واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت: تمام طرح های راکد تحت پوشش سازمان ایمیدرو فعال شده اند تهران - ایرنا - معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: امروز 100 درصد طرح های راکد و ناتمام تحت پوشش سازمان ایمیدرو طی 1.5 سال اخیر با مشارکت بخش خصوصی فعال شده است.
گزارش ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو ) حاکی است ، مهدی کرباسیان افزود: ایمیدرو موفق شد طی یک و نیم سال گذشته ، طرح های در دست اجرای خود را از طریق جلب مشارکت بخش خصوصی فعال کند.
وی افزود: طرح های فعال شده سازمان ایمیدرو با کمترین منابع دولتی در دست اجراست و 90 درصد هزینه ها از طریق بخش خصوصی و منابع غیرمرتبط با این سازمان تامین می شود.
کرباسیان گفت: هفت طرح فولاد استانی هر یک با ظرفیت حداقل 800 هزار تن در سال، کنسانتره و گندله سنگان، الکترود گرافیتی، آلومینیوم جنوب و روی مهدی آباد از جمله این طرحها محسوب می شود.
وی اضافه کرد: هفت طرح فولاد استانی با مشارکت 65 درصدی بخش غیردولتی و 35 درصدی ایمیدرو در دست اجراست که واحد احیاء تعدادی از این طرح ها در سال 94 به بهره برداری می رسد.
فولاد سپید دشت (استان چهارمحال و بختیاری)، نی ریز (فارس )، میانه (آذربایجان شرقی )، شادگان (خوزستان)، قائنات (خراسان جنوبی )، سبزوار (خراسان رضوی ) و بافت (کرمان ) هفت طرح فولادی هستند .
به گفته کرباسیان طرح آلومینیوم جنوب با ظرفیت 276 هزار تن گشایش اعتبار شده و مراحل تامین مالی (فاینانس) آن پایان یافته است.
طرح آلومینیوم جنوب قرار است در منطقه ویژه اقتصادی لامرد استان فارس به مورد اجرا گذاشته شود .
سرمایه گذاری طرح آلومینیوم جنوب یک میلیارد دلار اعلام شده که از محل گشایش اعتبار این طرح از سوی چین صورت می گیرد.
مصرف سالانه آلومینیوم در سطح جهان 49 میلیون و 631 هزار تن ثبت شده که با رشد 5.4 درصد در سال گذشته همراه بود و پیش بینی می شود این رقم در سال جاری به بیش از 50 میلیون تن برسد. کشور چین امروز 50 درصد تولید آلومینیوم دنیا را تامین می کند.
قرار است تولید آلومینیوم ایران تا سال 1404 به 1.5 میلیون تن برسد و سال گذشته رقم ثبت شده 350 هزار تن بود.
رئیس هیات عامل ایمیدرو افزود: طرح روی مهدی آباد (یزد ) نیز که برای تولید کنسانتره و شمش روی است، تفاهم نامه آن با سرمایه گذار خارجی به ارزش یک میلیارد دلار امضا شده و معدن به منظور تجهیز در اختیار کنسرسیوم قرار گرفته و مجوزهای آن در دست پیگیری است.
کانسار سرب و روی مهدی آباد دریکصد کیلومتری جنوب شرقی شهرستان یزد قرار دارد. این کانسار شامل دو بخش سطحی و عمقی شناسایی شد.
ذخیره زمین شناسی این کانسار در بخش سولفیدی با عیار چهار درصد،106میلیون تن وعیار متوسط نظیر این مقدار ذخیره 2.7 درصد(شامل پنج درصد روی و 2.2 درصد سرب) گزارش شده ذخیره زون سولفیدی 11میلیون تن است که عیار متوسط آن 1.7درصد بوده و باید به مقدار قبلی اضافه شود.
اقتصام (1) 1559 ** 1574
14/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]