واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نشست سه جانبه روسای راه آهن های ایران، ترکمنستان و قزاقستان برگزار شد تهران- ایرنا- نشست سه جانبه روسای راه آهن ایران، قزاقستان و ترکمنستان به منظور تسهیل تردد حمل و نقل ریلی و ترانزیت کالا بین سه کشور برگزار شد.
به گزارش ایرنا، مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران عصر شنبه در این نشست گفت: توسعه روابط ریلی و ترانزیت کالا با کشورهای همسایه شمالی از اولویت سیاست های ایران است و برای عمق بخشیدن به ایران روابط باید مناسبات تجاری و همکاری های حمل و نقلی بین ایران و کشورهای قزاقستان و ترکمنستان توسعه یابد.
محسن پورسیدآقایی افزود: بدون شک با افتتاح خط آهن اینچه برون توسط روسای جمهور سه کشور ایران، ترکمنستان و قزاقستان مورد تاکید قرار گرفته است و آینده بسیار روشنی بین این سه کشور در این حوزه وجود دارد.
وی گفت: این نشست به ما کمک می کند که مسائل فنی و جزیی بین سه کشور یاد شده سریعا حل و فصل شود تا سه کشور همسایه در راستای این سیاست بتوانند روابط خود را توسعه دهند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با توجه به متفاوت بودن نرخ ترانزیت کالا در بین این سه کشور پیشنهاد داد ،برای رسیدن به مبلغ یکسان هرگونه حمل کالای ترانزیتی از " کوستانایی (Kostanay) " قزاقستان تا بندرعباس 120 دلار به ازای هر تن تعیین شود و چنانچه در تعیین این قیمت تفاهمی انجام نشد ، کارگروهی بین سه کشور مبلغ ترانزیت هر تن کالا را مشخص کنند تا به نسبت مسافت طی شده هزینه های آن در کشورهای ایران، ترکمنستان و قزاقستان دریافت شود.
براساس این گزارش ، " مامین" رییس اداره راه آهن قزاقستان در این نشست گفت: افتتاح خط آهن اینچه برون یک پروژه زیربنایی بین سه کشور ایران، ترکمنستان و قزاقستان است و هر سه کشور باید از ظرفیت های ترانزیتی این خط آهن استفاده کنند.
وی یادآور شد: سال گذشته بین ایران و قزاقستان پنج میلیون تن کالا جابجا شد که یک میلیون و 700 هزار تن آن نسبت به سال ماقبل افزایش داشته است.
این مقام قزاق اظهار امیدواری کرد: بازسازی بخشی از خط آهن داخل ایران بتواند ترانزیت کالا را در بین این خط آهن افزایش دهد.
به گفته وی ، اکنون ترانزیت کانتینری بین کشور چین تا اروپا نسبت به گذشته به هفت برابر افزایش یافته است.
" آننا مردوف " وزیر راه آهن ترکمنستان نیز در این نشست گفت: کشور متبوعش به منظور افتتاح خط آهن اینچه برون ترکمنستان در داخل خاک خود ، یک هزار کیلومتر خط آهن احداث کرد ، زیرا توسعه حمل و نقل ترانزیتی بین سه کشور در این منطقه اهمیت زیادی دارد.
وی یادآور شد: افتتاح هر پروژه جدید در حوزه راه آهن ، معمولا مشکلاتی دارد و کشورها سعی می کنند با نشست های مسوولان خود مشکلات آن را برطرف سازند .
این مقام ترکمن گفت: ترکمنستان اکنون با ایران تفاهم کاملی دارد و انتظار می رود هر سه کشور همسایه برای استفاده از این خط آهن ترانزیتی به تفاهم کاملی دستیابند .
همچنین حسین عاشوری معاون سیر و حرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران گفت: همواره ترانزیت کالا در بین این سه کشور طی سال های 2013 تا 2014 روند روبه رشدی داشته به طوری که مجموعه عملکرد راه آهن ایران با ترکمنستان بین این سال ها دو برابر و با قزاقستان به سه برابر افزایش یافت.
وی افزود: اکنون نرخ حمل محمولات بین سه کشور متفاوت است به طوری که حمل گندم از قزاقستان به ایران به ازای هر تن 64 دلار و نرخ صادراتی کالا از ترکمنستان به ایران بیش از 24 دلار است.
به گفته عاشوری ،نرخ حمل محمولات ایران در شبکه ریلی به ازای هر تن 14 تا 57 دلار است که با تخفیف 15 درصدی این رقم به کمتر از 49 دلار می رسد.
معاون راه آهن جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد داد: به منظور تسهیل حمل ریلی بین کشورهای قزاقستان، ترکمنستان و ایران باید پرداخت یک نرخ ثابتی را مصوب تا کالاهای ترانزیتی بین این سه کشور براساس آن جابجا شود.
در پایان این نشست روسای راه آهن های سه کشور مزبور موافقت کردند که کالاهای ترانزیتی از " کوستا نایی " قزاقستان تا بندرعباس 10 روزه طی شود و برای تعیین تعرفه حمل کالا نیز معاونین راه آهن های سه کشور در نشستی در قزاقستان به تفاهم برسند تا هرگونه ترانزیت کالا در این مسیر براساس آن تعرفه انجام شود .
اقتصام(3)**1108**م.ب** 1559
25/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]