصاد کشور بود اما حالا با ورود کالاهایی که در کشور امکان تولید آنها وجود دارد، بلای جان تولید و صنعت کشور شده است.
این در حالی است که دولت میتواند با شناسایی صنایع با ارزش افزوده بالاتر و توجه به تولید، ثروتآفرینی و در مقابل از هر گونه واردات بیرویه نیز جلوگیری کند اما این مهم هنوز محقق نشده است.
در واقع میتوان گفت، صادرات، واردات، خودکفایی؛ سه واژه کلیدی است که شاید بیش از هر چیز اقتصاد کشور را تحت تاثیر قرار میدهد چرا که افزایش صادرات، به خصوص صادرات غیر نفتی و کاهش واردات کالاهای اساسی و رسیدن به خودکفایی در بحث تولید نشانههایی است از پیشرفت اقتصادی و طی کردن پلههای ترقی.
اما اینکه این مهم در سالهای اخیر چقدر محقق شده است؟ سوالی است که اهالی اقتصاد بارها و بارها از خود میپرسند چرا که از نشانههای کاهش واردات و افزایش صادرات، افزایش تولید و اضافه شدن کارخانه هاو کارگاهای تولیدی در بخشهای مختلف صنعتی و کشاورزی است که به نظر نمیرسد رشد چندانی داشته باشند، هر چند آمارهای دولتی حکایت از افزایش صادرات غیر نفتی دارد اما همچنان آمار دقیقی از واردات کالا به کشور ارائه نمیشود و هر روز خبرهایی از ورود کالایی تازه به کشور به خصوص از کشور چین روی خط رسانهها میرود.
طبق آمار اتاق بازرگانی ایران در ۱۱ماه سال گذشته به میزان ۴۶میلیارد و ۵۰۱میلیون و ۵۳۰هزار دلار از سایر کشورهای جهان کالا به کشور واردات شده است.
واردات کالا از ۱۵۱ کشورجهان در حالی رخ میدهد که در مقابل این حجم واردات، میزان صادرات حدود ۲۹میلیارد دلار بوده است. طبق این آمار کشورهای چین، امارات و کره به ترتیبب بیشترین کالاها را به ایران فرستادهاند.
این در حالی است که با روی کار آمدن دولت جدید امید بر این بود که از حجم واردات به کشور که به گواه کارشناسان و بازار موجب نابودی تولید در بخشهای کشاورزی و صنعتی شده است کاهش یابد اما آمارهای جدید گمرک نشان میدهد عملا چنین نیست.
واردات به روایت آمار
براساس آمارهای گمرک در ۱۰ ماه منتهی به دی امسال بالاترین میزان واردات مربوط به تیر ماه و به میزان ۵ میلیارد و ۲۶۹ میلیون دلار بوده است؛ البته در اردیبهشت و دی ماه نیز وارداتی در حدود این سطح وجود داشته است.
واردات کشور در اردیبهشت ماه سال جاری با رشد حدود ۱۰۰ درصدی نسبت به فروردین ماه، به ۵ میلیارد و ۱۷۴ میلیون دلار، اما پس از آن در خرداد ماه با کاهش ۹ درصدی نسبت به ماه گذشته به ۴ میلیارد و ۶۹۸ میلیون دلار رسید. هر چند واردات کشور در سال جاری پس از تیرماه با کاهش همراه بود و روند تقریبا ثابتی را تا آذر ماه سال جاری پیش گرفت اما در دی ماه سال جاری واردات کشور با رشد حدود ۲۴ درصدی نسبت به ماه آذر به ۵ میلیارد و ۲۱۵ میلیون دلار رسید. این در حالی است که واردات کشور در سال ۹۲ ضمن اینکه از نظر مقدار در سطح پایینتری نسبت به واردات سال جاری قرار داشته، اما از نظر روند تغییرات تا تیر ماه، تقریبا مشابه روند واردات در سال جاری است.
واردات کشور در سال ۹۲ پس از مرداد ماه نیز روند افزایشی در پیش گرفت و به میزان ۴ میلیارد و ۹۵۸ میلیون دلار در آذر ماه و پس از آن با کاهش منفی ۵/ ۱۱ درصدی به ۴ میلیارد و ۳۸۵ میلیون دلار در دی ماه رسید.
بررسی روند واردات در ۱۰ ماه منتهی به دی ماه سال ۹۲ و ۹۳ در حالی است که مجتبی خسروتاج، قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در خصوص سیاست تخصیص ارز برای واردات در سال ۹۴، گفته: بهطور قطع مردم توقع دارند زمانی که قیمت نفت در بازارهای جهانی کاهش مییابد و به تبع آن، درآمدهای ارزی کشور دچار کمبود میشود، اولویتبندی روی واردات کالاها صورت گیرد. در این راستا دولت نیز با نگاه به کاهش درآمدهای نفتی، سناریوهای مختلفی را برای چگونگی هزینهکرد درآمدهای ارزی حاصل از فروش نفت، تدوین کرده است تا بتواند کشور را سر و سامان دهد؛ به همین دلیل اولویتها را در واردات در نظر گرفته است.
