تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1836083955
مرا به خوابهایت ببر ماریه!/ داستان خوابی که در بیداری روایت شد
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: مرا به خوابهایت ببر ماریه!/ داستان خوابی که در بیداری روایت شد
قادری معتقد است که داستان های شجاعی را باید با این نگاه دید که، نگاه نویسنده خوابگذارانه است و خود نویسنده در بیداری خوابی را دیده است که دارد برای ما روایت می کند.
به گزارش نامه نیوز نشست نقد و بررسی مجموعه داستان های «مرا به خواب هایت ببر ماریه» نوشته سیدعلی شجاعی که توسط انتشارات نیستان به چاپ رسیده، با حضور نویسنده، نصرالله قادری و محمدرضا گودرزی در فرهنگسرای گلستان و با حضور گروهی از علاقه مندان به فرهنگ و هنر برگزار شد. در آغاز این نشست، سیدعلی شجاعی بخشی از داستان «مرا به خواب هایت ببر ماریه» را برای حاضران خواند و در ادامه منتقدان به نقد و بررسی این کتاب پرداختند.
داستانی برای خوانده شدن و تعبیر شدن
نصرالله قادری، منتقد، نویسنده و کارگردان درباره کتاب «مرا به خواب هایت ببر ماریه» گفت: این اثر بر بنیان دنیای مدرن نوشته شده است و بر اساس بحران هویت پیش می رود. بی هویتی، سرچشمه ی مالیخولیای انسان مدرن است. به این جهت در این دنیا ما با اندویدالیزم روبه رو هستیم، با فردگرایی روبرو هستیم و همه ی آدم ها زندانی هویتی هستیم که اکنون برای ما ساخته اند و بیگانه هستیم از مفهوم جامعه آرکاییک و خواب و رویا. نه به دلیل این که اسم کتاب "مرا به خواب هایت ببر ماریه" است.
وی افزود: به جز چهار داستان آخر تمام داستان ها در دنیای خواب و رویا می گذرد. ما نباید فراموش کنیم که با خوانش این داستان ها اولین اصلی که باید رعایت شود این است که داریم خوابنامه می خوانیم و خوابنامه ای را که می خوانیم، زبانش زبان بیداری نیست، بلکه زبان خواب است. خواب همواره و در صریح ترین صورتش، هم رمزآلود و هم مه آلود است و نیازمند خواب گذاری است و زبان آن را معادل زبان بیداری گرفتن معادل خطای مهلک و عظیمی است که ما را از ادراک اثر عاجز می کند.
رییس پیشین کانون ملی منتقدان تئاتر گفت: ما فکر می کنیم که یک اثر هنری یک موعظه است، یک خطابه است و یک اثر هنری باید لزوما یک درسی اخلاقی یا دینی را به ما بیاموزد. شکل بسیار کوچکی از هنر در دنیای پداگوژی چنین است که ما می خواهیم چیزی را آموزش بدهیم. در دنیای نویسنده، او چیزی برای آموزش ندارد. به این دلیل که تمام چیزی که در این داستان ها اتفاق می افتد، خود نویسنده نمی داند چه می خواهد بگوید. به این معنا که عرض می-کنم؛ که او از پیش یک موضوع مشخصی را ندارد که بگوید این موضوع من است با این تم و در اثرم یا نفی می کنم یا اثباتش می کنم که مخاطب به ادراک برسد. اگر نویسنده این را می دانست، که در دنیای سنتی و نگاه نقد اخلاقی این است، که از پیش موضوعی را انتخاب می کنیم و این موضوع بر بنیان این تم است و در اثرش این را اثبات می-کند یا نفی اش می کند و آموزه ای اخلاقی برای مخاطب دارد. در این جا اولین اصلی که در اثر هنری باید با مخاطب ارتباط برقرار کند، نفی می شود. مخاطب در خوانش یا دیدن هر اثری باید به لذت برسد و به محض این که به سمت پند و موعظه می روید، لذت از آن حذف می شود. با این نگاه، نگاه افلاطونی، که می گوید شعر، هنر و ادبیات که نوعی هذیان است و شاعر را آدم آشفته و پریشانی می داند که بی خویشتن است، نویسنده کتاب مطلقا آدم آشفته و پریشان و بی خویشتن است. به این امر در دنیای آفرینش می گویند بی خودی. یعنی از خود بی خود شدن. نویسنده تمام کارهایی که انجام می دهد در یک عالم بی خودی از خود جدا شدن برایش اتفاق می افتد و در حقیقت او یک خوابی را در بیداری می بیند که برای ما روایت می کند. پس در این نگاه، با این منظر باید به این داستان ها نگاه کنیم که نگاه، نگاه خوابگذارانه است و خود نویسنده در بیداری خوابی را دیده است که دارد برای ما روایت می کند.
مدیر انتشارات نمایش و سردبیر ماهنامه نمایش در ادامه افزود: در نوع آفرینش این گونه داستان ها که نمونه ی جذاب داستان های کوتاه این چنینی آثاری است که نویسنده ی جوانمرگ ژاپنی آکوتاگاوا نوشته است، اساسا دنیای ادبیات داستان کوتاه مدرن را با آکوتاگاوا در دنیا می شناسند، چند نکته دارای اهمیت است. اولین نکته که نویسنده در آن رعایت می کند "از پیش خود به پیش خود شدن" است. دوم با خود سخن گفتن است و سوم خود را دیگری پنداشتن است و چهارم سخن خود را از دیگری شنیدن است. در این داستانی که خوانده شد، مرا به خواب هایت ببر ماریه، شما می بینید که یک زندگی در خواب را دارد تعریف می کند، و یک مرگ در خواب را دارد تعریف می کند و راوی این داستان را از ساحت خواهرها، برادرها و ما می گوید و در دنیایی این داستان را می گوید که دنیا، دنیای صنعتی و مدرن است، اما نگاه مطلقا نگاه سنتی است.
نویسنده دو رمان «ناله های عشق» و «تنهاترین عاشق، عاشق ترین تنها» همچنین گفت: ماریه چرا از بقیه جداست؟ این پرسشی است که برای همه مخاطبان پیش می آید. این که چرا ماریه مثل بقیه نیست؟ چرا کم کم بقیه با او اخت می شوند، ولی نمی دانند باور کردند یا باور نکردند؟ خواهرها و برادرها و پدر همه تسلیم این خواب می شوند. این آدم در خواب می میرد. ولی آخر از خود سوال می کنیم در خواب مرد یا نه زنده است؟ تمام این روایت زایمان ذهنی نویسنده است. اما راویِ نویسنده دانای کل نیست؛ جا به جا راوی را عوض می کند. این امر از طریق زبان اتفاق می افتد. زبان در دنیا برای ارتباط های معمولی است. در این ارتباط ها اساسا ما به شیوه بیان هیچ توجهی نداریم. به این زبان زبان خودکار می گویند. ما از تمام توان زبان داریم استفاده می کنیم و می توانیم ارتباط برقرار کنیم، اما در زبان ادبی شیوه ی بیان هست که جلب توجه می کند و به سبب برجسته سازی ای که انجام می دهد برای ما در زبان آشناست.
وی افزود: اولین کاری که در همین داستانی که خوانده شد اتفاق افتاده است، این است که آشنایی زدایی در زبان وجود دارد. نویسنده با زبان معمول روزمره یا زبان ادبی ای که ما در داستان ها دیده ایم، با تمهیداتی که به کار می گیرد آشنایی زدایی ایجاد می کند. نمی دانیم خواهرها، برادرها، ما، پدر یا مادر، چه کسی دارد داستان را روایت می کند؟ در این شکل اساس کار و ساختار این اثر بر نظام تبدل فرم هست که بر بنیان اندیشه ی کلیت، اندیشه ی تبدل فرم و اندیشه ی خودتنظیمی پیش می رود.
تلاش برای پرهیز از مطلق گرایی در برخورد با مفاهیم
دیگر منتقد نشست نقد و بررسی کتاب «مرا به خواب هایت ببر ماریه» که مدیریت جلسه را نیز بر عهده داشت «محمدرضا گودرزی» بود. گودرزی در آغاز صحبت هایش گفت: صحبت های آقای قادری متمرکز بر داستان اول است و بقیه ی داستان ها تقریبا این گونه نیستند. شاید چهار تا از داستان ها این گونه باشند، ولی بقیه این جوری نیستند. یعنی نقش خواب را روی ما دارند. در مورد مدرن، دغدغه مدرن ها شناخت است. تفاوتی که در تعریف ها می کنند، این است که داستان های مدرن شناخت شناسی هستند و داستان های مابعد مدرن اصطلاحا هستی شناسی هستند. دیگر این که نویسنده طبیعتا جهان بینی دارد و ما اصلا زبان خنثی نداریم. فکر نکنیم هرکس هر جور که خودش خواست می تواند به زبان شکل دهد. وقتی ما با زبان برخورد می کنیم، جهان بینی در زبان تاثیر می گذارد. یعنی مثالی که من همیشه می زنم، اگر یک نویسنده به معنای سنتی باورمند باشد، باور به این معنی که هست، یک نفر کاملا غیرباورمند باشد، یک نفر دیگر نگاه عرفی داشته باشد نه نگاه دینی و یک نفر دیگر این نگاه را نداشته باشد، این چهار نفر در یک داستان یک زن را می خواهند توصیف کنند، آیا این ها از جمله ها و توصیف ها معنای نگاهی یکسانی دارند؟ یا زبان را یک شکل به کار می گیرند؟ امکان ندارد. بنابراین نوع نگرش به هستی خود به خود در نحوه برخورد با زبان، موضوع و مضمون هست که در مورد آقای سیدعلی شجاعی کاملا بارز است؛ یعنی جهان بینی پشت همه داستان هاست. این ها را به یک سمتی در مجموعه می برد. تمام داستان ها مفهوم محور است، منهای این که ما مفهوم را چه بگیریم؟
این مدرس داستان نویسی افزود: من روی ویژ گی های مشترک داستان مکث می کنم که یکی از آن ها ژانر است. در دنیا درباره این موضوع طرفداران و مخالفانی وجود دارد. معتقدم که ژانر یعنی دسته بندی و گونه بندی؛ اصلا نیاز تفکر این است و انسان ها ژانری هستند و حتی نمی توانند خارج از ژانر فکر کنند. منوی رستوران هم ژانر است: دسته بندی کردن بر مبنای ویژگی های مشترک. در داستان ها هم همین طور؛ ولی نه ارزشی؛ این که ژانر بر ژانر دیگر ارجحیت داشته باشد یا دیدگاهی بر دیدگاه دیگر تسلط داشته باشد، به این شکل نه. می خواهم با آن دیدگاهی که خودم فکر می کنم، با آن شاخص هایی که هست بگویم. 9 تا داستان واقعگرای اجتماعی و در بعضی ها دینی است. یعنی معیار نهایی داستان ها و دغدغه آن چیزی است که در جامعه مطرح است؛ با یک نوع نگاه دینی. 5 داستان تمثیل است که به دلیل تمثیل مدرن بودن، رخنه کردن در معادل یابی جز به جز این تمثیل مثل تمثیل کهن نیست. به راحتی و با زبان مالوفی که در زبان خودمان است. بیاییم با این 5 تا تمثیل از اول برخورد کنیم؛ نمی توانیم رخنه کنیم. انگار باید با یک زبان دیگری با این داستان ها برخورد کنیم و من اعتقاد ندارم که تمثیل ها در نهایت معناگرا نیستند. یک چیزی، پیشنهادی، در پشتشان هست.
وی اضافه کرد: دغدغه ای که سیدعلی شجاعی دارد، سعی می کند از مطلق گرایی در برخورد با مفاهیم بپرهیزد. سعی می کند دیدگاه های متفاوت در برخورد با یک پدیده را مطرح کند. در داستان اول هم همین است. یعنی یک نوع نگرش ماریه است، در تقابل جمعی که هست، که یک جا می شود خواهران، برادران، ما. در اصل، همه ما هستند. ما یعنی غیر از ماریه. تقابل ماریه با دیگران که از اول شخص جمع استفاده کرده است، ولی یک جا خواهران می گویند، یک جا برادران، یک جا ما. فاقد جنسیت است. متن می خواهد بگوید جنسی به راوی نگاه نکنید. مفاهیم عمومی که ماریه نمی پذیرد و این که او به مساله ی خواب به گونه ای دیگر نگاه می کند که شما نگاه نمی کنید؛ یا زندگی را به شکلی دارد می بیند که شما نمی بینید و این را در آخر داستان می گوید. آیا ما در خواب ماریه هستیم یا ماریه در خواب ما؟ من فکر می کنم این مساله ی خواب در کارهای جدید، به خصوص در کارهای آمریکای لاتین خیلی وجود دارد. یعنی امروزه بحث این که خواب یا بیداری چیست؟ رمز میان آن ها کدام است؟ کدام یک معیار سنجش هستند؟ آیا خواب یک چیزی است که برای استراحت است یا خود خواب قواعد خاص خودش را دارد؟ آن ها هم بخش هایی از واقعیت هستی یک انسان و به شکل پیچیده تری از طریق نمادشناسی ضمیر ناخودآگاه می گویند. داستان اول در واقع این مفهوم را می گوید که چرا با آن منطق خشک روزانه با ازدواج کردن یا غیره و غیره با جهان برخورد می کنید؟ ممکن است یک نفر واقعا از زندگی اش لذت می برد، بدون این که این منطق را بخواهد رعایت کند. یعنی نوع نگرش دیگری از هستی را پیشنهاد می کند. یعنی ماریه در خواب همان کاری را می کند که این ها در بیداری می کنند. یعنی ازدواج می کند، بچه دار می شود. ولی از یک جنس دیگری است. در یک فضای دیگر است که عین چیزی که دیگران می-گویند نیست. می خواهد بگوید همان گرایش های انسانی و رفتاری هست، ولی با یک منطق دیگر، با یک دیدگاه و نگرش دیگر.
گودرزی همچنین در بخش دیگری از سخنانش گفت: اشکالی که می خواهم به کتاب بگیرم، آن هم با توجه به دغدغه روایت شناسی که من دارم، این است که نویسنده در این داستان ها اطلاعات داستانی را در متن دیر به خواننده می دهد یا حتی این اطلاعات را پنهان می کند. البته با این کار تعلیقی ایجاد می شود که خواننده را همراه می-کند. بعضی ها معتقدند که اطلاعات داستانی را یا اطلاعات مورد نیاز خواننده را در اسرع وقت به او بدهید و تعلیق را از طریق دیر دادن اطلاعات ایجاد نکنید. در بعضی جاها برای این که آن پایان انتظار را ایجاد کنند، اطلاعات را تا آخر نگه می دارند تا یک نوع تحولی در خواننده ایجاد کند. تحول ایجاد کردن در پایان نامنتظر برای خواننده به ذات نه خوب است و نه بد. بستگی به روشی دارد که نویسنده به کار می برد.
منبع: خبرآنلاین
۰۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۰:۰۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]
صفحات پیشنهادی
به همراه تصاویر روایت زندگی شهید صیاد شیرازی در «قصههای بهمن»/ انیمیشنی در ۱۳ قسمت
به همراه تصاویرروایت زندگی شهید صیاد شیرازی در قصههای بهمن انیمیشنی در ۱۳ قسمتمجموعه انیمیشن قصههای بهمن با موضوع زندگی شهید صیاد شیرازی مراحل تولید را سپری میکند «محمودرضا سلطانپور» در گفتوگو با خبرنگار رادیو و تلویزیون خبرگزاری فارس گفت مجموعه &laqکتاب «مرا به خوابهایت ببر ماریه» نقد و بررسی میشود
کتاب مرا به خوابهایت ببر ماریه نقد و بررسی میشودفرهنگسرای گلستان جلسه نقد و بررسی کتاب مرا به خوابهایت ببر ماریه نوشته سیدعلی شجاعی را برگزار میکند به گزارش خبرگزاری فارس کتاب «مرا به خوابهایت ببر ماریه» جدیدترین کتاب سید علی شجاعی است که توسط انتشارات نیستاندر سیودومین جلسه «سینماروایت» مطرح شد چرا وزارت خارجه از آثار «بیداری اسلامی» حمایت نمی
در سیودومین جلسه سینماروایت مطرح شدچرا وزارت خارجه از آثار بیداری اسلامی حمایت نمیکند با ایرانیزه کردن موضوعات مخاطب جهانی را از دست دادهایممرتضی شعبانی با اشاره به فضای مستندسازی کشور گفت در سالهای اخیر آفتی در مستندسازی ما وجود داشته و آن هم اینکه با ایرانیزه کردن بیشسال 94 بیمارستان 100 تختخوابی مراغه به بهرهبرداری میرسد
سال 94بیمارستان 100 تختخوابی مراغه به بهرهبرداری میرسدمعاون وزیر راه و شهرسازی از اختصاص 50 میلیارد ریال در بودجه سال 94 برای بیمارستان 100 تختخوابی ابوعلی سینای مراغه خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از مراغه محمدجعفر علیزاده امشب در حاشیه بازدید از روند اجرایی بیمارستان ابوعلروايت قيام ١٩ دي و جلسه محرمانه مراجع تقليد |اخبار ایران و جهان
روايت قيام ١٩ دي و جلسه محرمانه مراجع تقليد حوزهها احساس كردند بايد با جامعه ارتباط مستقيمي داشته باشند لذا اساتيد از حوزه وارد دانشگاهها شدند و جوانترها هم عدهيي به دبيرستانها رفتند و تعدادي دبير از طرف حوزه استخدام ميشدند و ما از اين موارد زياد داشتيم اين كارها باعث شد كفولاد روسیه در مسیر گمرکات ایران است/ دولت باید از واحدهای تولیدی مراقبت کند
عضو انجمن فولاد در گفتگو با باشگاه خبرنگاران فولاد روسیه در مسیر گمرکات ایران است دولت باید از واحدهای تولیدی مراقبت کند عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گفت دولت باید از واحدهای تولید داخل مراقبت کند و اجازه ندهد که به واحدها ضربهای وارد شود احمد دنیانور در گفتگو با خبرنگدانلود لانچر اندروید Nova Launcher Prime v3.3 Final همراه پلاگین ها
در صورتی که از ظاهر فعلی موبایل خود خسته شده اید بهترین راه حل برای رفع این مشکل استفاده از لانچر جدید بسیار زیبای Nova Launcher Prime است که با رتبه 4 8 از 5 و بیش از 5 میلیون دانلود در گوگل پلی یکی از محبوبترین و پرطرفدار ترین لانچر های اندروید به شمار میرود به کمک این لانچر- امرار معاش با شکار
امرار معاش با شکار حدود 120 هزار نفر از جمعیت منطقه ناگا در میانمار عمدتا از راه کشاورزی و شکار امرار معاش می کنند Reuters ۱۳۹۳-۱۰-۲۲ ۰۸ ۳۴تصاویر دورهمی بازیگران زن در مراسم یادبود هنرمندان!
بازیگران زن ایرانی تصاویر دورهمی بازیگران زن در مراسم یادبود هنرمندان سرویس کشکول جام نیوز برای تماشای تصاویر در سایز اصلی بروی هر عکس کلیک کنید پرشین وی 207 ۲۲ ۱۰ ۱۳۹۳ - ۰۷ ۱۵پولهای زیادی خرج کردند تا «مرادی» رای نیاورد/ نماینده وزارتخانه خوب عمل کرد
دوشنبه ۲۲ دی ۱۳۹۳ - ۰۷ ۵۶ دبیر کل پیشین کنفدراسیون وزنهبرداری آسیا میگوید از انتخابات دبیر کلی انصراف داد چرا که شرایط خوبی از لحاظ تعداد آرا وجود نداشت علی مرادی در گفتوگو با خبرنگار ورزشی ایسنا دربارهی علت انصراف خود از انتخابات دبیر کلی کنفدراسیون وزنهبرداری آسیا اظهامعاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش: اعزام ۲۶۰۰ دانشآموز به عمره مفرده/ ۵ هزار دانشآموز به همراه خانواد
معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش اعزام ۲۶۰۰ دانشآموز به عمره مفرده ۵ هزار دانشآموز به همراه خانواده به عتبات عالیات میروندمعاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش از اعزام ۲۶۰۰ دانشآموز تا پایان سال به عمره مفرده خبر داد و گفت اعزام دانشآموزان از اواخر بهمن آغاز میمراسم «گلدن گلوب» ادامه دارد جایزه بهترین فیلمنامه به فیلم «مرد پرندهای» رسیذ
مراسم گلدن گلوب ادامه داردجایزه بهترین فیلمنامه به فیلم مرد پرندهای رسیذهفتاد و دومین دوره از جوایز گلدن گلوب در حالی ادامه دارد که جایزه بهترین فیلمنامه غیراقتباسی این دوره از رقابت ها به آلخاندرو ایناریتو برای فیلم مرد پرندهای اعطاء شد به گزارش خبرنگار سینمایی فارس مراسم گلدانلود بازی اندروید Asphalt 8: Airborne v1.7.0k همراه بی نهایت پول
بی شک بازی مهیج و فوق العاده زیبا Asphalt 8 Airborne یکی از بهترین و پرطرفدارترین بازی های ماشین سواری و مسابقه ای برای اندروید است که بازیکنان بسیار زیادی در سرتاسر جهان دارد این بازی توسط کمپانی مشهور گیم لافت ساخته شده است و دارای گرافیکی باورنکردنی و صداگذاری بی نظیر است اپرداخت همراه صورت حساب در فروشگاهها همهگیر میشود
پرداخت همراه صورت حساب در فروشگاهها همهگیر میشودبه زودی مشتریان رستورانها داروخانه ها و می توانند با استفاده از گوشیهای هوشمند خود صورت حسابها و هزینه های خریدشان را پرداخت کنند به گزارش خبرنگار فناوری اطلاعات خبرگزاری فارس به نقل از انگجت با راه اندازی ترمینال پرداخگزارش میدانی فارس/ ارتباط دستمزد کارگران با اجناس چینی/ روایتی از دشواریهای تولید و هزینه سنگین زندگی کارگری
گزارش میدانی فارس ارتباط دستمزد کارگران با اجناس چینی روایتی از دشواریهای تولید و هزینه سنگین زندگی کارگری چکهایی که برگشت میخورد2 قشر کارگری و کارفرمایی در این گزارش میدانی به بیان مشکلات و دشواریهای پیشروی خود پرداخته و هر یک درباره هزینه سنگین روایتهای مختلفی میکنندانفجار خودرو بمبگذاری شده در غرب سامرا
انفجار خودرو بمبگذاری شده در غرب سامرا منابع عراقی از انفجار خودرو بمبگذاری شده ای که یک عامل انتحاری آن را هدایت می کرد در غرب سامراء خبر دادند خبرگزاری مهر یک منبع امنیتی در استان صلاح الدین از انفجار خودرو بمبگذاری شده در یک پادگان نظامی وابسته به نیروهای مردمی در منطقه الحوتایمز اسرائیل: اولاند تمایلی برای حضور نتانیاهو در مراسم راهپیمایی پاریس نداشت
تایمز اسرائیل اولاند تمایلی برای حضور نتانیاهو در مراسم راهپیمایی پاریس نداشترسانههای اسرائیل گزارش دادهاند رئیس جمهوری فرانسه تمایلی به حضور نخستوزیر رژیم صهیونیستی در مراسم راهپیمایی سران کشورهای دنیا علیه تروریسم نداشته و تلاش کرده وی را از سفر به پاریس منصرف کند به گزار-
گوناگون
پربازدیدترینها