تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 23 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بنگر در چه (لباسى) و بر چه (چيزى) نماز مى گزارى، اگر از راه صحيح و حلالش نباشد، قبول ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815345702




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- نان به نرخ روز خوردن هم سخت شد!


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نان به نرخ روز خوردن هم سخت شد! کرمانشاه - ایرنا - آزادپز شدن 330 نانوایی شهر کرمانشاه و افزایش قیمت انواع نان، مردم را در برابر این پرسش قرار داده که آیا خوشبین باشند که نان با کیفیت تری به سفره های شان می رسد؟


به گزارش خبرنگار ایرنا، هم اکنون در برخی نقاط شهر کرمانشاه نان لواش را به قیمت هر قرص250 تا 300 تومان، سنگک به نرخ یک هزار و200 تومان و بربری هم 800 تومان بدون کنجد و یک هزار تومان با کنجد شده است که باعث سرازیر شدن مردم به سمت آن دسته از نانوایی هایی شده که مشمول قانون آزادپزی نشده اند.
"بهروزی" مدیر یکی از نانوایی های شهر کرمانشاه در محله فرهنگیان فاز یک به خبرنگار ایرنا گفت: اکنون که آزادپز شده ایم، هر کیسه آرد را به قیمت 540 هزار ریال خریداری می کنیم در حالیکه قبلا 330 هزار ریال بود.
وی اظهار کرد: ما نان لواش را به قیمت هر قرص دو هزار و500 ریال به مشتری می دهیم در حالیکه در برخی محلات شهر از جمله خیام و صابونی، هر قرص نان لواش تا سه هزار ریال هم به فروش می رسد.
وی گفت: تجربه ما در مدتی که آزادپز شده ایم نشان می دهد که مردم از نرخ های جدید رضایت ندارند و میزان استقبال شان هم کم شده است.
"معین" از شاطران یکی از نانوایی ها هم گفت: براساس تجربه از هر کیسه آرد 40 کیلوگرمی حدود 300 عدد نان لواش تولید می شود که با قیمت هر عدد دو هزار و500 ریال در مجموع 750 هزار ریال درآمد ایجاد می کند اما با در نظر گرفتن هزینه کارگر، برق، آب و گاز در مجموع به ضرر صاحبان نانوایی هاست.
وی در پاسخ به این سووال که آیا وزن چانه را رعایت می کنید، گفت: صادقانه باید بگویم با اینکه در هر نانوایی یک ترازوی دیجیتال بصورت دکوری وجود دارد اما خیلی کم از آن برای وزن چانه استفاده می شود و نظارت چندانی هم بر این کار صورت نمی گیرد.

** درد دل های شهروندان

"مریم نامجو" از مشتریان یکی از نانوایی های سنگک در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، بر این باور است که در برنامه آزادپز شدن نانوایی ها، فقط افزایش قیمت مشهود بوده وهیچ تفاوتی در کیفیت نان تولیدی ایجاد نشده است و بجاست که متولیان نظارتی در این مورد، کنترل بیشتری اعمال کنند
شهروند دیگری گفت: من دو روز پیش نان سنگک را از میدان فاطمیه به قیمت یک هزار و200 تومان خریده ام ولی روز گذشته همان نان را از 10 متری منزه به قیمت یک هزار تومان خریده ام.
آقای دیگری هم ادعا کرد که نان سنگکی که الان به قیمت یک هزار و300 تومان می فروشند از نظر کیفیت هیچ مزیتی نسبت به نان سنگک 500 تومانی گذشته ندارد.
معاون بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت هم در این گفت و گو با ایرنا در پاسخ به این سووال که چرا قیمت نانوایی های آزادپز را مشخص و اعلام نمی کنید، اظهار کرد: ما قیمت ها را آنالیز کرده ایم اما چون قانون اعلام کرده که این نانوایی ها مشمول قیمت گذاری نمی شوند، قادر به اعلام نرخ ها نیستیم.

** مرغوبیت در سایه رقابت از اهداف آزادپز شدن نانوایی ها

معاون بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه گفت: هدف دولت از آزادپز کردن نانوایی ها، ایجاد رقابتی سالم بین آنان است تا با ارتقای کیفیت نان و جلب رضایت مندی مشتریان، فعالیت کنند.
"عباس سجادی راد" افزود: آزادپز شدن فرصتی برای جا افتادن نانوایی ها در بازار است ولی بر این باورم که از اول بهمن که این قانون به اجرا گذاشته شده تا امروز، 95 درصد از اهداف آزادپز شدن نانوایی ها ابتر و بی نتیجه مانده است.
وی گفت: باید تعیین قیمت را به خود نانوایی ها واگذار کنیم زیرا آنان کننده کار هستند و اگر ما بعنوان مرجع حاکمیتی قیمت را تعیین کنیم، دیگر آزادپز بودن معنایی ندارد.
سجادی راد گفت: این کار سبب می شود تا مطالبه گری مردم هم افرایش یابد و در قبال پولی که برای تهیه نان می پردازند، انتظار کیفیت بهتری هم داشته باشند لذا در همین مدتی که قانون آزادپز شدن به اجرا گذاشته شده، شاهد آن هستیم که برخی نانوایی هایی که قبلا در روز 15 کیسه آرد با کیفیت پایین پخت می کردند، امروز به سه کیسه در روز برسند و این مساله به دلیل آن است که مشتری بعد از آزادپز شدن نانوایی ها، در پی کیفیت نان است و حاضر نیست بابت نان کم کیفیت، پولی بپردازد.

** توزیع نامناسب منطقه ای آزادپزها در کرمانشاه

در حالی قانون آزادپز شدن 20 درصد از نانوایی ها از اول بهمن به اجرا در آمد که بسیاری از مردم شهر کرمانشاه معتقدند که برنامه ریزی درستی برای تعیین نانوایی های آزادپز با توجه به محلات شهری از نظر میزان رفاه و معیشت ساکنان انجام نشده بعنوان مثال در محلاتی مانند باریکه، دولت آباد، ظفر و... که ساکنان شان عمدتا از طبقات کم درآمد هستند، نانوایی ها اغلب آزادپز شده اند.
در همین مورد، فرماندار کرمانشاه به خبرنگار ایرنا، گفت: این مشکل در مناطق و شهرک های حاشیه ای نظیر نوکان، کرناچی، پردیس، چقامیرزا، رودکی و ظفر بیشتر به چشم آمد و به دلیل کمبود نانوایی در این محلات و آزادپز شدن اکثر آن ها، فشار بیشتری به مردم ساکن در این مناطق ایجاد کرده است.
"فضل الله رنجبر" توجه به وضع معیشتی مردم و دادن حق انتخاب به آن ها را مورد تاکید قرار داد و گفت: از مجموع نانوایی های واقع در یک شهرک و محله، نهایتا یک سوم آن ها باید آزاد پز باشند و لازم است بقیه با همان قیمت مصوب دولتی اقدام به پخت نان نمایند.
وی گفت: متاسفانه به علت برنامه ریزی نامناسب، نصب نکردن تابلو و نبود اطلاع رسانی مناسب پیش از فرآیند آزادپز شدن نانوایی ها، مشکلاتی برای مردم کرمانشاه به وجود آمده است.
رنجبر با بیان اینکه 156 واحد نانوایی در شهر کرمانشاه، آزادپز شده اند از مالکان این واحدها خواست تا علاوه بر نصب تابلوی اعلام آزادپز بودن، تا 11 بهمن رنگ کیسه های آرد خود را از نوع دولتی متمایز کنند در غیر اینصورت سهمیه آنها قطع می شود.
در همین مورد، معاون بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت کرمانشاه از تشکیل کارگروهی به ریاست فرماندار کرمانشاه برای ایجاد تغییراتی در نانوایی های آزادپز با توجه به موقعیت شهری خبر داد و گفت: مثلا در برخی شهرک های حاشیه ای که تعدد نانوایی وجود ندارد، نباید در این مرحله تک نانوایی های آن محلات را آزادپز کنیم به همین منظور کار بازنگری بر نانوایی های آزادپز در حال انجام است.
سجادی راد گفت: بازنگری در آزادپز شدن نانوایی ها براساس سامانه جی.آی.اس انجام می شود.

