تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 2 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):روزه ماه شعبان، وسواس دل و پريشانى‏هاى جان را از بين مى‏برد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832126771




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

یک آقازاده در راس معتبرترین بنیاد سینمایی خاورمیانه؟! |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: یک آقازاده در راس معتبرترین بنیاد سینمایی خاورمیانه؟!
سینمای ایران نیاز به آرامش دارد، بنابراین با صدور حکم برای آقازاده‌هایی که نسبتی با هنر هفتم این مملکت ندارد، سینماگران را از تحقق شعارهای دولت در این عرصه ناامیدتر نکنید. چشم انتظار رد این خبر توسط وزیر فرهنگ و ارشاد و یا معاون سینمایی‌اش نشسته‌ایم.
کد خبر: ۴۷۴۸۸۴
تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۰:۳۲ - 12 February 2015




با رفتن محمدرضا جعفری جلوه از بنیاد سینمایی فارابی به رسانه ملی، گمانه‌زنی‌‎ها درباره مدیرعامل جدید این بنیاد رو به فزونی نهاد و حال سخن از انتصاب یک آقازاده با سوابق بسیار محدود برای معتبرترین بنیاد سینمایی خاورمیانه به میان آمده تا نگرانی اهالی سینما نسبت به سرنوشت این مجموعه بیش از پیش شود اما آیا چنین بی‌تدبیری در دولت تدبیر رقم خواهد خورد؟

به گزارش «تابناک»؛ اندکی در این اسامی تامل کنید: «سیدمحمد بهشتی (۱۳۶۲-۱۳۷۳)، محمدحسین حقیقی (۱۳۷۳-۱۳۷۴)، محمد رجبی (۱۳۷۴-۱۳۷۶)، محمدحسن پزشک (۱۳۷۶-۱۳۷۸)، عبدالحمید محبی (۱۳۷۸-۱۳۸۰)، محمدمهدی عسگرپور (۱۳۸۰-۱۳۸۱)، علیرضا رضاداد (۱۳۸۱-۱۳۸۶)، مجید شاه‌حسینی (۱۳۸۶-۱۳۸۸)، سیداحمد میرعلایی (۱۳۸۸-1392)، محمدرضا جعفری جلوه (1392 - 1393)»؛ اینها مدیران بنیاد سینمایی فارابی از ابتدا تاکنون بوده‌اند.

این بنیاد علی‌رغم همه نقدهایی که به مدیریت‌های پیشینش مطرح است و این مجموعه را بسیار ضعیف و فاقد کارآمدی ساخته، بازوی اصلی معاونت سینمایی پیشین و سازمان سینمایی کنونی است و یکی از دلایلی که جعفری جلوه و ایوبی نتوانستند در بلندمدت همکاری داشته باشند، عدم فرمانبرداری دست راست سینما از مغز سینما بود که اجازه اصلاح و تغییر ساختار این مجموعه را نمی‌داد؛ مجموعه‌ای که ساختاری قدیمی و ناکارآمد دارد اما همچنان مهم‌ترین بخش حامی تولید داخلی سینمای ایران تلقی می‌شود.

اگرچه این نقش نیز با قدرت گرفتن بخش خصوصی در دو دهه اخیر، کمرنگ‌تر از هر زمان شده اما واقعیت آن است که کمتر تهیه کننده‌ای را می‌توان یافت که چک بانکی نزد بنیاد سینمایی فارابی نداشته باشد و طلب‌های این مجموعه از سینماگران که به واسطه وضعیت نه چندان مناسب اقتصادی‌شان هیچ‌گاه تسویه نشده، سر به فلک می‌زند. این بنیاد عملاً باعث ادامه حیات بسیاری از سینماگران شده و این ادامه حیات به مدیرانی بازمی‌گردد که تدبیر کرده‌اند و سینماگران را حفظ نموده‌اند.

البته عدم به روزرسانی نیروی انسانی و اکتفا به سرمایه‌های انسانی ـ که جذب‌ گروهی‌شان در‌‌ همان دهه ۶۰ نیز محل تأمل است ـ این بنیاد را به یکی از مجموعه‌های بزرگ تحت نظر سازمان سینمایی بدل کرده که مطابق با آمار‌ در دسترس، حدود ۷۰ درصد پرسنلش تحصیلات معادل دیپلم و زیردیپلم دارند و طبیعتاً در سینمای امروز دنیا که تخصص حرف اول را می‌زند، این نیروی انسانی یا باید به سطح آموزش عالی برسد و یا بازنشسته شود که گزینه نخست به شدت زمانبر و دور از دسترس خواهد بود و «تابناک» نیز پیش از این بر لزوم این اصلاحات تاکید کرده بود.





اما این اصلاحات باید توسط چه شخصی صورت پذیرد و اساساً بنیاد سینمایی فارابی قرار است توسط چه مدیری در سال‌های پیش رو اداره شود؟ ظاهراً قرار بر این بوده تا رمضانعلی حیدری خلیلی مشاور ارشد سازمان سینمایی که سوابق بلندمدت مدیریت در حوزه سینما داشته و آنچنان چهره مرضی الطرفینی محسوب می‌شود که از سال 83 تا 88 ناظر مالی سازمان سینمایی در خانه سینما بوده، در مقام سرپرست بنیاد این تغییرات را اجرایی نماید و سپس مدیرعامل تازه بنیاد انتخاب و منصوب شود.

با این حال در شرایطی دوران گذار فارابی طی می‌شود، انتشار اخباری در خصوص قصد مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد برای انتخاب یک آقازاده به عنوان مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی بسیار تکان دهنده بود. علیرضا تابش برادر محمدرضا تابش نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی، در دوره نجفی به سازمان میراث فرهنگی و گردشگری رفت و هفدهم شهریور 1392 به عنوان به عنوان مشاور و مدیر کل حوزه ریاست این سازمان منصوب شده بود اما در دوره سلطانی‌فر استعفاء داد.

سخن از آمدن مدیر هماهنگی امور یادمان‌های روسای جمهور در سازمان اسناد و کتابخانه ملی به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از هفته‌ها پیش و با رفتن حسین طاهری مطرح شد و از تابش به عنوان گزینه مدیرکلی مرکز هنرهای نمایش سخن به میان آمد اما در نهایت سکان مدیریت تئاتر به مهدی شفیعی سپرده شد و تابش مسئولیتی در معاونت هنری نگرفت. در روزهای اخیر اما ظاهراً از ایوبی خواسته شده تا تابش را برای بنیاد فارابی در نظر بگیرد و این جوان جانشین بزرگانی شود که از آنها نامبرده شد.

تابش کوچک‌ترین سابقه سینمایی ندارد اما با این حال ظاهراً انتصابش بسیار جدی است، به شکلی که دو خبرگزاری به صراحت این موضوع را مطرح کرده‌اند و مسئولان سازمان سینمایی نیز بنای تکذیب این خبر را ندارند. این خبر بسیار نگران کننده است، چرا که انتخاب چنین اشخاصی که هیچ سابقه و شناخت و درک عمیقی نسبت به حوزه سینما ندارد، تیر خلاص به شعار شایسته سالاری دولت تدبیر و امید در حوزه فرهنگ است.

اگر چنین حکمی در دولت تدبیر و امید صادر شود، باید به عنوان یکی از بی‌تدبیری‌های بزرگ مجموعه فرهنگی دولت یازدهم مورد توجه قرار گیرد و قطعاً منتقدانی که نسبت به عملکرد چهره‌های پیشین از بهشتی گرفته تا جعفری جلوه نقد داشتند، چنین اشتباه فاحشی را تحمل نخواهند کرد. سینمای ایران نیاز به آرامش دارد، بنابراین با صدور حکم برای آقازاده‌هایی که نسبتی با هنر هفتم این مملکت ندارد، سینماگران را از تحقق شعارهای دولت در این عرصه ناامیدتر نکنید. چشم انتظار رد این خبر توسط وزیر فرهنگ و ارشاد و یا معاون سینمایی‌اش نشسته‌ایم.



















مطالب مرتبط
آغاز تغییرات در بنیادی که ۷۰ درصد پرسنلش دیپلم و زیردیپلم هستند!









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 142]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن