تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 8 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بدانيد هر كس قرآن را بياموزد و به ديگران آموزش دهد و به آنچه در قرآن است عمل كند، ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

ویترین طلا

کاشت پای مصنوعی

مورگیج

میز جلو مبلی

سود سوز آور

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

مبلمان اداری

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802510412




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دروازه های تجاری حلب برای توسعه اقتصاد سوریه باز شد


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: نگاهی اجمالی به توسعه اقتصاد سوریه ؛
دروازه های تجاری حلب برای توسعه اقتصاد سوریه باز شد
شرایط استراتژیک این شهر به گونه ای است که در نقطه سوق‌الجیشی و مهم بازرگانی در نیمه ‌راه دریای مدیترانه و رود فرات قرار دارد.


به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛ حلب نام بزرگ‌ترین شهر و پایتخت تجاری سوریه است. این شهر در استان حلب در شمال کشور سوریه و در ۳۵۵ کیلومتری شمال دمشق قرار دارد که پایتخت تجاری و فرهنگی این کشور نیز به شمار می‌رود.  
   
شهر حلب پرجمعیت‌ترین شهر سوریه است که در سال ۲۰۱۲ میلادی جمعیت آن به حدود 3 میلیون نفر برآورد شد که نزدیک به 250 هزار نفر از جمعیت آن را کردها تشکیل می دهند.   

گفتنی است، حلب قبل از دمشق پایتخت سوریه بوده و اوضاع این شهر از زندگی دامداران و کشاورزانی نشات می گیرد که در ابتدا در آن زندگی می کردند.   
   
شرایط استراتژیک این شهر به گونه ای است که  در نقطه سوق‌الجیشی و مهم بازرگانی در نیمه ‌راه دریای مدیترانه و رود فرات قرار دارد. این شهر چندین هزار ساله به دلیل قرارگیری بین دریا و رود فرات، از مهم‌ترین شهرهای باستانی جهان برای صادرات آبی محسوب می‌شود.  
   
* اقتصاد حلب  
حلب را پایتخت اقتصادی و صنعتی سوریه نیز نامیده اند که نساجی ، کشاورزی و توریسم سه عنصر اصلی اقتصاد سوریه را تشکیل می دهند. بخش اول یعنی کارخانجات نساجی که در حلب رونق بسیاری دارند، بخش عمده اقتصاد این شهر را شامل می شود و نیمی از مردم نیز در این حوزه اشتغال دارند.   
   
تولید پنبه سرآمد محصولات کشاورزی در حلب است که البته وابستگی تنگاتنگ کشاورزی و صنعت نساجی را در این شهر نشان می دهد. توریسم بخش سوم اقتصاد این شهر است که "قلعه تاریخی حلب" به عنوان یکی از جاذبه های توریستی شهر، مقصد گردشگران از سراسر نقاط جهان است. 

بررسی آمار گمرک سوریه نشان می دهد که از میان محصولات کشاورزی پسته و بعد از آن پنبه در رتبه نخست صادرات قرار دارد. همچنین محصول پنبه سوریه هم به صورت خام فروشی و هم محصولات جانبی بازار خوبی در اروپا دارد.  
و اما ... اقتصاد حلب با ورود تروریستها دچار تغییرات فراوانی شد.  
 
* روند تخریب پایتخت تجاری سوریه   
روند تخریبب پایتخت تجاری سوریه از سال 2012 با هجوم تروریست ها آغاز شد. با شروع هجوم تروریست های تکفیری به کشور سوریه به دلیل اهمیت اقتصادی حلب، این منطقه از چشم تروریست ها دور نماند و کارخانجات نساجی اولین مکانی بود که تخریب شدند و روند هجوم تروریست ها به گونه ای پیش رفت که سازمان ملل اعلام کرد "بیش از چهار هزار نفر در حملات تروریستی به شهر حلب کشته شده و بیش از 200 هزار نفر از خانه‌های خود آواره شدند."  
   
