واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۵ بهمن ۱۳۹۳ (۱۵:۵۰ب.ظ)
50درصد از زندانيان بي سواد در سال 94 ، با سواد خواهند شد در جلسه مشتر ک سازمان نهضت سواد آموزي و سازمان زندان ها اعلام شد: 50 درصد ازندانيان بي سواد در سال 94 ،با سواد خواهند شد.
به گزارش خبرگزاري موج، باقرزاده معاون وزير و رئيس سازمان نهضت سواد آموزي با دکتر جهانگيري رئيس سازمان زندان ها ديدار و گفتگو کرد .
در اين ديدار که در دفتر دکتر جهانگيري تشکيل گرديد زمينه ها ي کاري مشترک و توسعه همکاري هاي بين دو سازمان مورد بحث و بررسي قرار گرفت.
باقرزاده در اين ديدار به تعريف سواد در ايران و مجامع بين اللملي پرداخت واظهارداشت : در اکثر کشور هاي دنيا بي سواد به کسي اطلاق مي شود که فاقد مهارت خواندن ونوشتن و حساب کردن است. اين تعريف در 120کشور جاري است . امام راحل(ره ) نيز همين تعريف را از سواد مورد تاکيد خود قرار داده بودند.
وي به آمار اعلام شده بي سوادي از سوي مرکز آمار ايران اشاره کرد و افزود : براساس سرشماري سال 90، متاسفانه بالغ بر نه ميليون و هفتصدو نوزده هزار نفر بي سواد مطلق ثبت گرديده است که از اين تعداد 3 ميليون و 500 هزارنفر زير 50سال هستند.
رئيس سازمان نهضت سواد آموزي به اثرات و ابعاد سواد در جامعه اشاره کرد و گفت: تعريف بي سوادي خيلي فراتر از نداشتن مهارت خواندن و نوشتن است و فرد بي سواد در کليه زمينه هاي اقتصادي ،اجتماعي، فرهنگي ، اطلاعاتي ورسانه اي دچار نقص هاي جدي است.
وي به رابطه بين ترک تحصيل با بزهکاري و اعتياداشاره کرد و تصريح نمود : بين بي سوادي و ترک تحصيل و جرايم، بزهکاري و اعتياد رابطه مستقيم وجود دارد. به همين دليل است که قانون اساسي مي گويد تحصيلات تا پايان دوره متوسطه رايگان است.
معاون وزير آموزش و پرورش به همکاري هاي مشترک در زمان شهيد بزرگوار آقاي لاجوردي اشاره کرد و گفت : اين شهيد گرانقدر بنيانگذار سواد آموزي در زندان ها هستند و در زمان ايشان توافق سواد آموزي و زندان ها تهيه وتدوين وابلاغ گرديد .
وي مشکلات موجود بر سر راه سواد آموزي زندان ها را برشمرد و گفت : مشکل اساسي در ما در زندان ها ثبت نام است که بايد از طريق کد ملي در پايگاه سامانه ثبت گردد وچنانچه اطلاعات درست ثبت نگردد اجازه ثبت نام داده نمي شود ولذا در اين زمينه با محدوديت روبرو هستيم.
باقرزاده به ضرورت استفاده از ظرفيت موجود در زندان ها اشاره کرد و بيان داشت : درامر سواد آموزي زندان ها بايد از ظرفيت هاي داخل زندان مانند مددکاران و مددجويان استفاده کرد و آموزش هاي ارايه شده نيز متناسب با شرايط فراگيران تنظيم گردد تا در آنها روحيه برگشت به جامعه احيا گردد .
وي اعلام کرد ما براي آموزش زندانيان کتاب هاي مخصوصي توليد کرده ايم و در حال حاضر کتا ب قرآن و فارسي را زير چاپ داريم که به زودي دراختيار کلاس هاي زندان ها قرار خواهد گرفت.
در ادامه دکتر جهانگيري رئيس سازمان زندان ها نيز ضمن تشکر از همکاري هاي مشترک بين دو سازمان بيان کرد: نگاه بنده به بحث سواد اين است اگر ما بخواهيم مشکلات را در کشور حل کنيم بايد از سواد و آموزش شروع کنيم و پايه آموزش از سواد شروع مي شود .امروز هرمشکلي که درجامعه داريم ناشي از مقوله بي سوادي است.
وي تاکيد کرد لازم است مانند مقوله بهداشت، مسائل اجتماعي، به پيشگيري بيش از درمان اهميت دهيم.
دکتر جهانگيري نيز براستفاده از ظرفيت هاي موجود در زندان ها تاکيد کرد و افزود : بهتر اين است که براي آموزش اين افراد از سرباز ها و مددجويان با سواد استفاده گردد.
در خاتمه روساي دو سازمان توافق کردند که 50 درصد از زندانيان بي سواد در سال 94 تحت پوشش سواد قرار گرفته و با سواد گردند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]