تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):براستى كه حقيقت خوشبختى آن است كه پايان كار انسان خوشبختى باشد و حقيقت بدبختى آن ا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804449420




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

صنعت قیر را دریابید/ نقش واسطه‌ها در قیمت و کیفیت قیر بازار این صنعت را با رکود مواجه کرده‌ است


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: تاجیک در گفتگو با باشگاه خبرنگاران:
صنعت قیر را دریابید/ نقش واسطه‌ها در قیمت و کیفیت قیر بازار این صنعت را با رکود مواجه کرده‌ است
رئیس کمیسیون قیر اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت و پتروشیمی با اشاره به اینکه نبود قیمت رقابتی و حضور واسطه‌ها در بازار اصن صنعت را دچار مشکل کرده اند گفت: هم اکنون 4.5 میلیون تن قیر در کشور تولید می شود که حدود 2 میلیون تن در داخل به مصرف می رسد بایستی به دنبال بازار صادراتی باشیم.


به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛ کیفیت نامشخص، سایه سنگین واسطه‌ها در صادرات، قیمت‌های متغیر و رقابت نابرابر بخش خصوصی و دولتی اینها تنها بخشی از چالش‌های بازار تولید، فروش و صادرات قیر در ایران است که بخش خصوصی سال‌هاست با آن دست و پنجه نرم می‌کند.

 اگر چه این مشکلات در مقاطع زمانی مختلف قدرت و ضعف بیشتری داشته است، اما به نظر می‌رسد فقدان وجود متولی مشخص در این زمینه موجبات ناپداری بازار قیر ایرانی را فراهم کرده است. تولید و فروش قیر در ایران سال‌ها است که به‌عنوان تجارتی پر‌سود اما پر‌زحمت شناخته شده است، تجارتی که این روزها در عرصه بازارهای جهانی به دنبال احیای نام نیک قیر ایرانی و کسب بازارهای جدید است.

قیر ایرانی این روزها نه‌تنها از‌ سوی بازارهای جهانی با تردیدهایی در زمینه کیفیت و قیمت مواجه است، بلکه در بازار داخلی نیز همواره با شکایت مسوولان وزارتخانه‌های ذی‌ربط درباره کیفیت بد قیر و متعاقب آن کیفیت نامطلوب آسفالت جاده‌های کشور روبه‌رو‌ است. این در حالی است که تولیدکنندگان بزرگ قیر در بخش خصوصی کشور ادعاهای مربوط به کیفیت بد قیر را حاصل اعمال تغییرات در قیر از سوی واسطه‌ها و خرید از شرکت‌های نامعتبر بخش خصوصی عنوان می‌کنند.

پیش‌تر نیز مدیرعامل شرکت نفت پاسارگاد به‌عنوان یکی از شرکت‌های بزرگ تولید‌کننده قیر کشور اعلام کرده بود حاضر است قیر با‌کیفیت را به دستگاه‌های ذی‌ربط داخلی با تضمین 10‌ساله بفروشد.

حسن تاجیک در گفتگو با باشگاه خبرنگاران، در بررسی چالش‌های پیش روی کیفیت قیر ایرانی، تنوع عرضه‌کننده، نبود قیمت رقابتی، حضور واسطه‌ها در بازار قیر، نبود دسترسی تولیدکنندگان به مصرف‌کنندگان نهایی و نبود مرکزی برای سنجش کیفیت قیر ایران را از مهم‌ترین‌ مشکلات بازار قیر ایران عنوان کرد.

رئیس کمیسیون قیر اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت و پتروشیمی، در خصوص ظرفیت‌های این صنعت درکشور گفت: ایران هم‌اکنون 4.5 میلیون تن ظرفیت تولید قیر را دارد که حدود 2 میلیون تن آن را نمی‌تواند در داخل استفاده کند در نتیجه باید در بازارهای جهانی به دنبال 2.5 میلیون تن بازار باشد.
 
تاجیک، فاصله تولید تا عرضه را حلقه مفقوده کیفیت قیر ایرانی عنوان کرد و افزود: باید این فاصله کنترل شود تا کیفیت قیر ایرانی حفظ شود.

وی با تأکید بر اینکه صنعت قیر هم‌اکنون در منطقه مشتریان خاص خود را دارد اظهار داشت: متأسفانه با پیدا شدن تعدادی به اصطلاح تولیدکننده که خیلی به کیفیت قیر توجه نمی‌کنند و با مجوز اقدام به تولید این محصول می‌کنند بازار قیر ایران را بدنام کردند.

 تاجیک تصریح کرد: متاسفانه واسطه‌ها در فضای کنونی کاری کرده‌اند که قیمت قیر ایران پایین باشد و همچنین درباره کیفیت آن در بازارهای صادراتی تردید وجود داشته باشد و این‌گونه می‌شود که قیر فله بحرین هم قیمت قیر بشکه‌ای ایران (مظروف‌سازی قیر هزینه‌هایی را به تولیدکننده تحمیل می‌کند) است.

تاجیک با بیان اینکه متاسفانه همه مصرف‌کنندگان قیر ایران این محصول را برای امور زیربنایی و اساسی همچون ساخت بزرگراه‌ها نمی‌خواهند، ادامه داد: برخی مصرف‌کنندگان تنها نیازمند ساخت مسیرهای دسترسی هستند به همین دلیل کیفیت قیر برای آنها چندان مهم نیست و این موجب می‌شود که قیمت بر کیفیت در برخی مواقع غلبه کند.

وی ادامه داد: از سوی دیگر زمانی که کمپانی‌های بزرگ برای کارهای اساسی راهسازی در کشورشان به بازار صادراتی مراجعه می‌کنند، با تناقض در کیفیت قیر ایران مواجه می‌شوند و این‌گونه می‌شود که بازار محصولات ما خراب می‌شود.

وی تاکید کرد: کیفیت قیر را در زمان صادرات نمی‌توان به‌صورت کامل تست کرد و دلیلش آن است که کیفیت‌سنجی قیر نیاز به مراحل طولانی دارد و در زمان صادرات تنها می‌توان با استفاده از چند شاخص ساده کیفیت ابتدایی قیر را تست کرد، اما درصد خلوص یا تست ویژه در زمان ساخت آسفالت باید انجام شود.

تاجیک، تنوع عرضه‌کننده، نبود قیمت رقابتی، حضور واسطه‌ها در بازار قیر و نبود دسترسی تولیدکنندگان به مصرف‌کنندگان نهایی و نبود مرکزی برای سنجش کیفیت قیر ایران را از مهم‌ترین‌ مشکلات بازار قیر ایران عنوان کرد.

رئیس کمیسیون قیر اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت و گاز و پتروشیمی گفت: تولید قیر با کیفیت توسط دو کمپانی بزرگ در واقع به جای اینکه با هم تعامل در ارائه محصولات خود داشته باشند بیشتر با بالا یا پایین آوردن قیمت با هم رقابت می‌کنند که این امر به نوعی به بازار لطمه وارد کرده و مشتریان خارجی منتظر پایین آمدن قیمت این محصول می‌‌شوندو این انتظار باعث می‌‌شود که وضعیت کنونی از دست رفته و آنها عملا هزینه تمام شده را بر اساس ریال محاسبه کنند.
 
تاجیک با اشاره به اینکه این صنعت متولی دارد اظهار داشت: اما همان‌طور که مسئولین این صنعت را به بخش خصوصی واگذار کردند کنترلی بر روی قیمت ندارد چرا که عملکرد شرکت‌های غیرتخصصی و افرادی که این صنعت را اداره می‌کنند در جایگاه خود نبوده و با بی‌توجهی به این موضوع لطمه جبران‌ناپذیری را وارد می‌کنند.

انتهای پیام/






تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 198]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن