واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: وقتی هنر اقوام ایران زمین به وحدت می رسد تهران - ایرنا - اجرای قطعه های موسیقی کردی، لری، آذری و گیلکی در قالب نغمه هایی همچون"رعنا"، "بارون بارون" و "گَل گَل" در جشنواره موسیقی فجر، شنبه شب (26بهمن) با یک هم آوایی در تالار وحدت گوشه ای از هنر گوشه گوشه این سرزمین را به نمایش گذاشت.
اعضای گروه موسیقی نواحی ایران با حضور هنرمندان پیشکسوت عرصه موسیقی نواحی از اقوام مختلف، قطعاتی در قالب شادیانه ها برای مخاطبان اجرا کردند که با استقبال گسترده حاضران همراه بود.
اجرای همزمان موسیقی این گروه با زبان و گویش مختلف نواحی ایران زمین در یک کنسرت و همنوایی، باتوجه به ملودی و نوع اشعار حماسی آن، شور خاصی بین حاضران ایجاد کرده بود که این شور و وصف با کف زدن های فراوان تماشاگران دنبال شد.
سی امین جشنواره بین المللی موسیقی فجر که از 24بهمن آغاز شده در بخش های رقابتی، جنبی، بانوان، کودک، استعدادهای درخشان، نسل دیگر، نواحی و بین الملل تا یکم اسفندماه در تهران برپاست.
گروه ارکستر فرهنگی شهر تهران -که بتازگی راه اندازی شده- به سرپرستی نادرمشایخی پس از اجرای سرود ملی جمهوری اسلامی به نشانه آغاز این ویژه برنامه، قطعه "شهیدان خدایی" را به خوانندگی عبدالحسین مختاباد اجرا کرد.
بعد از آن، نوبت اجرای هنرمندان موسیقی نواحی ایران بود که این نغمه اقوام ایرانی به دل حاضران نشست؛ به دنبال این برنامه، محمد علیزاده خواننده پاپ کشورمان همراه با گروهش به اجرای چند قطعه پرداخت که بیشتر آنها با همخوانی تماشاچیان همراه شد.
موقع اجرای موسیقی پاپ، جوانان که بیشترین تعداد حاضران ویژه برنامه را تشکیل می دادند، شور و اشتیاق خاصی در همراهی و تشویق این گروه از خود نشان دادند. علیزاده قطعه آخر خود را به همه پدران و مادران ایران زمین تقدیم و خطاب به وزیر ارشاد و معاون هنری اش – که در تالار حضور داشتند- از اینکه سکان فرهنگ و هنر کشور در دست این مسئولان است اظهارخوشحالی کرد.
"هواتو کردم" ، "جز تو" و "شهر باران" ازجمله ترانه هایی بود که توسط علیزاده اجرا شد.
اگر سخنان ژاله صادقیان مجری برنامه و شعرخوانی او که به قول خودش باهدف مهیا کردن زمان برای دست اندرکاران پشت صحنه و چیدمان دکور انجام شد را درنظر نگیریم، تماشاگران در این ویژه برنامه توانستند چندین قطعه موسیقی محلی و پاپ را بدون وقفه بشنوند.
ساعت 20:10 ورود شماری از عکاسان و نور فلش هایشان نشانگر حضور مقام های عالی رتبه بود و آمدن مقام ها یعنی آغاز مراسم. علی جنتی وزیر ارشاد همراه با عباس آخوندی وزیر مسکن و شهرسازی که ایشان را دیگر مسئولان همراهی می کردند، روی صندلی های ردیف نخست نشستند.
ابتدا با دیدن حدود 10 عکاس اینطور برداشت می شد که قرار است امشب نیز لابه لای سخنان مقام های حاضر در مراسم، گهگاهی اگر وقت شد، چند قطعه موسیقی نیز بشنویم؛ اما ساعت حدود 23 که داشتیم سالن را ترک می کردیم این برداشت نقش برآب شده بود زیرا وزیران و دیگر مسئولان فقط برای شنیدن موسیقی آمده بودند و غیر از مدیرکل دفتر موسیقی و دبیر اجرایی جشنواره که به طور مختصر آماری از این دوره از جشنواره دادند، دیگر کسی سخنرانی نکرد.
حاضران در این ویژه برنامه همچنین شاهد رونمایی از قطعه پیامبر مهربانی به آهنگسازی پیروز ارجمند و ترانه حامد حسین خانی با صدای علیرضا وکیلی منش، مجتبی قدبیگی و امیر دهقان به زبان های فارسی، انگلیسی و عربی بودند که در وصف حضرت محمد(ص) پیامبر گرامی اسلام ساخته شده است.
بعد از این رونمایی، وقتی حاضران گمان می کردند برنامه به انتها رسیده یا قرار است سخنرانی داشته باشیم، اعلام شد گروه رستاک چند قطعه اجرا خواهد کرد؛ همزمان با شنیدن نام گروه رستاک تشویق حاضران نیز شدت بیشتری گرفت و جوانان با صدای سوت و کف به استقبال اجرای هنری این گروه رفتند.
گروه رستاک که با تمرکز بر موسیقی نواحی ایران از سال 1376 فعالیت خود را آغاز کرده قطعاتی چون "بارون بارون"، "رعنا"، قطعه ای آذری باعنوان "گَل گَل" و نیز یک قطعه کردی اجرا کرد.
هنرنمایی چندتن از هنرمندان گیلان و آذربایجان در اجرای این گروه ازجمله استاد وحید اسداللهی از وجوه تمایز این برنامه هنری به شمار می رفت که نظر حاضران را به خود جلب کرده بود.
باتوجه به اجرای موسیقی نواحی ایران و نیز پاپ، جای خالی اجرای گروههای خارجی جشنواره در این مراسم احساس می شد که بنا بر اعلام مجری برنامه، علت غیبت آنان، حضورشان براساس جدول زمانبندی جشنواره فجر برای اجرای کنسرت در شهرستان ها بوده است.
علی ترابی دبیر اجرایی سی امین جشنواره موسیقی فجر در سخنرانی خود در ابتدای این مراسم گفت: گروههای موسیقی از کشورهای آلمان، هلند، استونی، سوئیس، عراق، ایتالیا و آمریکا در جشنواره فجر امسال حاضر شده اند.
وی تاکید کرد که درخواست برای حضور بیشتر بوده اما ظرفیت جشنواره تنها امکان میزبانی از همین تعداد را داشته است.
اگرچه اعلام شده بود قرار است گلچینی از قطعه های فاخر جشنواره در این برنامه با حضور وزیر ارشاد اجرا شود، اما حاضران از همین تعداد اجرای هنری -که برخی از آنها ازجمله کارهای قبلی هنرمندان بود- نیز لذت بردند؛ رضایت حاضران از کنسرت ها سبب شد برخی حاشیه های ورود به سالن هنگام آغاز برنامه فراموششان شود.
زمان آغاز مراسم روی کارت دعوت ها ساعت 19 درج شده بود و در همین ساعت هم به محل رسیدم اما نگهبانان تالار وحدت که می خواستند شماره صندلی بدهند می گفتند عجله نکنید حداقل تا یکساعت دیگر آغاز نمی شود.
نمی دانم صندلی ها را چطوری به دعوت شدگان اختصاص می دادند چون آنان که در صف در کنار من شماره صندلی گرفتند را در بالکن دوم درکنار خودم ندیدم؛ این برای نخستین بار بود از بالکن دوم تالار وحدت قرار بود شاهد اجرای برنامه موسیقی باشم و مشاهده برنامه ها از بالا ویژگی ها و گرفتاری های خاص خود را داشت.
جابه جایی صندلی ها، اضافه شدن افراد در ردیف های پایین تر و ایجاد مانع در دیدن برنامه از جمله مصائب دیدن کنسرت از بالکن هاست.
یک بالکن دیگر بالای سر ما در طبقه سوم قرار داشت که گروهی نیز از آنجا دست هایشان را روی میله ها انداخته و خم شده بودند تا بتوانند شاهد اجرای برنامه موسیقی باشند؛ البته این مشکلات حاشیه ای نتوانست از لذت دیدن کنسرت های موسیقی ایرانی بکاهد.
*داود میاندهی- خبرنگار ایرنا
27/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]