واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
درخواست یک پروفسور ژاپنی از بنیاد بوعلی سینا
استاد دانشگاه گاکوگی توکیو و مترجم الهیات شفای بوعلیسینا اظهار امیدواری کرد که بتواند در زمینه معرفی آثار بوعلی سینا در ژاپن به فعالیت بپردازد و دراین راستا خواستار همکاری بنیاد بوعلی سینا شد.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی بنیاد بوعلیسینا، پروفسور کوبایاشی متولد اوکایاما غرب ژاپن در سال 1959 میلادی است، بیش از 20 سال است که در گروه مطالعات اسلامی دانشگاه گاکوگی توکیو در پایتخت ژاپن، مشغول به پژوهشهای فلسفی است. وی که به دعوت مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران جهت تکمیل مطالعات و گردآوری نسخ خطی برای پژوهشهای سینوی به ایران آمده بود؛ در سفر یکروزه به همدان، با حضور در آرامگاه بوعلیسینا، نسبت به مقام شیخالرئیس ادای احترام کرد. وی با اظهار خرسندی از زیارت مرقد بوعلیسینا، ضمن بازدید از موزه و کتابهای خطی آرامگاه شیخ، ایشان را چهرهای شناخته شده برای جهانیان و به ویژه نزد اهل فلسفه دانست.
کوبایاشی، ابنسیناپژوه ژاپنی در دیدار با آیتالله طهمحمدی، رئیس بنیاد بوعلیسینا، گزارش کوتاهی از فعالیتهای خود در زمینه ترجمه و تدریس آثار شیخالرئیس بوعلیسینا و تصحیح کتب فلسفی و عرفان اسلامی دیگر ارایه کرد. ابنسیناپژوه ژاپنی که به زبان عربی و انگلیسی مسلط بود، در این دیدار با زبان عربی به گفتگو با آیتالله طهمحمدی پرداخت و عنوان کرد: از سالهای نخست حضورم در دانشگاه به مطالعه علوم مشرق زمین پرداخته و از محضر اساتید فلسفه ژاپن، از جمله ناکسیموتو و کامادا بهره بردم.
وی در ادامه گفت: بیش از 20 سال از عمر خود را صرف مطالعه عرفان و فلسفه اسلامی کردهام و در زمینه تصحیح کتاب حکمتالاشراق شهرزوری و تدریس آن و نیز تصحیح شرح جلالالدین دوانی بر کتاب هیاکلالنور سهروردی در دانشگاه گاکوگی فعالیت کردهام. ابنسیناپژوه ژاپنی درباره مطالعات خود درباره آثار بوعلیسینا گفت: مقالات متعددی درباره قسمت الهیات از دایرةالمعارف شفای بوعلیسینا در مجلات علمی نگاشتهام و از چند سال پیش در حال تصحیح «الهیات شفا» هستم و در حال حاضر برای تحقیق و پژوهش در اینباره به ایران آمدهام. وی اظهار امیدواری کرد که بتواند در زمینه معرفی آثار و اندیشههای بوعلیسینا در ژاپن به فعالیت خود ادامه دهد و در این راه خواستار مساعدت و همکاری بنیاد بوعلیسینا شد.
*تعبیر امام راحل از بوعلی سینا آیتالله غیاثالدین طهمحمدی، نماینده ولیفقیه در استان همدان نیز ضمن تشکر از حضور این استاد فلسفه در همدان از فعالیتهای علمی وی در زمینه فلسفه اسلامی و به ویژه تدریس و پژوهشهای سینوی تقدیر کرد. رئیس بنیاد علمی و فرهنگی بوعلیسینا، ضمن پرسش از زمینههای مطالعاتی این استاد ژاپنی، و چگونگی آشنایی او با زبان عربی، با ذکر احادیثی از پیامبر گرامی اسلام، در زمینه شناخت نفس، بر اهمیت خودشناسی در فرهنگ و فلسفه اسلامی تأکید کرد و درباره اصول دین اسلام و مذهب تشیع توضیحاتی ارایه داد. آیتالله طهمحمدی با اشاره به سخنان تمجیدآمیز امام خمینی، رهبر کبیر انقلاب اسلامی در شأن بوعلیسینا، گفت: بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران شیخالرئیس بوعلیسینا رحمتالله علیه را در شدت ذهن و نبوغ با تعبیر «وَلَم یَکُن لَه کفُواً اَحد» یاد کرده و او را بینظیر دانسته و رئیس فلاسفه اسلام بر شمرده است. رئیس بنیاد بوعلیسینا درباره اهمیت فلسفه ابنسینا و فعالیتهای علمی این دانشمند، گفت: ابنسینا در روزگار خود در کشف حقایق جهان منحصر به فرد بود و نه تنها در پزشکی بلکه در فلسفه و سایر علوم سرآمد بود. او در شناخت و آگاهی نسبت به علوم زمانهاش بسیار جامع بود. مؤلفات ابنسینا بیش از دویست جلد کتاب و حتی بیشتر است و به تحقیق؛ این شیخ اعظم، بالاترین تلاشگر علمی در بین بشریت است. پروفسور کوبایاشی در دیدار یکروزه خود از همدان همچنین از آرامگاه باباطاهر عریان نیز بازدید کرد و با حضور در بنیاد بوعلیسینا، پژوهشهای فلسفی خود را تشریح کرد. وی با تشکر از میهماننوازی و میزبانی بنیاد بوعلیسینا گفت: افتخار میکنم که توانستم در شهر همدان به زیارت آرامگاه بوعلیسینا بیایم. من بیش از بیست سال است که در زمینه فلسفه اسلامی و ابنسینا پژوهی فعالیت دارم و پایاننامه دکترایم در زمینه متافیزیک بوده است.
پروفسور کوبایاشی درباره اهمیت و تأثیر ابنسینا در تفکر شرق و غرب جهان نیز گفت:یکی از قوی ترین و بزرگترین دانشمندان عالم ابنسیناست و آثار و اندیشههای ایشان در تمدن جوامع مختلف خیلی مؤثر بوده و در ژاپن فیلسوف و دانشمند معروفی است. البته ابنسینا بیشتر در بین قشر تحصیلکرده شناخته شده و در هر دو زمینه پزشکی و فلسفی مشهور و معروف است. کوبایاشی در مورد ترجمه آثار و رسالههای بوعلیسینا در ژاپن، اضافه کرد: کلیات قانون در طب، علمالنفس کتاب شفا و ارجوزة فی الطب در ژاپن ترجمه و چاپ شدهاند. ابنسیناپژوهی در سالهای گذشته در ژاپن رونق گرفته و اهمیت کار در اینباره خیلی آشکارتر شده است. انتهای پیام/ک
93/11/28 - 12:12
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 9]