وی در تشریح سناریوهای مختلف دولت برای واردات در شرایط کمبود دلارهای نفتی، تصریح کرده: اولویتهای ما در شرایط متفاوت قیمت نفت، متفاوت است. خوشبختانه طی سالهای قبل، آنقدر سناریوسازی برای شرایط مختلف قیمت نفت صورت گرفته است که در شرایط مختلف ارزی، سناریوهای متفاوتی وجود دارد. بر همین اساس دولت اکنون براساس نفت ۴۰ دلاری، یک سناریو برای واردات دارد و برای نفت ۵۰ دلاری، سناریوی دیگری را تدوین کرده است، اما به هرحال بسته به اینکه قیمت نفت، چه درآمدی را برای دولت رقم زند، سناریوها متفاوت است و جای نگرانی نیست.
واردات از چادر مشکی تا طبل محرم
در این میان اما با وجود این سخنان و امیدواریها، چین همچنان کابوس تولید کننده گان ایرانی است و در حالی که مساله واردات کالا به ویژه محصولاتی که در داخل کشور توان تولید آنها وجود دارد، در طی سالهای اخیر به یک معضل جدی برای تولیدکنندگان ایرانی و تجار تبدیل شده است، چین به همراه کشورهایی چون ترکیه، پاکستان و امارات میرود تا بازارهای ایران را قبضه کنند.
نتیجه این امر هم واردات فرش چینی، زعفران چینی، صنایع دستی چینی، پسته چینی و خاویار چینی به ایران است! البته اگر از واردات بیرویه کفش، البسه، لوبیا چیتی، کبریت، سنگ قبر وحتی جانماز و... گذر شود.
طبق آمار اتاق بازرگانی ایران در ۱۱ماه سال ۹۱ به میزان ۴۶میلیارد و ۵۰۱میلیون و ۵۳۰هزار دلار از سایر کشورهای جهان کالا به کشور واردات شده است. کار به جایی رسیده است که طبل و دهل محرم نیز از چین به ایران میرسد.
بر اساس آمار، کشور چین بزرگترین مبدا طبلهای وارداتی ایران در نیمه نخست امسال بوده است. آمارهای منتشرشده از میزان واردات طبل به ایران در شش ماهه اول سال جاری نیز گویای این است که کشور چین به لحاظ وزنی اولین واردکننده این کالا به کشور است.
به تازگی نیز بر اساس گزارشها، در حالی که ایران با مصرف ۴۰ میلیون متر پارچه چادر مشکی در سال، بزرگترین مصرف کننده این پارچه در جهان است اما به جای آنکه کشور صادرکننده آن هم باشد سالانه دست کم ۲۰ هزار تن از این پارچه، معادل ۹۸ میلیون دلار را وارد میکند.
علیرضا حائری، دبیر انجمن صنایع نساجی با اشاره به اینکه سود واردات پارچه چادر مشکی، مانع از تولید آن در کشور شده و در حال حاضر ۹۵درصد نیاز بازار از طریق واردات تأمین میشود، در این خصوص گفته: چند سال پیش کارخانه ایران مرینوس با سابقه ۳۰ ساله و تخصص در تولید پارچههای فاستونی، یک کار تحقیقاتی انجام داد و اعلام کرد که موفق به بافت پارچه چادر مشکی و دسترسی به تکنولوژی رنگ این نوع پارچه شده است. در حال حاضر حدود ۲ سال است که تولید پارچه چادر مشکی در این کارخانه کاملاً متوقف است و در این واحد فقط پارچه فاستونی تولید میشود.
دبیر انجمن صنایع نساجی تصریح میکند که در سال گذشته ۲۰ هزار تن پارچه تحت عنوان پارچه چادر مشکی به ارزش ۹۸ میلیون دلار به کشور وارد شد. که نشان از وضعیت بد واردات در کشور دارد. وارداتی که بلای جان تولید کنندگان ایرانی شده است و به عنوان مثال وقتی در کشور مصرف چادر مشکی بالاست اما کارخانههای نساجی روز به روز بیشتر به ورشکستگی نزدیک میشوند چرا که پارچه چادری به کشور وارد میشود و تولید نمیشود.
در هر حال، آنچه مسلم است، وارداتی که باعث شود تولید کالاهایی که توان ساخت آنها در ایران وجود دارد، متوقف شود برای اقتصاد کشور مانند میوه سمی است.
در واقع میتوان گفت، وارداتی که صرف ورود مواد اولیه و تجهیزات و تکنولوژی شود نتیجهای جز افزایش تولید و صنعت ندارد به این ترتیب میتوان گفت، واردات به عنوان ابزار کنترل تورم و ایجاد اشتغال مطرح میشود که بسیار هم مفید است اما واردات کالاهای مصرفی تنها نتیجهای که دارد، نابودی تولید و صنعت ایران است و باید هر چه سریعتر برای ان چارهای اندیشیده شود.
منبع: فردا نیوز
يكشنبه 3 اسفند 1393 ساعت 09:02
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]
صفحات پیشنهادی
لاريجاني: توليد ملي محور اقتصاد مقاومتي است
لاريجاني توليد ملي محور اقتصاد مقاومتي است آقامحمدي با همين وضعيت فقط به 40درصد اهداف چشمانداز ميرسيم نویسنده مهران ابراهيميان رئيس مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه محور اصلي اقتصاد مقاومتي توجه به توليد داخلي است گفت بايد توجه كنيم محور اصلي در لابهلاي اضرورت سرمایهگذاری واحدهای تولیدی در سهلان/حمایت قانونی از واردات و صادرات
شنبه ۲۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲ ۴۱ رییس کل گمرکات بر ضرورت سرمایهگذاری واحدهای تولیدی در منطقه ویژه اقتصادی سهلان تاکید کرد به گزارش ایسنا در آذربایجان شرقی مسعود کرباسیان در مراسم بهره برداری از واحد مانیتورینگ و دوربین های مدار بسته گمرکات سهلان گفت در راستای شتاب گیری فرآیندهای گمررئیس هیئت مدیره کانون انجمنهای صنفی: تعرفه واردات کره و شیر خشک برای حمایت از تولید افزایش یابد
رئیس هیئت مدیره کانون انجمنهای صنفی تعرفه واردات کره و شیر خشک برای حمایت از تولید افزایش یابدرئیس هیئت مدیره کانون انجمنهای صنفی با بیان اینکه تعرفه واردات کره و شیرخشک بسیار پایین است گفت در راستای حمایت از تولید داخل باید تعرفه واردات افزایش یابد احمد مقدسی رئتولید برق از انرژی های تجدید پذیر تنها گزینه /20درصد جمعیت جهان از برق محرومند/در آمدهای نفتی دولت قبل صرف وار
غفوری فرد تولید برق از انرژی های تجدید پذیر تنها گزینه 20درصد جمعیت جهان از برق محرومند در آمدهای نفتی دولت قبل صرف واردات شد انرژی تجدید پذیر صرفا بهترین گزینه برای تولید انرژی برق نیست بلکه تنها گزینه است به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران حسن غفوری فرد رئيس انجمن مه- شکوفایی ظرفیت های معدنی وفولادی آذربایجان شرقی نیازمند تکمیل زنجیره تولید و ایجاد صنایع پایین دستی است
شکوفایی ظرفیت های معدنی وفولادی آذربایجان شرقی نیازمند تکمیل زنجیره تولید و ایجاد صنایع پایین دستی است تبریز- ایرنا - استفاده بهینه از ظرفیت های معدنی و فولادی آذربایجان شرقی نیازمند تکمیل زنجیره تولید از طرفی و ایجاد صنایع پایین دستی از طرف دیگر است آذربایجان شرقی به لحاظ منابع- نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی: صرفه جویی و افزایش تولید دو رکن اقتصاد مقاومتی است
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی صرفه جویی و افزایش تولید دو رکن اقتصاد مقاومتی است تبریز- ایرنا - نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز گفت تولید بیشتر و صرفه جویی دو رکن اصلی اقتصاد مقاومتی مورد تاکید رهبر معظم انقلاب است به گزارش روز سه شنبه روابط عمومی شرک- تعلیق پروانه استاندارد 10 واحد تولیدی در آذربایجان غربی
تعلیق پروانه استاندارد 10 واحد تولیدی در آذربایجان غربی ارومیه - ایرنا - مدیرکل استاندارد آذربایجان غربی گفت امسال پروانه استاندارد 10 واحد تولیدی در استان به دلیل وجود اشکال های اساسی به حالت تعلیق در آمده است منصور جلایر روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود بررسی وواردات بیرویه خودرو اتفاق ناگواری است
واردات بیرویه خودرو اتفاق ناگواری است شناسهٔ خبر 2496897 دوشنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵ ۳۴ اقتصاد > سایر حوزه ها عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس واردات بیرویه خودرو را اتفاق ناگواری خواند و گفت امیدواریم ضابطه مند کردن بازار واردات خودرو در حد شعار نباشد و به درستی اجرا شود بهتکرار/ رئیس هیأت مدیره کانون انجمنهای صنفی تعرفه واردات کره و شیرخشک برای حمایت از تولید افزایش یابد
تکرار رئیس هیأت مدیره کانون انجمنهای صنفیتعرفه واردات کره و شیرخشک برای حمایت از تولید افزایش یابدرئیس هیأت مدیره کانون انجمنهای صنفی با بیان اینکه تعرفه واردات کره و شیرخشک بسیار پایین است گفت در راستای حمایت از تولید داخل باید تعرفه واردات افزایش یابد احمد مقدسی &nbواردات مرکبات خیانت به تولید است
تراز وزیر جهاد کشاورزی با تاید بر اینکه در صورت گرانفروشی مرغ دولت از بازرسی استفاده خواهد کرد گفت واردات مرکبات خیانت به تولید کشور است به گزارش تراز محمود حجتی با اشاره به در پیش بودن تعطیلات نوروز گفت هیچ کمبودی در زمینه تامین مایحتاج مردم دراین ایام وجود ندارد به طوری ک- سرنوشت زنجان با تولید ثروت از محل صنعت برق، الکترونیک و فناوری اطلاعات رقم می خورد
سرنوشت زنجان با تولید ثروت از محل صنعت برق الکترونیک و فناوری اطلاعات رقم می خورد زنجان - ایرنا - مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استانداری زنجان گفت این استان برای توسعه و پیشرفت تکیه بر تولید ثروت از محل صنعت برق الکترونیک و فناوری اطلاعات را هدفگذاری کرده است مرتضی شهامیرئیس سازمان شیلات در گفتوگو با فارس خبر داد کاهش ۱۵ درصدی تولید با بیماری ماهی قزلآلا/امکان ورود بیماری از ط
رئیس سازمان شیلات در گفتوگو با فارس خبر دادکاهش ۱۵ درصدی تولید با بیماری ماهی قزلآلا امکان ورود بیماری از طریق وارداترئیس سازمان شیلات با بیان اینکه سال 92 حدود 140 هزار تن قزلآلا در کشور تولید شد گفت به دلیل بروز ویروس وی اچ اس در بین ماهیان سردآبی پیشبینی میشود میزان تولاریجانی در بازدید از نمایشگاه کتاب استان قم در جمع خبرنگاران: قم به مرکز تولید کتاب دینی و اسلامی تبدیل شده
لاریجانی در بازدید از نمایشگاه کتاب استان قم در جمع خبرنگاران قم به مرکز تولید کتاب دینی و اسلامی تبدیل شده استرئیس مجلس شورای اسلامی گفت شهر قم توانسته جایگاه مطلوبی در زمینه چاپ و نشر کتابهای دینی پیدا کند و در نمایشگاه کتاب استان نیز این امر مشهود است و میتوان قم را مرکزیواردات مرکبات به ضرر تولیدکنندگان است |اخبار ایران و جهان
واردات مرکبات به ضرر تولیدکنندگان است کد خبر ۴۷۶۶۴۲ تاریخ انتشار ۳۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲ ۳۳ - 19 February 2015 عضو هیات رئیسه کمیسیون انرژی مجلس با یادآوری نزدیک شدن به ایام نوروز و زیاد شدن تقاضا برای خرید میوه گفت دولت باید با برنامهریزی منسجم از ورود دلالان به حوزه قیمت گذاری م بهرهبرداری از یک واحد تولیدی در زنجان/ایجاد شغل برای 117 نفر
بهرهبرداری از یک واحد تولیدی در زنجان ایجاد شغل برای 117 نفرهمزمان با ایامالله دهه فجر واحد تولیدی سپنتا روی زنجان به بهرهبرداری رسید به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان همزمان با فرا رسیدن ایامالله دهه فجر و سی و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران شرکت سپنتا روی زنبارسا بلای جان لالیگا/کاریکاتور
بارسا بلای جان لالیگا کاریکاتور جام جم ورزشی بارسلونا این روزها توفانی ظاهر می شود بارسا سال 2015 را به شکلی کاملا متفاوت با سال 2014 آغاز کرد و تا کنون حریفانش را یکی پس از دیگری درو می کند طرح زیر تند باد بارسا با مسی سوارز و نیمار را نشان می دهد که تیمهایی مثل اتلتیکو و لوفرمانده سپاه:ایران در عراق بلای جان داعش شده است
فرمانده سپاه ایران در عراق بلای جان داعش شده است سیاست > نظامی - فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت زمانیکه داعش در عراق شروع به اقدامات تروریستی کرد هیچ کشوری همانند ایران با قاطعیت به کمک ملت عراق برای نابودی داعش نشتافت به گزارش ایرنا از سازمان بسیج مست-
اقتصادی
پربازدیدترینها