** نانوایی های متخلف؛ اخلالگران اقتصادی

مدیرکل تعزیرات حکومتی استان کرمانشاه هم به نانوایی های آزادپز هشدار داد که در قبال قیمتی که از مشتری می گیرند باید نظر مساعد آنان را با کیفیت و مرغوبیت نان تامین کنند.
"ایرج عزیزی" به خبرنگار ایرنا گفت: اگر نانوایی ها، ضوابط را رعایت نکنند و یا نیتی غیرقانونی و اهدافی مانند رعایت نکردن حقوق مصرف کننده داشته باشند، براساس قوانین مصوب سال 68، به عنوان محارب و اخلالگر در نظم اقتصادی شناخته می شوند و علاوه بر محکومیت تعزیراتی، برای ادامه محاکمه به انقلاب اسلامی ارجاع داده می شوند.
وی افزود: این اختیارات از سوی شورای عالی امنیت کشور به تعزیرات حکومتی واگذار شده است.
عزیزی گفت: در موردی، برخی از نانوایی های سهمیه ای دست به سودجویی زده و به فروش نان با نرخ آزاد اقدام می کنند لذا برای جلوگیری از این تخلف، نانوایی های آزادپز موظف به نصب تابلو می باشند.
مدیرکل تعزیرات حکومتی تاکید کرد: در صورت رعایت نکردن این قانون از سوی آزادپزها، ابتدا جریمه دو میلیون ریالی اعمال می شود و در صورت تکرار، به ترتیب پنج و10 میلیون ریال جریمه می شوند و اگر برای بار چهارم این رفتار تکرار شود، 15 میلیون ریال جریمه نقدی در انتظارشان است.
معاون بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت، گفت: برای نظارت بر کار نانوایی های آزادپز 47 گشت بازرسی مشترک این معاونت با سایر ارگان های ناظر تشکیل شده و از اول بهمن تا امروز، چهار هزار و682 بار بازدید کرده اند که در نتیجه این بازرسی ها، 328 پرونده تخلف تشکیل و به 122 فقره از آنها نیز رسیدگی شده است.
سجادی راد گفت: عمده تخلفاتی که در این چند روز از آزادپز شدن مشاهده و ثبت شده در مورد نصب نکردن تابلوی آزادپزی در نانوایی ها، بی توجهی به خواست مشتریان و ارتقا ندادن کیفیت نان و اتکا به نرخ های صوری بوده که همین عوامل باعث شده تولید نان در نانوایی های آزادپز استان کرمانشاه، 50 درصد کاهش یابد.
وی اضافه کرد: ضمن اینکه برخی نانوایی های یارانه ای هم از این موقعیت سوء استفاده کرده و سهیمه آرد شان را در عوض اینکه بپزند، به نرخ آزاد به نانوایی های آزادپز فروخته اند که مواردی از این تخلف را هم کشف کرده ایم.
این مسوول همچنین نرخ آرد در استان کرمانشاه که در کارخانه ها تولید می شود را با توجه به نرخ گندم خریداری شده که در بیشتر موارد به صورت آزاد از سوی کارخانه ها خریداری می شود را بین هر کیسه 44 تا 54 هزار تومان عنوان کرد.
در استان کرمانشاه دو هزار و580 واحد نانوایی وجود دارد که 330 نانوایی براساس قانون آزادپز کردن 20 درصد از نانوایی ها، هم اینک آزاد پز شده اند.
براساس گفته معاون بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، برنامه ریزی ها برای تعیین سایر نانوایی های آزادپز براساس سامانه جی.آی.اس از سوی کارگروهی که در فرمانداری تشکیل شده، ادامه دارد و بزودی همه 20 درصد که افزون بر 500 نانوایی است، آزادپز می شوند.
کرمانشاه در سال زراعی گذشته افزون بر550 هزار تن گندم تولید کرد در حالی که میزان نیاز واقعی استان 300 هزار تن اعلام شد و این یعنی 250 هزار تن گندم مازاد که به استان های دیگر از جمله تهران و اصفهان صادر شده است.
گزارش از یحیی معماری - مرکز کرمانشاه
571/567


08/11/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 108]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن