واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۸ دي ۱۳۹۳ (۱۳:۵ب.ظ)
وزارت علوم سياستهاي خود را از طريق سياستهاي مالي به دانشگاهها ديکته ميکند سرپرست دانشگاه تهران، گفت: دانشگاهها در بحث کيفي با مشکل مواجه هستند که اين امر به بودجه و اعتبار آنها مربوط ميشود و وزارت علوم سياستهاي خود را از طريق سياستهاي مالي به دانشگاهها ديکته ميکند.
به گزارش خبرگزاري موج، محمود نيلي احمدآبادي، سرپرست دانشگاه تهران، اظهار کرد: تصميمات مقطعي بدون توجه به آثار ناشي از آن در درازمدت باعث شد که امروز در دانشگاهها به مشکلات عديدهاي برخورد کنيم. اين در حالي است که دانشگاهها به دليل محدوديتها و ظرفيتهاي متفاوت مشکلات مختلفي دارند و دولت و نظام بايد نگاه متفاوتي به دانشگاهها داشته باشند.
وي با بيان اينکه دانشگاهها به دو دسته برتر و دانشگاههاي ديگر تقسيم ميشوند و دولت در بودجهها و برنامههاي توسعه سعي کرده دانشگاهها را به روشهاي مختلف پشتيباني کند، افزود: در سالهاي گذشته اين موضوع اجرايي نشد و حتي دولت هزينههاي آن را نپرداخت و متأسفانه اين نگاه به دانشگاهها باعث بيکيفيتي دانشگاهها شد.
سرپرست دانشگاه تهران با بيان اينکه امروز کيفيت در آموزش عالي دغدغه اصلي است، تصريح کرد: در سايه همين کيفيت ميتوان مأموريتهاي دانشگاهها را تبيين کرد.
نيلي احمدآبادي به معضلات دانشگاههاي کشور اشاره کرد و گفت: دانشگاهها مستقل نيستند، اما؛ مسؤوليتهايي بر روي دوش آنها نهاده شده است، بودجه نيز معضل تمام دانشگاههاي کشور است که تمام اين موارد در کيفيت دانشگاهها مؤثر هستند.
سرپرست دانشگاه تهران با بيان اينکه در حال حاضر پذيرش دانشجويان در دانشگاهها بيرويه است، اظهار کرد: اين موضوع زماني رخ داد که دانشگاهها با مشکلات مالي مواجه شدند، به همين دليل به دانشگاهها گفته شد براي رفع معضلات مالي به افزايش درآمد روي بياورند و براي افزايش درآمد راحتترين کار پذيرش بيشتر دانشجو بود و به دانشگاهها اجازه داده شد که دانشجو با پرداخت شهريه و در پرديسهاي خودگردان پذيرش کنند.
نيلي احمدآبادي خاطرنشان کرد: همواره به دانشگاه آزاد اسلامي خرده گرفته ميشد که تنها به بحث مالي توجه ميکنند و عرق آموزشي در آن وجود ندارد، اما؛ در حال حاضر در دانشگاههاي دولتي نيز به اين معضل برخوردهايم.
وي با تأکيد بر اينکه سياستهاي مالي تعيين کننده رفتار دانشگاهها شده است، گفت: کمبود منابع مالي باعث شده که دانشگاهها نتوانند به رسالتهاي اصلي خود بپردازند و دانشگاهها به درآمد از طريق پذيرش دانشجو و شهريه وابسته شدهاند.
سرپرست دانشگاه تهران با بيان اينکه هيأت امنا نقش مهمي در استقلال دانشگاهها دارند، اضافه کرد: اما؛ متأسفانه در حال حاضر هيأت امنا محلي شده است براي تأييد مصوبات وزارتخانه که اين موضوع دانشگاهها را از استقلال و ابتکار دور کرده است.
نيلي احمدآبادي تصريح کرد: تصميمات مقطعي بدون توجه به آثار ناشي از آن در درازمدت باعث شد که امروز در دانشگاهها به مشکلات عديدهاي برخورد کنيم. به دنبال آن هستيم که يک نظام يکپارچه و هماهنگ در تمام دانشگاهها ايجاد کنيم، تصميمات مجزا و مقطعي با توجه به اينکه در درازمدت تأثيرات منفي ميگذارد، ميتواند براي دانشگاهها همچون سم باشد.
وي اضافه کرد: قصد داريم در حوزه آموزش توسعه پيدا کند و از طرفي نيز ميخواهيم فناوري نيز توسعه پيدا کند، زماني که يک استاد 40 واحد تدريس ميکند، چگونه ميتواند فناوري توليد کند.
سرپرست دانشگاه تهران، افزود: همواره دانشجويان به توليد مقاله تشويق ميشوند، اما؛ متأسفانه مشاهده ميشود مقاله و پايان نامه به فروش ميرسد، اين بازار را خودمان يعني آموزش عالي کشور ايجاد کردهايم. در اين بازار، دانشجويان نخبه فعال هستند، نکته تاسف بار اين است که جديدا تنها جلد پايان نامهها عوض ميشود و اين موارد نتيجه عملکرد خودمان است.
نيلي احمدآبادي با تأکيد بر اينکه سياستهاي يکپارچه و هماهنگ بايد پيادهسازي شود، اظهار کرد: در اکثر مقاطع، توان تربيت دانشجويان ارشد و دکترا وجود دارد و مقالات با کيفيتي نيز منتشر ميشود، زيرساختهاي خوبي نيز در دانشگاهها وجود دارد، اما؛ بايد انحرافات رخ داده اصلاح و از توان موجود بيش از پيش استفاده شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]