تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):به امام سجّاد عليه‏السلام عرض كردم: مرا از تمام دستورهاى دين آگاه كنيد، امام عليه...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843204000




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سینمای ایران و گذار از «پایان باز» به «آغاز باز»!


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: سینمای ایران و گذار از «پایان باز» به «آغاز باز»!
برآیند پنج روز اول جشنواره سی‌وسوم بیش و پیش از هرچیز نشان‌دهنده‌ی این است که سینمای داستانگو و قصه‌پرداز در بدترین شرایط خود در چندین سال اخیر به سر می‌برد.
نویسنده : امیر ابیلی 
 «پایان باز» چندسال یکی از بحث‌های اصلی سینمای ایران بود. فیلم‌هایی که مطابق مد روز و با تقلید ناشیانه از برخی کارگردان‌ها، عملا نصفه بودند و پایانی نداشتند و سازندگانشان آن را فیلمی با «پایان باز» می‌دانستند که قرار است مخاطب را با خود درگیر کند و آن‌ها را به مثلا به تامل وادارد.

در مورد آن مد روز و نیمه‌کاره رها شدن فیلم‌ها و پنهان شدن فیلمسازانشان زیر عنوان دهان‌پرکن و پرطمطراق «پایان باز» بحث‌های زیادی صورت گرفت و خیلی‌ها فهمیدند که پایان بسیاری از آن فیلم‌ها نشان‌دهنده‌ی ناتوانی سازنده در جمع کردن داستان فیلم خود است نه مسئله‌ای ناشی از هوشمندیش برای به تامل واداشتن مخاطب.

حالا اما یکی از بحران‌های سینمای ایران در جشنواره‌ی سی‌و‌سوم فجر نه فیلم‌هایی با «پایان باز» بلکه فیلم‌هایی با «آغاز باز» است، به این معنا که در اتفاقی عجیب و خطرناک مشکل قصه‌گویی و داستان‌پردازی درعمده فیلم‌های جشنواره امسال- و سال پیش‌روی سینمای ایران- به جایی رسیده است که می‌توان گفت اساسا داستانی در فیلم وجود ندارد و قصه‌ی فیلم اساسا آغاز هم نمی‌شود که حالا بخواهد پایانی باز یا بسته داشته باشد.

جشنواره سی‌وسوم بیش و پیش از هرچیز نشان‌دهنده‌ی این است که سینمای داستانگو، سینمای قصه‌پرداز، سینمای عامه‌پسند، سینمای مخاطب‌محور، سینمای جریان اصلی یا هر اسم دیگری که رویش بگذاریم در بدترین شرایط خود در چندین سال اخیر به سر می‌برد و موج فیلم‌های «بی‌مخاطب» و «ضدقصه» به اسم سینمای «تجربه‌گرا» و سینمایی که مثلا به «فرم» و «فرمالیزم» بیش از داستان توجه می‌کنند- که این هم دروغی بیش نیست- برخلاف تمام کشورهای صاحب سینما دارد جای سینمای جریان اصلی را در سینمای ایران می‌گیرد و این یعنی دوری بیش از پیش مخاطب عام از سینما، با فیلم‌هایی که حتی منتقدان و اهالی رسانه نیز در سالن مطبوعات به سختی آن‌ها را تحمل می‌کنند.

در این بین نکته‌ی منفی ماجرا هم آنجاست که دولت در حال حمایت و ترویج همین نوع سینماست. وقتی جایزه‌ی برگزیده‌گان جشنواره سفر به جشنواره «کن» باشد و دولت سینما و تبلیغات و نشریه رایگان را در اختیار فیلم‌هایی قرار دهد که در بین نزدیک به 80 میلیون جمعیت ایران تنها یک درصد مخاطب دارند و در جشنواره نیز گروهی خاص با جوایزی ویژه به همین آثار اختصاص یابد طبعا نتیجه هم چنین وضعیت بغرنجی خواهد بود.

حاصل چنین سیاستی هم تولید انبوه فیلم‌هایی است که در آن‌ها صرفا چند شخصیت سردرگم و بی‌هویت در حال مکالمه یا مشاجره باهم‌اند بی‌انکه درامی خلق شود، گرهی شکل بگیرد یا شخصیتی جذاب به نمایش درآید. هیچ چیزی وجود ندارد و اساسا هیچ ماجرا، قصه یا داستانی آغاز نمی‌شود و نتیجه،‌ مخاطب سردرگم و حتی گاهی عصبانیست که ممکن است بعد از دیدن این فیلم‌ها در زمان نمایش عمومی همان واکنشی را نشان دهد که بعد از دیدن فیلم‌های اخیر کیارستمی نشان داد؛ به سراغ صاحب سینما برود و پولش را بخواهد.

بنابراین یکی بحران‌های اصلی پیش‌روی سینمای ایران در سال اینده بحران سینمای عامه‌پسند و جریان اصلی است. بحران سینمایی که مخاطب را به سینما بکشاند و بدون دستاویز قرار دادن ابتذال فرمی و اخلاقی آن‌ها را راضی از سالن خارج کند و در دل روایت جذابش مضمون مورد نظر را هم منتقل کند. در پنج روز اول جشنواره تنها سه-چهار فیلم به چنین مرزی نزدیک شدند؛ «عصر یخبندان» مصطفی کیایی، «رخ دیوانه» ابوالحسن داودی و «چهارشنبه 19 اردیبشهت» وحید جلیلوند.


منبع : فارس



تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۰:۰۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن