واضح آرشیو وب فارسی:فارس: کلهرنیا در نشست خبری عنوان کرد
گرفتار تهیدستی فرهنگی هستیم/ به تصحیح قلم نوشتاری نیاز داریم
بهرام کلهرنیا گفت: گرفتار تهیدستی فرهنگی هستیم و یک موضوع گمشده مهم ما این است که با قلم کار نکردیم.
● گزارش تصويري مرتبط
-------------------------------
به گزارش خبرنگار هنرهای تجسمی خبرگزاری فارس، نشست خبری نمایشگاه خط نبشتههای «کوروش قاضیمراد» و رونمایی از قلم نوشتاری سریر امروز با حضور استاد بهرام کلهرنیا، کوروش قاضیمراد و مهرداد ذوالنور در خانه هنرمندان برگزار شد.
بهرام کلهرنیا در این نشست خبری اظهار داشت: جهان امروز روزگار نویی را سپری میکند؛ به نوعی مدرنیسم است، واژهای آشنا که آن را خیلی دوست ندارم. روزگاری که همه چیز سرعت گرفته است؛ در این روزگار فردی برای رسیدن به یک قلم نوشتاری 7 سال از عمر خود را میگذارد. وی ضمن ابراز تأسف از برخی رویدادهای تحقیقی و پژوهشی در این دوره، گفت: نسل اندیشمندانی که سالها در پی یافتن حقیقت بودند، گویی منقرض شده است؛ در این میان، گاهی میبینیم که فردی در پی ساختن قلمی است که قابلیتهای گوناگونی دارد و روایتهای آن نیز پیشینه میدارد. کلهرنیا بیان داشت: این قلم به همان شیوه و سیاحتی که گذشتگان مینوشتند، قابلیتهایی دارد که در آن قابلیتهای حماسی، اسطورهای، با گرایش آئینی و ایرانی و نگاهی به شاهنامه و اسطورههای ایرانی داشته است که اینها را میتوان در زیر بافت قلم مشاهده کرد. وی یادآور شد: قاضی مراد در این قلم مفردات را مورد آزمایش قرار داده است و در عین حال آرایههای محیطی، فضاهای معماری، کتیبه نویسی را دارد و فضای معماری را از فضای ساکن به فضای گویا میبرد. کلهرنیا خاطرنشان کرد: متأسفانه گرفتار تهیدستی فرهنگی هستیم و یک موضوع گمشده مهم ما این است که با قلم کار نکردیم. کره جنوبی همزمان با انقلاب خود قلم نوشتاریاش را تصحیح کرد؛ ما برای تصحیح بحرانها به تصحیح قلم نوشتاری نیاز داریم. جای این اتفاق در شنزار سرزمین ما گم شده و به سبب ضرورت، روزگار به آن احتیاج دارد. وی در پایان خاطرنشان کرد: زیبایی شناسی تاریخ و قلم نوشتاری را در سریر میبینیم؛ تولید قلم یعنی توسعه زبان و به طبع توسعه زبان یعنی توسعه اندیشه.
قاضیمراد در این نشست بیان داشت: بنده به همت دوستان و اصرار آنها توانستم طی 7 سال روی این قلم کار کنم. البته از 27 سال گذشته که در انجمن خوشنویسان بودم، انگیزه انجام این کار را داشتم چرا که کپی کردن در شخصیت من نبود. وی در رابطه با تحقیقات خود پیرامون خوشنویسی گفت: برای رمزگشایی در خوشنویسی، به خط های مختلف روی آوردم و حتی روی خوشنویسی چینی کار کردم؛ هر چقدر دانش من بیشتر میشد کارها نیز رنگ واقعیت میگرفت. قاضیمراد بیان داشت: در این راستا 4 تا 5 فرم را هم طراحی کردم و از 7 سال گذشته تصمیم گرفتم کار جدیدتری را ارائه دهم که به نحوه قلمگذاری پرداختم و بیشترین هدفم این بود که حماسهتر خلق کنم. وی در خصوص ابداع قلم نوشتاری سریر، بیان داشت: قبل از هفت سال گذشته به این فکر میکردم که از پهنا و نیش قلم استفاده کنم؛ میخواستم خط پهن و نازک را در یک قلم بنویسم که سریع این قابلیت را داشته باشد که که منجر به طراحی قلم نوشتاری سریر شد. قاضیمراد گفت: این نوع نوشتن لحن شخصی من بود و طبیعی است که مخالف و موافق هم دارد. در این قلم فاصلهها و نوشتهها بر اساس خوشنویسی است؛ در این نوشتار این تجربه در یک مقطعی به هنرجویان میرسد و سپس فازهای بعدی را به آنها آموزش خواهیم داد.
وی در خصوص محتوای آثار و برنامههای نمایشگاه یادآور شد: این آثار در سه دسته هستند که مربوط به 15 سال اخیر، قواعد منظم طراحی و کارهای روی بوم امروزی است. در طول برپایی نمایشگاه، کارگاههای آموزشی و نشستهای تخصصی گذاشته میشود. بر اساس این گزارش، نمایشگاه خط نبشتههای «کوروش قاضیمراد» و رونمایی از قلم نوشتاری سریر روز 24 بهمن ساعت 17 در نگارخانه ممیز خانه هنرمندان گشایش مییابد و به مدت یک هفته هم ادامه دارد. انتهای پیام/و
93/11/14 - 15:13
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]