واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دامداری در بیجار به مدیریت علمی و هماهنگ نیاز دارد سنندج - ایرنا - رییس اداره دامپزشکی شهرستان بیجار گفت: دام با فراورده های زیاد و متنوع خود، نقش مهمی در زندگی مردم دارد و برای بهره مندی صحیح از این ظرفیت، باید از تولید و پرورش تا مصرف، مدیریت علمی و هماهنگ استانی را اعمال کرد.
دکتر محمدرضا امانی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با تشریح عملکرد اداره متبوعش در خصوص کنترل تب مالت و مبارزه با آن در سطح شهرستان بیجار افزود: مبارزه با این بیماری به دلیل وجود دام شناور در مناطق مختلف استان و حتی کشور مشکل است اگر وضعیت کلی کشور را نگاه کنید، تقریبا در همه استان ها، بخش هایی با نسبت های کم و زیاد به این بیماری آلوده هستند.
او با ابراز نگرانی از نحوه انعکاس اخبار این موضوع توسط بعضی رسانه ها، خواستار رعایت اصل امانتداری شد و ادامه داد: اگر تمام آیتم های کنترلی و مبارزه با بیماری تب مالت در یک منطقه آلوده اجرا گردد، بعد از چند ماه متوجه تعدادی دام جدید خواهید شد که حتما چند راس آنها آلوده هستند لذا نباید تمام نگاه و تقصیر را به موضوع واکسیناسیون و کار مبارزه متوجه نمود.
امانی از برگزاری همایش استانی مبارزه با تب مالت در اسفند ماه امسال در بیجار خبر داد و اظهار امیداواری کرد: این همایش که با حضور کارشناسانی مجرب از مراکز مختلف دامپزشکی و شبکه بهداشت برگزار خواهد شد بتواند، راهکار حداقل استانی برای کنترل و مبارزه با این بیماری ارایه دهد.
به گفته وی تعداد 25 تا 30 روستای این شهرستان به طور کامل آلوده هستند، اگر با تدابیر کامل این تعداد روستا، به عنوان منطقه بسته، تحت مبارزه و کنترل اقدامات رفع آلودگی قرار گیرند و تمام دام ها پلاکوبی و مشخص شوند، بعد از گذشت دو ماه مشاهده خواهید کرد که تعدادی دام وارد منطقه مورد نظر شده است و این کار باعث می شود نتیجه کار مبارزه ابتر بماند.
او ادامه داد: لذا سوق دادن تقصیر به نوع، مقدار و عملکرد واکسیناسیون و اداره ای خاص قطعا اشتباه است، انتظار می رود رسانه ها نیز به طور دقیق و تخصصی مطالب را دریافت و منعکس نمایند.
رییس شبکه دامپزشکی شهرستان بیجار در خصوص گسترش دامنه واگیری تب مالت برای انسان نیز اظهار کرد: لازم است شبکه بهداشت نسبت به نظارت بر ماست بندی ها، کارگاه های تولیدی پنیر محلی، توزیع شیر خام، گسترش آموزش های تخصصی در مراکز بهداشت روستایی و آموزش زنان خانه دار و دامداران برای جلوگیری از ابتلا این بیماری به انسان برنامه ریزی مناسب تر و مستمری در نظر بگیرد.
او تاخیر در پرداخت غرامت به دامداران برای معدوم سازی دام های آلوده، جلب همکاری دامدار برای اجرای برنامه های مبارزه، کنترل ورود و خروج دام در بین استان های همجوار، عدم خرید یا فروش دام آلوده، تثبیت دام و رعایت محدوده فعالیت استانی به عنوان مشکلات پیش روی این حوزه نام برد و اظهار امیدواری کرد در همایش اسفند ماه بشود راهکاری مناسب برای این موارد اتخاذ شود.
امانی به موفقیت مبارزه با تب مالت در دام های سنگین در دامداری های صنعتی اشاره کرد و خاطرنشان کرد: 100 درصد دام های دامداری های صنعتی سالم و به طورمرتب تحت نظارت قرار دارند لذا مردم نیز برای تهیه شیر و دیگر فراورده های دامی به مراکز و محلهای مطمئن و تعیین شده مجاز عرضه لبنیات خام مراجعه نمایند.
او در مورد کشتارگاه بیجار و فعالیت آن نیز گفت: کلیه فعالیت های کشتارگاه به طور مستمر و روزانه تحت کنترل و نظارت دقیق است و با کسی در این زمینه تعارف و ملاحظه ای صورت نگرفته است و حتی با وجود برخوردهای تند و گاها فیزیکی برخی افراد با ناظران، دامپزشکان و مدیریت اداره شهرستان، با جدیت کار را دنبال کرده ایم.
رییس اداره دامپزشکی شهرستان بیجار به ضرورت انجام برخی کارها در کشتارگاه از جمله تامین آب شرب بهداشتی، کوره لاشه سوز، دستگاه پیش سرد کن، تهیه سیستم فاضلاب استاندارد، حصارکشی، افزایش تعداد نگهبانان، ثبت سوابق، کنترل ثبت ورود و خروج تاکید کرد.
شهرستان بیجار با حدود 95 هزار نفر جمعیت دارای پنج شهر و 280 روستا در شرق استان کردستان واقع شده است.ک/4
7350/1904
23/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]