واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: گرافیست سیمرغ فیلم فجر: طرح سیمرغ فیلم فجر نتیجه یک تفکر جمعی است تهران - ایرنا - طرح و گرافیست سیمرغ فیلم فجر گفت: طراحی سیمرغ به عنوان تنها نشان جشنواره فیلم فجر حاصل یک هم اندیشی و تفکر جمعی است که ماندگار شد .
به گزارش روز سه شنبه خبرنگار سینمایی ایرنا، رونمایی از 40 سال پوسترهای سینمایی به طراحی ابراهیم حقیقی گرافیست مطرح ایران با حضور هنرمندان سینما، خبرنگاران و مسوولان فرهنگی در تراز 271 گالری هنری برج میلاد تهران گشایش یافت.
حقیقی دراین مراسم گفت : حتی اینکه چرا سیمرغ بلورین باشد از آن فکر جمعی حاصل شد. البته یک عدد سیمرغ اینجاست که برای دو سال قبل بود که دوستان به چیزی که ما ساخته بودند حجم دادند و آن را تبدیل به خروس کردند.
وی در ادامه ضمن قدردانی از سید محمد بهشتی رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و یکی از مسئولان سابق سینمایی کشور گفت: آقای بهشتی زمانی سفارش دهنده بسیاری از کارهای من در بنیاد فارابی بوده است، کار گرافیک بدون سفارش اتفاق نمی افتد، مخصوصا در حوزه سینما که باید فیلمی تولید شده باشد تا پوستر آن را طراحی کنند.
وی افزود: زمانی پوستر ماندگار می شود که خود اثر مهم باشد و طراح و گرافیست انگیزه برای خلق پوستر بهتر را داشته باشد.اصل دوم هم سفارش دهنده است که تمام آثار خوبی که در این نمایشگاه می بینید از جانب یک تهیه کننده یا کارگردان فرهیخته بوده است.
این هنرمند با اشاره به نحوه خلق سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر گفت: سیمرغ یک مرغ نیست بلکه یک نماد ایرانی است که از ادبیات ما می آید و نمی توان آن را به حجم تبدیل کرد، مثل سینما که به ماده تبدیل نمی شود.
حقیقی گفت : همه این پوسترهایی که اینجاست از آثاری برخاسته اند که در آن ها سعی کرده ام کار کسانی را پذیرفته باشم که اول به دل خودم بنشیند.
او در بخش پایانی سخنان خود اظهار کرد: تولد سینمای نوین ایران زمانی آغاز شد که "مرتضی ممیز" و "فرشید مثقالی" به عنوان اساتیدم به من یاد دادند قصه های سالم را برای سینمای سالم کار کنم.
در این مراسم فرزاد هوشیار پارسیان مدیرعامل برج میلاد تهران نیز گفت: درهای برج میلاد تهران به روی اتفاقات فاخر فرهنگی و هنری باز است.
وی ادامه داد: برگزاری جشنواره بین المللی فیلم فجر، موسیقی و ... از جمله این اتفاقات است و باید گفت که امروز برج میلاد تهران به کاخ جشنواره و اتفاقات فرهنگی و هنری کشور تبدیل شده است.
همچنین در این مراسم سید محمد بهشتی درباره حقیقی گفت:او حق زیادی به سینمای ایران دارد، چون خیلی چیزها در سینمای ایران یادگاری اوست.
وی با بیان اینکه حقیقی در پوسترسازی سینمای ایران جریان سازی ایجاد کرد، تصریح کرد: فیلم های ایرانی ساخته و نمایش داده می شوند و بعد دیگر دسترسی به آنها سخت می شود اما ابراهیم حقیقی چیزهایی را آفرید که همیشه پیش چشم ما هستند.
بهشتی توضیحات خود را این گونه تکمیل کرد: حقیقی هنرمندی است که نشان بنیاد سینمایی فارابی، موزه سینما، خانه سینما و سیمرغ جشنواره فجر را خلق کرده است. شاید بیشترین کسی که در زمینه پوستر برای سینمای ایران کار کرده، ابراهیم حقیقی باشد.
به گفته این مدیر سابق سینمای ایران، زمانی که حقیقی در زمینه گرافیک سینما فعالیت های خود را توسعه داد، زمان تولد سینمای ایران بود و اگر کارهای او را مرور کنید کاملا عطر و طعم آن دوران و سینمای آن زمان را می بینید؛ سینمایی که ممکن بود از جهتی حقیر باشد اما به لحاظ معنا و شاعرانگی یک سینمای شریف، ارزشمند و انسانی بود.
در مراسم گشایش این نمایشگاه هنرمندان و اهالی سینما همانند حسین یاری، منوچهر شاهسواری، فرشته طائرپور، کامبوزیا پرتوی، بهاره رهنما، احسان کرمی ، ملا نوروی مدیر اداره تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیف الله صمدیان، مجید مظفری و ... حضور داشتند و بسیاری از هنرمندان در کنار پوسترهای سینمایی که خود در آن فیلم بازی کرده بودند، عکس یادگاری می گرفتند.
همچنین در این مراسم پوستر نهمین جشنواره بین المللی فیلم فجر هم به طور نمادین توسط ابراهیم حقیقی و محمد بهشتی رونمایی شد.
سی و سومین جشنواره فیلم فجر فردا 22 بهمن در مراسمی رسمی به کار خود پایان می دهد.
فراهنگ**9246**1601**
21/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]