تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):ما اهل بیت رسول خدا(ص) وسیله ارتباط خدا با مخلوقاتیم ما برگزیدگان ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804769036




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گویا نباید نسبت به نویسندگان برجسته تئاترمان ادای دین کنیم - اخبار ایران و جهان |


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: یادداشت مهمان
گویا نباید نسبت به نویسندگان برجسته تئاترمان ادای دین کنیم

کامبیز بنان


شناسهٔ خبر: 2478294 شنبه ۱۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۳
هنر > تئاتر

کامبیز بنان کارگردان و بازیگر تئاتر که طی 2 دوره اخیر جشنواره تئاتر فجر با آثاری از اسماعیل خلج و زنده‌یاد محمود استادمحمد متقاضی حضور بود، طی یادداشتی از بی‌توجهی به نویسندگان شاخص تئاتر گله کرد. به گزارش خبرنگار مهر، در یادداشت این کارگردان و بازیگر تئاتر چنین آمده است:

«سال گذشته وقتی نمایشنامه «جمعه‌کشی» اسماعیل خلج در مرحله بازخوانی متون جشنواره فجر رد شد، برای اجرای آن مصمم شدم. همان روزها با این‌که در دلم از معطلی دوباره مراحل شرکت در جشنواره خوشحال بودم، فکر می‌کردم آیا نمی‌شد حتی برای ادای دین و احترام به پیشکسوتی مثل اسماعیل خلج و نمایشنامه خوبش که از بهترین آثارش است، قبولش می‌کردند و بعد به بهانه طراحی و اجرای بد من از دور خارج می‌کردند؟تعلق خاطرم به نمایش ایرانی آن هم از نوع ناب و تکرارنشدنی‌اش و یادآوری دوران طلایی کارگاه نمایش و شناساندن آثار برجسته تاریخ ادبیات نمایش کشورمان به نسل تازه ـ در حد توان ـ اصرارم را برای اجرای «جمعه‌کشی» دوچندان کرد تا آنجا که پس از دو نوبت بازبینی، نمایش را مهرماه امسال روی صحنه بردم، ولی قصه وسوسه حضور در جشنواره ادامه داشت و هم‌زمان با اجرای «جمعه‌کشی»، نمایشنامه «سید دلبر» نوشته زنده‌یاد محمود استادمحمد را به جشنواره سی‌وسوم ارائه دادم. البته حدس می‌زدم این کار هم به سرنوشت «جمعه‌کشی» دچار بشود اما گمان می‌کردم با تغییر احتمالی سیستم اجرایی جشنواره، شانس حضور داشته باشم که پس از اعلام نتایج دوباره در عین ناباوری نام «سید دلبر» را در بین آثار منتخب ندیدم.

در عوض متونی از دوستان و همکارانی قبول شده بود که حتی می‌شد تاریخ اجرای عموم آنها را هم پیش‌بینی کرد! به هر صورت امسال هم اثر دیگری از گنجینه نمایش ایرانی پذیرفته نشد تا این پرسش در ذهنم باقی بماند که چرا میدانی به این وسعت فقط در اختیار نسل تازه نویسندگان قرار می‌گیرد؟ آیا هرگز دیگر نباید نسبت به نویسندگان برجسته کشورمان ادای دین کنیم؟ یادم می‌آید شبی از شب‌های اجرای «جمه‌کشی» در فرهنگسرای نیاوران که برحسب اتفاق مورد استقبال و توجه تماشاگران قرار گرفته بود، دوستی پس از اجرا آمد و گفت «من در دبیرخانه جشنواره فجر فعالیت دارم. توصیه می‌کنم این نمایش را برای شرکت در بخش مرور جشنواره سی ‌و سوم فجر ارائه بده»، من هم بعد از پایان اجراها 4 نسخه از فیلم را تحویل دبیرخانه دادم، ولی در کمال بهت و ناباوری ـ این‌بار از نوع حادـ متوجه شدم کار را رد کرده‌اند! یعنی کاری را که به توصیه خودشان ارائه داده بودم، رد کردند!

امروز پس از گذشت یک هفته از شروع جشنواره و شنیدن اخبار عجیب‌ و غریب از اجرای کارهای دوستان، پرسش‌هایی در ذهنم پیش آمده که نمی‌دانم پاسخش را چه کسی باید بدهد؛ پرسش‌هایی که بی‌شک این روزها در ذهن خیلی از دوستان دیگر هم پرسه می‌زند اما مطمئنم هرگز هیچ کدام‌مان به پاسخ قانع‌کننده‌ای نمی‌رسیم و تنها شاهد حضور دوستان مشخصی در سالن‌های تئاتر شهر در سال پیش رو خواهیم بود. شاید این واقعی‌ترین پاسخ پرسش‌های تکراری ما باشد.

کامبیز بنان/ هشتم بهمن 93، مصادف با سال‌روز اجرای نمایش «وقتی دنیا سبز بود» در جشنواره سی ‌و یکم؛ نمایشی که هرگز سالنی برای اجرای عموم به آن تعلق نگرفت.»









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سینما و تلویزیون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن