تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1835630362
دردسرهای شبکه های اجتماعی برای هنرمندان/ بازار شایعه پراکنی همچنان داغ است
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: دردسرهای شبکه های اجتماعی برای هنرمندان/ بازار شایعه پراکنی همچنان داغ است
در اکثر موارد هنرپیشهها و افراد معروف کشور در تیررس شایعهسازان قرار میگیرند و از آنجایی که آنها در جامعه محبوب هستند شایعه در مورد آنها نیز زیاد است به همین خاطر این افراد نباید بسادگی از کنار این موضوعها بگذرند
به گزارش نامه نیوز شایعهپراکنی دنیای سنتی را پشتسر گذاشته و حالا میبینیم که شایعهها در فضای مجازی با سرعت بسیار زیادی انتشار مییابند و جامعه را تحت تأثیر قرار میدهند.حمله سایبری به ستاره های سینما و موسیقی انگار مد شده است و زودباوری کاربران اینترنت، وایبر، واتساپ، تانگو و... باعث گسترش این شایعهسازی میشود و اگر روزگاری نه چندان دور شایعهها در موقعیتهای محدود جغرافیایی بودند حالا در عرض کمتر از چند ساعت کل کشور را زیر سیطره خود میگیرند.
بازار شایعهپراکنی در همه ادوار خصوصاً در عصر ارتباطات به قدری داغ است که هر فردی حتماً روزانه با یکی از آنها روبهرو میشود. البته شکل و شمایل شایعه نسبت به شرایط اجتماعی دائماً در حالت تغییر است و کم و زیاد میشود، خصوصاً اگر حادثهای مهم رخ داده باشد سیلی از شایعه به راه میافتد. هر کجا که پای شایعهباز شود کنجکاوی افراد بیشتر و همان شایعه دستخوش تغییرات اساسی میشود. این یک کلاغ چهل کلاغها در سالهای اخیر با گسترش دنیای ارتباطات، شبکههای اجتماعی و شبکههای پیامرسان موبایلی از جمله وایبر، لاین،هایک، واتساپ و... خیلی هوشمندانهتر، دقیقتر و سریعتر و گاهی سازمانیافتهتر دهان به دهان میچرخد تا شاید ارگانی، مسئول و شخصی از راه برسد و به این شایعهها پایان دهد و صحت و سقم آن را مورد بررسی قرار دهد.
این روزها شایعهسازان دیگر تنها به اطلاعیه و هشدارهای عمومی بسنده نمیکنند و بتازگی
شایعه مرگ افراد معروف و مشهور را نیز با بیرحمی تمام انعکاس میدهند و به تشویش اذهان عمومی و دلشکستگی آنان دست میزنند.
نمونههایی از این شایعات را در خصوص اسیدپاشی، مرگ مرتضی پاشایی و حتی مرگ بازیگر معروف به قلقلی و خواننده دیگر به نام رضا صادقی را دیده و شنیدهایم که واکنشهای همین هنرمندان را در پی داشت و آنها با دلآزردگی نسبت به چنین اخبار دروغی اعتراض کردند تا جایی که مرتضی پاشایی نیز پیش از مرگ وقتی شنید شایعه مردن وی در فضای مجازی انتشار یافته با ناراحتی گفته بود من چه کردهام که نمیخواهند من در این دنیا بمانم و...با وجود این شایعههایی از این جنس تمامی ندارد و میتواند لطمه بزرگی را به فضای اجتماعی و فرهنگ ایرانی بزند.
شاید کسی نداند که شایعهسازی جرم محسوب میشود و عاملان شایعه در منظر قانون مجرم هستند، برابر مادههای 16، 17 و 18 قانون جرایم رایانهای هتک حیثیت و نشر اکاذیب از طریق اینترنت و سایر فضاهای مجازی جرم تلقی میشود و باید گفت که نشر اکاذیب مصداق بارز شایعهسازی است.
«خاکپور» از پلیس فتای ناجا در این باره میگوید: شایعه، پرداختن به موضوعی است که واقعیت ندارد بنابراین هر کس به دروغ سخنی یا ماجرایی را انتشار دهد براساس قانون مجازات تحت تعقیب کیفری قرار میگیرد.
او گفت: طبق ماده 698 قانون مجازات اسلامی و ماده 18 قانون جرایم رایانهای مصوب سال 1388 هر کس به قصد ضرر رساندن به غیر یا تشویش اذهان عمومی یا مقامات رسمی به وسیله سامانه رایانهای یا مخابراتی دروغ و اکاذیبی را نشر کند یا در دسترس دیگران قرار دهد یا با همان مقاصد کاری را برخلاف حقیقت به عنوان نقل قول به شخص حقیقی و حقوقی به طور صریح یا تلویحی به فردی نسبت دهد که فرد دچار ضرر چه مادی و چه معنوی شود افزون بر اعاده حیثیت به حبس از 91 روز تا دو سال یا جزای نقدی 5 میلیون ریال تا 40 میلیون ریال یا به هر دو مجازات محکوم میشود و فرد تحت تعقیب کیفری قرار میگیرد.
او در ادامه گفت: بنابراین شهروندان باید نسبت به درج مطالب در مورد خود یا اطرافیان حساس باشند و با سهلانگاری و بیتوجهی از کنار آن نگذرند و توجه داشته باشند اعتماد بیجا به هر سایت و موضوعی به گسترش شایعه در جامعه میانجامد.
«فیروزی» قاضی دادگستری و دادسرای جرایم رایانهای نیز در این باره میگوید: در اکثر موارد هنرپیشهها و افراد معروف کشور در تیررس شایعهسازان قرار میگیرند و از آنجایی که آنها در جامعه محبوب هستند شایعه در مورد آنها نیز زیاد است به همین خاطر این افراد نباید بسادگی از کنار این موضوعها بگذرند.
قاضی فیروزی درخصوص روند پیگیری و شکایت شایعهسازان میافزاید: کسانی که به عنوان شاکی خصوصی به دادسرا میآیند و شکایت میکنند پرونده به یکی از شعبههای دادسرای رایانهای ارجاع و به دستور قاضی به پلیس فتا ارسال میشود تا ادعای شاکی مستندسازی و کارشناسی شود و پس از راستیآزمایی ردیابی منبع شایعهسازی در دستور کار پلیس سایبری قرار گرفته و با اقدامات تخصصی و کارشناسی باتوجه به نوع شبکه اجتماعی عامل شایعهپراکنی در دنیای مجازی شناسایی و مجازات میشود.
او ادامه داد: وقایع و حوادث مهمی که اخبار و اطلاعات موثقی در مورد آن وجود ندارد یا اطلاعات ناقص و متناقضی از آن در جامعه جریان پیدا میکند زمینه شکلگیری یک جریان خبری تخریبکننده و غیرواقعی به نام شایعه را فراهم میکند که این امر باتوجه به ماهیت و قدرت تأثیرگذاری آن میتواند اضطراب اجتماعی را افزایش دهد که این امر در قانون مجازات جرم به حساب میآید.
این قاضی دادگستری معتقد است: اگر مسئولان با سرورهای شبکههای اجتماعی ارتباط و همکاری داشته باشند، میتوانند سریعاً مرجع شایعات را شناسایی کنند و دیگر مجبور به هزینه کردن و تشکیل پرونده و پروسه زمانی طولانی نخواهیم بود. گاهی دیده میشود افراد به دلیل احساس مسئولیت نکردن خودشان شرایط سوءاستفاده را برای سودجویان فراهم میکنند.
به عنوان نمونه در شبکههای پیامرسان موبایل ارتباطات از طریق ثبت سیم کارت صورت میگیرد و کاربران عضو شبکههای اجتماعی وایبر و... میشوند، آنها اگر سیمکارتهایشان را ثبتنام کنند و سند داشته باشند براحتی میتوان به آنها دسترسی پیدا کرد. متأسفانه افراد حتی نسبت به کارتهای عابربانک و حساب بانکیشان نیز اهمیتی نمیدهند مثلاً اگر عابر بانکشان گم شود پس از گذشت مدت زمان طولانی پلیس را در جریان قرار میدهند و میگویند چون حسابشان پولی نداشته پیگیری نکردند در حالی که همین بیتوجهیها زمینهساز کلاهبرداری و جولان سودجویان میشود.
افسر افشار نادری جامعهشناس مبنای شایعه را اطلاعات نادرست در خبررسانی میداند و میگوید: از آنجایی که افراد سرشناس، محبوب جامعه هستند افراد بیشتری مخاطب این اخبار دروغ قرار میگیرند و سادهلوحان نیز بدون توجه به صحت این اخبار سریعا باور کرده و به نشر این شایعات نیز میپردازند.
این جامعهشناس معتقد است اگر یک سایت خبری درخصوص نخبگان و هنرمندان راهاندازی شود افراد میتوانند اخبار موثق را پیگیری کنند و در صورت بروز چنین شایعههایی از درستی آن مطلع شوند تا جامعه نیز دچار اضطراب و تنش نشود.
«خاکپور» از پلیس فتای ناجا، کمبود آگاهی برخی کاربران و رعایت نکردن نکات ایمنی را از دلایل اصلی شایعهپراکنی میداند و میگوید: شهروندان باید هوشمندانه عمل کنند تا مجرمان به اهدافشان نرسند.افراد با مشاهده اخبار تأیید نشده و غیرمعتبر در سایتهای خبری کمیت را فدای کیفیت نکنند و با دیدن هر مطلبی تا وقتی مطمئن نشدهاند این اخبار واقعیت دارد آن را منتشر نکنند. هوشمندانه عمل کردن شهروندان و کاربران فضای مجازی دست مجرم را میبندد.
متأسفانه یکی از علل اصلی شایعهپراکنی در شبکههای مجازی گمنام بودن مجرمان است. رعایت اخلاق سایبری در پیشگیری از شایعهسازی بسیار مهم است چرا که درج یک خبر دروغ مشکلات بسیاری را برای شخصی که مورد شایعه قرار گرفته و حتی هواداران و خانواده وی درست میکند که ممکن است آسیبهای آن جبرانناپذیر باشد.قاضی فیروزی نیز فرهنگسازی در استفاده از فضای مجازی و اطلاعرسانی در آموزش و پرورش دانشگاهها را در پیشگیری از این جرایم مهم میداند و میگوید: اگر رسانهها بهصورت مداوم آموزشهای لازم را درخصوص جرمهایی که از سوی شبکههای مجازی صورت میگیرد به مردم اطلاع رسانی کنند شاهد کاهش چنین پروندههایی در دادسراها خواهیم بود.
منبع: تابناک
۱۶ دی ۱۳۹۳ - ۱۳:۱۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]
صفحات پیشنهادی
سخنگوی اتحادیه مطبوعات محلی در گفتوگوی تفصیلی با فارس: موج شایعات مربوط به هنرمندان در شبکههای اجتماعی به رف
سخنگوی اتحادیه مطبوعات محلی در گفتوگوی تفصیلی با فارس موج شایعات مربوط به هنرمندان در شبکههای اجتماعی به رفتار خود آنها برمیگرددسخنگوی اتحادیه مطبوعات محلی درباره موج شایعاتی که درباره هنرمندان و فوتبالیستها در شبکههای اجتماعی هر از گاهی به راه میافتد معتقد است بخشی از اینسريال شايعه مرگ هنرمندان همچنان ادامه دارد
سريال شايعه مرگ هنرمندان همچنان ادامه دارد براي چندمين بار خبر درگذشت محمد علي كشاورز هنرمند برجسته ايراني در فضاي غيررسمي رسانهاي پيچيد متأسفانه در طول يكسال اين چندمين باري است كه خبر درگذشت اين هنرمند از سوي عدهاي ناشناس منتشر و بعدازچندساعت تكذيب ميشود به گزارش گروهدردسر شبکههای اجتماعی برای هنرمندان
دردسر شبکههای اجتماعی برای هنرمندان در اکثر موارد هنرپیشهها و افراد معروف کشور در تیررس شایعهسازان قرار میگیرند و از آنجایی که آنها در جامعه محبوب هستند شایعه در مورد آنها نیز زیاد است به همین خاطر این افراد نباید بسادگی از کنار این موضوعها بگذرند به گزارش گروه وبگردی ببیانیه دفتر انصاریان درباره اخبار منتشره در برخی شبکههای اجتماعی
شنبه ۶ دی ۱۳۹۳ - ۱۰ ۱۷ دفتر حجتالاسلام والمسلمین حسین انصاریان با صدور بیانیهای انتشار اخباری در برخی رسانهها و شبکههای اجتماعی را نادرست خواند به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا در این بیانیه آمده است هو الصادق از آنجایی که برخی رسانههای گروهی و شیک کارشناس فضای مجازی در گفت و گوی تفصیلی با فارس: خنده تلخ آدمکهای وایبری به وقت گذرانی جوانان ایرانی/ هنرمن
یک کارشناس فضای مجازی در گفت و گوی تفصیلی با فارس خنده تلخ آدمکهای وایبری به وقت گذرانی جوانان ایرانی هنرمندان سوژه داغ شایعات شدهاندیک کارشناس فضای مجازی با انتفاد از اینکه هنرمندان سوژه داغ شایعات در شبکههای اجتماعی شدهاند گفت دلیل گسترش شایعات نداشتن فرهنگ استفاده از اینکاربران شبکه های اجتماعی فریب ورود به فیسبوك بدون فیلتر را نخورند/ توصیههایی برای جلوگیری از نفوذ هکرها
کاربران شبکه های اجتماعی فریب ورود به فیسبوك بدون فیلتر را نخورند توصیههایی برای جلوگیری از نفوذ هکرها رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی خوزستان با اشاره به اینكه مردم نباید به هیچ فردی اعتماد صددرصد داشته باشند گفت روی لینك هایی كه در شبكه های اجتماعی مشاهده می شود هرگز نبایدهكرها و سرقت اطلاعات شخصی شبكه های اجتماعی را جدی بگيريد -
سرهنگ شعبانی هكرها و سرقت اطلاعات شخصی شبكه های اجتماعی را جدی بگيريد شناسهٔ خبر 2449685 شنبه ۶ دی ۱۳۹۳ - ۰۹ ۵۵ استانها > خوزستان اهواز ـ رئيس پليس فتا فرماندهی انتظامی خوزستان گفت هكرها و سرقت اطلاعات شخصی شبكه های اجتماعی را جدی بگيريد سرهنگ سعيد شعباني در گفتگو با خبرنگاطلاعیه دفتر شیخ حسین انصاریان: نقل قول های منتشر شده در شبکه های اجتماعی از ایشان، صحت ندارد
اطلاعیه دفتر شیخ حسین انصاریان نقل قول های منتشر شده در شبکه های اجتماعی از ایشان صحت ندارد سیاست > احزاب و شخصیتها - فارس نوشت در پی انتشاری برخی اخبار نادرست دفتر حجتالاسلاموالمسلمین حسین انصاریان اطلاعیهای صادر کرد و از رسانههای کشور خماجرای «فراخوان داروهای مشکلدار » در شبکههای اجتماعی به روایت معاون وزیر
شنبه ۱۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۲ ۵۶ رییس سازمان غذا و دارو با اشاره به وظایف متعدد این سازمان گفت روابط عمومیهای سازمان باید به موقع اطلاعرسانی کنند و شرایط زمان را در نظر بگیرند به گزارش خبرنگار سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا دکتر رسول دیناروند در اولین گردهمایی مسوولانشبکههای اجتماعی بازیگردانان اصلی تشییع و تدفین پاشایی +تصاویر
دکتر ابهری رفتارشناس اجتماعی شبکههای اجتماعی بازیگردانان اصلی تشییع و تدفین پاشایی تصاویر افرادی که در تشییع مرحوم پاشایی حضور داشتند به سه گروه تقسیم میشدند عدهای برای قدردانی از یک هنرمند عدهای از روی کنجکاوی و دیدن چهرههای هنری و بخشی هم از سر بیکاری و برای وقتگذرانرئیس پلیس فتای استان اصفهان خبر داد شناسایی 135 وبسایت همسریابی بدون مجوز در شبکههای اجتماعی
رئیس پلیس فتای استان اصفهان خبر دادشناسایی 135 وبسایت همسریابی بدون مجوز در شبکههای اجتماعیرئیس پلیس فتای استان اصفهان از شناسایی 135 وبسایت همسریابی بدون مجوز در شبکههای اجتماعی خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان سیدمصطفی مرتضوی ظهر امروز در نشست خبری خود در جمع خبرنطاهر شعبانی شبکههای اجتماعی دلیل68درصد طلاقها
طاهر شعبانیشبکههای اجتماعی دلیل68درصد طلاقهادر یک پژوهش مشخص شد 68 درصد از طلاقها به دلیل ارتباطی رخ داده است که یکی از زوجین با یک جنس مخالف در این شبکههای اجتماعی ارتباط برقرار کرده است کاریکاتور 93 09 29 - 16 29آسيب هاي شبکه هاي اجتماعي خارجي فاجعه آميز است
۲۶ آذر ۱۳۹۳ ۲۳ ۵۴ب ظ کارشناس فضاي مجازي و شبکه هاي اجتماعي آسيب هاي شبکه هاي اجتماعي خارجي فاجعه آميز است کارشناس فضاي مجازي و شبکه هاي اجتماعي توسعه شبکه هاي اجتماعي را تلاش دشمنان براي براندازي نرم توصيف کرد و گفت آسيب هاي اين شبکه ها فاجعه آميز است به گزارش خبرگزاري موج15 درصد از شبکههای اجتماعی فیلتر میشود / آغاز مرحله دوم فیلترینگ هوشمند از سه ماه آینده
واعظی در گفتگوی اختصاصی با باشگاه خبرنگاران 15 درصد از شبکههای اجتماعی فیلتر میشود آغاز مرحله دوم فیلترینگ هوشمند از سه ماه آینده وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت 15 درصد از شبکههای اجتماعی دارای محتوی مجرمانه و غیر اخلاقی هستند که در طرح فیلترینگ هوشمند این قسمتها مسدودوالدين موظف به نظارت دقيق بر حضور فرزندان در شبکههاي اجتماعي هستند
۲۹ آذر ۱۳۹۳ ۱۷ ۲۴ب ظ معاون پيشگيري از وقوع جرم دادگستري قم والدين موظف به نظارت دقيق بر حضور فرزندان در شبکههاي اجتماعي هستند معاون فرهنگي اجتماعي و پيشگيري از وقوع جرم دادگستري قم گفت والدين موظف به نظارت دقيق و مستمر بر محيط پيراموني فرزندان خود از جمله دوستان مدرسه کتاچهرهها در شبکههای اجتماعی+تصاویر
در روزگاری که جامعه مجازی و شبکه های اجتماعی یکی از ارکان اصلی ارتباط افراد با یکدیگر شده است ستارگان و چهره های هر جامعه ای نیز این صفحات را برای ارتباط بهتر با طرفداران خود و مردم انتخاب کرده اند چهره های جامعه ما نیز از این قضیه مستثنی نیستند و بسیاری از ستارگان سینما موسیقشایعه داغ نقل و انتقالات اروپا
روزنامه پرتیراژ لندن نوشت شایعه داغ نقل و انتقالات اروپا در صورتی که منچستریونایتد برای شکار گرت بیل از رئال مادرید وارد عمل شود کهکشانیها به تلافی داوید دخهآ را به خدمت میگیرند به گزارش سرویس ورزشی جام نیوز یکی از شایعاتی که در چند روز گذشته قوت گرفته بحث حضور احتمالی گر-
گوناگون
پربازدیدترینها