   
اقدامات تخریبی تروریست ها فقط به کارخانجات محدود نشد و مکان های توریستی این کشور نیز از گزند آنها در امان نماند. تروریست‌ها این شهر تاریخی و مهم را به ویرانه‌ای تبدیل کردند و مهم ترین بخش‌های فرهنگی و علمی شهر از جمله "قلعه تاریخی حلب"، "مسجد تاریخی اموی" و "دانشگاه حلب" را نیز تخریب کردند. همچنین در طول اقامت تروریستها در حلب زمینهای کشاورزی اطراف حلب به پایگاه نظامی تبدیل شد که این روند تغییر کاربری زمین های کشاورزی را به دنبال داشت. 

می توان گفت که اینها تنها بخشی از آسیب هایی است که تروریستها به پایتخت تجاری سوریه وارد کرده اند و اکنون که چند ماهی است از فرار تروریستها از حلب می گذرد اوضاع اقتصادی این شهر در شرایط خوبی به سر می برد و گزارش ها از بهبود بخش های مختلف صنعتی و کشاورزی حکایت دارد. 

* عوامل تاثیرگذار در اقتصاد سوریه بعد از فرار تروریست ها  
  با توصیف شرایط اقتصادی سوریه توجه به سه عنصر توریسم ، کشاورزی و حمل و نقل هوایی می تواند مسیر توسعه اقتصادی این کشور را فراهم کند. 

•    جایگاه تورسیم حلب برای شیعیان   
در میان اماکن تاریخی سوریه، شهر حلب به دلیل وجود اماکن زیارتی از جمله "مشهد انقطه"، "مقام حضرت محسن" و "قبر شهاب الدین سهروردی" جایگاه ویژه ای برای شیعیان دارد. سرمایه گذاری برای ورود شیعیان به این منطقه می تواند در اقتصاد سوریه و شهر حلب اثرگذار باشد.  

•    کشاورزی حلب   
حلب مرکز اصلی کشاورزی در سوریه است. نرسیده به شهر حلب مزارع زیتون شروع می شود و اطراف این شهر را تا لب دریا باغات زیتون احاطه کرده است. اهمیت کشاورزی در حلب به حدی است که دفتر و مزارع نمونه آسیا در آن قرار دارد. سرمایه گذاری برای صادرات این محصولات در سوریه باید از حلب شروع شود تا اعتماد بین المللی برای صادرات محصولات کشاورزی سوریه وجود داشته باشد.  

•     فرودگاه بین المللی حلب  
  فرودگاه و مرکز مهم آموزش نظامی در حلب از اهمیت خاصی برخوردار است. اهمیت این مرکز نظامی به حدی است که حافظ اسد رئیس جمهور فقید سوریه در آن آموزش نظامی دیده است. توسعه این دریچه حمل و نقل در آینده نزدیک اولین قدم دولت سوریه برای فعالیت های تجاری است.   
   
بعد از فرار تروریستها، شهر حلب به عنوان دریاچه نجات اقتصاد سوریه عنوان شده است؛ به همین منظور مسئولان این شهر در تلاش هستند تا با راه اندازی کارخانه های نساجی و تامین امنیت توریسم چرخه های اقتصاد سوریه را به حرکت درآورند.   
   
کارشناسان اقتصادی سوریه بر این باورند که راه اندازی پایتخت تجاری اقتصاد سوریه سطح اشتغال را در این کشور بالا برده و با این تحول توسعه اقتصادی این کشور به سرعت بهبود خواهد یافت.
   
انتهای پیام/  





اخبار مرتبط

نگاهی بر روند ارزها در آخرین روز هفته
خرده‌فروشی روش جدید کنترل بحران اقتصادی قاره اروپا/ کاهش شاخص سهام در بورس‌های آسيا
از راه حل اسپانیایی کنترل تورم تا رقیب تازه اسباب بازی های چینی




کد خبر: ۵۱۰۹۲۴۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن