تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):اى جوانان! آبرويتان را با ادب و دينتان را با دانش حفظ كنيد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831046405




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

رسانه‌ها نبايد جرأت‌ نقد حكم دادگاه‌ها را داشته باشند


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: رسانه‌ها نبايد جرأت‌ نقد حكم دادگاه‌ها را داشته باشند


حقوقي‌و قضايي- بنيامين صدر:
همايش دادستان‌هاي سراسر كشور در حالي پايان يافت كه غلامحسين الهام، وزير دادگستري گفت: بايد حاشيه امن رسانه‌اي براي دادگاه‌ها ايجاد شود، رسانه‌ها نبايد جرات كنند، قاضي را كه حكم تعيين‌كننده مي‌دهد در معرض نقد قرار دهند.

وي افزود: حضور روساي دادگاه‌ها و دادگستري در رسانه‌ها، اين مجموعه را دچار آسيب مي‌كند كه اين تعارض است و قاضي نمي‌تواند وارد رسانه‌ شود چون شأن محاكم آسيب مي‌بيند. اين خلأ بايد از سوي دادستان جواب داده شود، دادسرا بايد در تيررس پاسخگويي قرار گيرد و به افكار عمومي درباره روند پيگيري پرونده‌هاي مهم پاسخگو باشد.

الهام، تاكيد كرد: با حضور روساي دادگاه‌ها در عرصه رسانه‌ها مخالفم، چون اين موضوع اصل بي‌طرفي محاكم را خدشه‌دار مي‌كند.

وزير دادگستري ادامه داد: ۴ سال پس از انحلال دادسراها در قضيه شهردار وقت تهران و پخش مستقيم محاكمه از دادگاه از سيما با مشكلاتي مواجه شديم كه به احساس عدالت و امنيت قضائي لطمه زد.

او با تاكيد بر اينكه دادستان قاضي نيست، گفت: تفكيك مدعي از حاكم عمده‌ترين ضرورت احياي دادسراها بود.وي خاطرنشان كرد: ساختار و مقتضيات حاكم بر دادسراها، بايد منطبق بر نيازمندي‌هاي اجتماعي باشد، بنابراين نمي‌توان همان قواعدي را كه براي محاكم تعريف مي‌شود براي دادسرا و دادستان تعريف كرد.

الهام، خواستار استقلال كامل دادسراها از دادگاه‌ها شد و گفت: دادسراها حتي مي‌توانند در جايي غيراز قوه قضائيه فعاليت كنند.دادستان مي‌تواند بخشي از وزارت اطلاعات را مديريت كند. از سوي ديگر مديريت پليس قضائي نيز در حوزه اختيارات دادستان است.

حجت‌الاسلام سيدابراهيم رئيسي، معاون اول قوه قضائيه نيز در آخرين روز همايش دادستان‌هاي سراسر كشور گفت: پرونده‌هاي اقتصادي و پرونده‌هاي مهم با جنبه ملي، بايد خارج از نوبت و با حساسيت رسيدگي شوند.

معاون اول قوه قضائيه همچنين با اشاره به تشكيل دادگاه‌هاي سيار در كشور افزود: در بخش‌هايي كه ميزان جمعيت، اقتضاي تاسيس دادگاه ندارد، اين دادگاه‌ها به‌زودي راه‌اندازي مي‌شوند.

به گفته او، جامعه‌ مبتني بر سرنيزه و شمشير امنيت دارد، اما اين امنيت ناپايدار است. در حالي‌كه اگر در چنين جامعه‌اي بنا بر فرموده حضرت علي ع عقل به منزله شمشير باشد، امنيت پايدار نيز برقرار مي‌شود.

رئيسي با اشاره به وظايف قاضي و دادستان اظهار كرد: اگر دست‌اندركاران در حوزه‌هاي مختلف اطلاعات لازم را در اختيار يك دادستان به‌عنوان مهندس اجراي قانون قرار ندهند اين مقام نمي‌تواند در پيش‌بيني و هدايت موضوع نقش خود را به خوبي ايفا كند.

او تصريح كرد: بهنگام‌كردن اطلاعات دادستان‌ها نقش بسزايي در رسيدگي مطلوب به پرونده‌ها دارد.

دكتر محمد جواد لاريجاني، دبير ستاد حقوق بشر قوه قضائيه نيز در همايش ۲ روزه دادستان‌هاي سراسر كشور گفت: كساني كه با رژيم طاغوت همكاري داشتند، امروز سينه چاك آزادي بيان در كشورند. به‌طوري كه حقوق بشر در داخل كشور پرچم مبارزه با نظام شده كه اين پرچم تقلبي است.

وي افزود: در بحث حقوق بشر بايد بين برنامه حقوق بشر بين‌المللي و مفاهيم نظري حقوق بشر، تفاوت گذاشت. قبل از انقلاب توسط دولتي كه در كشور ايران بود اين تعهد داده شد و كشور ما ۴ سند معتبر حقوق بشري را پذيرفت.

وي با بيان اينكه براساس مصلحت بايد برنامه حقوق بشر بين‌المللي را پذيرفت و در عمل رعايت كرد، گفت: در حال حاضر ما نيز به يك راهبرد دقيق نياز داريم و بايد در حقوق بشر اين نكته مد نظر قرار بگيرد كه بين طرح بين‌المللي حقوق بشر با مفاهيم نظري حقوق بشر تفاوت بگذاريم. لايه اول اين راهبرد از لحاظ لفظ با مبناي اسلام ۸۰ درصد تفاوت ندارد و ۲۰ درصد ديگر مبنايي است كه ما قبول نداريم اما اين تعهدات را محترم مي‌شماريم.

به گفته او، مرحله بعدي راهبرد ما اين است كه ما با چالش حقوقي برخورد مي‌كنيم و در پاسخ به تعرض سياسي بايد پاسخ حقوقي بدهيم. لايه سوم هم اين است كه ما هرچند با برخي تعهدات بين‌المللي مشكل داريم اما آن را قبول داريم، ولي به اين معنا نيست كه تفسير آنها را هم اجرا مي‌كنيم و اين بحث داخلي است.

تاريخ درج: 27 ارديبهشت 1387 ساعت 18:45 تاريخ تاييد: 27 ارديبهشت 1387 ساعت 19:50 تاريخ به روز رساني: 27 ارديبهشت 1387 ساعت 19:49
 جمعه 27 ارديبهشت 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 138]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن