تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 9 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خداوند متعال، به بنده‏اش در هر روز نصيحتى عرضه مى‏كند، كه اگر بپذيرد، خوشبخت و ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819411137




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- فرش اوشک از کارگاههای مهاباد تا بازارهای امریکا


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: فرش "اوشک" از کارگاههای مهاباد تا بازارهای امریکا مهاباد - ایرنا - فرش "اوشک" یا "زیگلر" اثر هنرمندان قالیباف مهاباد در آذربایجان غربی به سبب قابلیت های ویژه ای که دارد در حال حاضر در بازارهای جهان بخصوص آمریکا خریداران پروپا قرصی برای خود دست و پا کرده است.


به گزارش خبرنگار ایرنا، شهرستان مهاباد با تولید سالانه بیش از چهار هزار مترمربع فرش دستبافت و با توجه به تنوع و کیفیت فرش های تولیدی در آن در حال حاضر به یکی از قطب های تولید فرش در آذربایجان غربی و منطقه تبدیل شده است.
تولیدات قالی بافان این شهرستان که در صدها کارگاه های خانگی و 22 کارگاه فرشبافی تولید می شود هواداران زیادی داشته و عمدتا روانه بازارهای داخلی و خارجی می شود.
فرش های تولیدی در این شهرستان در ابعاد و انواع مختلف از جمله ریزماهی، افشار و ابریشم، گل ابریشم و مرینوس تولید و عمدتا به کشورهای ژاپن، کانادا، روسیه، پاکستان، کشورهای اروپایی و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس صادر می شود.
اما آنچه در میان تولیدات هنرمندان مهابادی در آن سوی مرزها هواداران بسیاری دارد بافت نوعی از فرش های تک پود درشت بافت است که اوشک یا زیگلر نام دارد و جایگاه خوبی برای خود بویژه در کشور امریکا پیدا کرده است.
اوشک یا زیگلر نوعی فرش دستبافت بومی است که الیاف آن از پشم گوسفند تهیه شده و این الیاف در کارگاههای مخصوص و با استفاده از مواد رنگی طبیعی و گیاهی رنگریزی می شود.
این نوع فرش که قدمتی 150 ساله دارد بیشتر در ابعاد بزرگ در مقایسه با سایر انواع فرش های دیگر بافته می شود، تار و پود آن از یک جنس بوده و با توجه به قطور بودن الیاف، از آن به اوشک یا درشت بافت یاد می شود.
یکی از کارشناسان و تولیدکنندگان فرش در مهاباد گفت: چند سالی است که تولید این نوع فرش در مهاباد آغاز شده و در همین مدت بیش از 10 هزار مترمربع فرش اوشک تولید و روانه بازارهای خارج کردیم.
یعقوب باب سور افزود: این نوع فرش مخصوص بازارهای آمریکا بوده و پس از تولید و طی مراحل خاص از طریق چند بازرگان به بازارهای ویژه ای و برای خریداران خاصی فرستاده می شود.
وی اضافه کرد: این نوع فرش که به درشت بافت مشهور است، بیشتر در ابعاد بزرگ 8 و 12 متری بافته می شود و نسبت به فرش های دستبافت دیگر وزن کمتری دارد.
این کارشناس فرش دستبافت گفت: نقوش و طرح های این نوع فرش از طبیعت الهام گرفته شده و الیاف آن پشم دست ریس و در چهار تا هشت رنگ بافته می شود.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از 200 بافنده در این شهرستان به بافتن این نوع فرش مشغول هستند افزود: به طور میانگین سالانه بیش از یک هزار مترمربع از این نوع فرش در مهاباد تولید می شود.
یکی از بافندگان فرش اوشک در مهاباد گفت: این نوع فرش با توجه به اینکه در ابعاد بزرگ بافته می شود، در مقایسه با تابلوفرش ها، نیازمند فضای فیزیکی بیشتری است.
شیرین محمدی افزود: الیاف فرش اوشک با رنگ های گیاهی رنگ آمیزی می شود و باید مکان نگهداری آن از تهویه مناسب برخوردار باشد.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه این نوع فرش در تعداد رنگ ها محدود است، بافتن آن از انواع فرش های دیگر از جمله افشار و تابلوفرش آسان تر و زودبازده تر است.
رییس اتحادیه فرش دستبافت مهاباد نیز گفت: فرش اوشک یکی از انواع فرش دستبافت این شهرستان است که در مقایسه با انواع فرش دستبافت دیگر در آن از نقوش ساده تری استفاده می شود.
چیا قربانی اقدم افزود: ارزان بودن این فرش به نسبت سایر فرش های دستبافت، داشتن وزن کم که امر صادرات آن را تسهیل کرده است، استفاده از رنگ های طبیعی در بافت آن و استفاده از نقش های ساده و همه پسند در بافت آن موجب شده تا این نوع فرش از مقبولیت بالایی در بازارهای خارجی بویژه امریکا برخوردار باشد.
وی اضافه کرد: تبلیغات مناسب چند تن از بازرگانان این شهرستان برای این نوع فرش در بازارهای امریکا و بهره گرفتن از آن در مبلمان و دکوراسیون منازل مردم این کشور مقبولیت آن را دوچندان کرده است.
قربانی یادآوری کرد: این شهرستان با تولید سالانه بیش از چهار هزار مترمربع فرش و دو هزار بافنده به لحاظ حجم بافت و تعداد بافنده، بعد از شهرستان های خوی و بوکان در جایگاه سوم تولید فرش دستبافت در آذربایجان غربی قرار دارد.
وی گفت: در مهاباد سه نوع فرش سنتی هوشار (افشار)، تابلوفرش و فرش های درشت بافت (زیگلر) تولید می شود.
قربانی اقدم با بیان اهمیت صادرات فرش دستبافت و ضرورت بازاریابی برای این صنعت گفت: توجه به صادرات فرش می تواند علاوه بر افزایش میزان تولید بر کیفیت و ارتقای آن جهت حضور بیشتر در بازارهای جهانی نیز بیافزاید.
با توجه به سیاست های اقتصادی دولت برای گسترش صادرات غیرنفتی، توان و پتانسیل های آذربایجان غربی و وجود نیروی کار ماهر در مناطق شهری و روستایی استان، لازم است که مسوولان با اجرای برنامه هایی زمینه را برای گسترش دوباره این صنعت در بین خانوارها فراهم سازند.
این برنامه ها می تواند به صورت اعطای تسهیلات، تخفیف های بیمه ای برای بافندگان و ایجاد بسترهای مناسب برای تجارت این کالا نفیس در بازارهای جهانی باشد.
گزارش از : عبدالله رحمانی
7512/584/581


12/11/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن