تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 11 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):كسى كه بهره‏اى از دانش ندارد معنا ندارد كه ديگران او را سعادتمند بدانند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836662046




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

لزوم توجه به فناوری اطلاعات در صنایع نفت و گاز


واضح آرشیو وب فارسی:افتانا: در کنفرانس و نمایشگاه فناوری اطلاعات و ارتباطات در صنایع نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی بر اهمیت فناوری اطلاعات در توسعه صنعت نفت و گاز تاکید شد.




لزوم توجه به فناوری اطلاعات در صنایع نفت و گاز


 


 

در کنفرانس و نمایشگاه فناوری اطلاعات و ارتباطات در صنایع نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی بر اهمیت فناوری اطلاعات در توسعه صنعت نفت و گاز تاکید شد.

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، سومین کنفرانس و نمایشگاه فناوری اطلاعات و ارتباطات در صنایع نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ۹ و ۱۰ دی‌ماه به مدت دو روز در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد. 

هدف این کنفرانس تقویت جایگاه مدیریت فاوا در صنایع نفت و گاز و پتروشیمی و اشتراک دانش و مهارت‏های تخصصی کارشناسان حوزه فاوا در صنایع نفت و گاز و همچنین بررسی چالش‏ها و موانع فراروی توسعه بهره‏گیری از آی‌تی در این صنعت بود. طی دو روز برگزاری این کنفرانس مقالات پذیرفته شده به کنفرانس ارائه شد.

همچنین پروژه‏های مختلف تکنولوژی در صنعت نفت هم معرفی و تحلیل شد. از جمله آن‌ها می‌توان به پروژه ERP شرکت ملی نفت ایران، چالش‏ها و راه‏حل‏های یکپارچه‌سازی سامانه‏های سازمانی در صنعت نفت و راهکارهای ایمن‌سازی صنعت نفت در راستای حرکت به سوی رایانش ابری اشاره کرد.

در این کنفرانس تمامی بازوهای اصلی صنعت نفت و گاز و پتروشیمی در کنار برخی شرکت‌های آی‌تی موضوعات مرتبط با بهره‏مندی دو صنعت از توانمندی‏های یکدیگر را مورد بحث و بررسی قرار دادند. عناوین مقالات و جدول سخنرانی‏ها نشان از رویکرد عموما تکنولوژیک این کنفرانس داشت جایی که بیشتر به تجربیات پیاده‏سازی‌شده راهکارهای نرم‏افزاری یا بهره‏مندی شرکت‌ها و سازمان‏های حاضر در صنعت نفت از تکنولوژی‏های جدید رایانش ابری یا حتی معرفی برخی مفاهیم تکنولوژیک اختصاص داشت.

در افتتاحیه این مراسم نصرالله جهانگرد، رئیس سازمان فناوری اطلاعات و حسینی، معاون مهندسی وزارت نفت مباحثی را درباره سیاست‌گذاری تکنولوژی در این صنعت و رابطه صنعت نفت با صنعت آی‌تی  ارائه کردند.

نصرالله جهانگرد در سخنان خود از محورهای کلیدی در برنامه توسعه ملی گفت ‌که به گفته او شامل امنیت، سرمایه انسانی، محیط‌زیست، فرهنگ، اقتصاد و فناوری است. 

جهانگرد قطب‏های اقتصاد ایران شامل بخش خدمات با ارزش افزوده ۳/۵۲ درصد و اشتغال ۴۸ درصد، صنعت با ارزش افزوده ۴/۳۹ درصد و اشتغال ۵/۳۴ درصد و بخش کشاورزی با ارزش افزوده ۵/۱۱ درصد و اشتغال ۵/۱۷ درصد دانست. 

وی با اشاره‏ای به اهداف چشم‏انداز صنعت نفت عمده‏ترین چالش‏های صنعت نفت را افزایش ارزش افزوده در
جهانگرد: مشارکت صنعت نفت و گاز در برپایی پارک‏های تکنولوژی مورد نیاز صنعت ICT و استفاده از مزیت بازار نفت ایران برای تقویت بنیه علمی و فنی کشور موثر است.


این صنعت، افزایش تقاضای جهانی، جایگزینی ذخایر و افزایش سرعت استخراج و کمبود نیروی متخصص برشمرد که تحقق این اهداف نیازمند بهره‏گیری از فناوری‏هایی چون آی‌تی، نانوتکنولوژی و بیوتکنولوژی است. 

جهانگرد با ارائه نموداری از نقش استراتژیک نوآوری در توسعه اقتصادی کشور گفت که مسیر تولید ثروت در کشور ما استخراج نفت و سپس صرف درآمد ارزی ناشی از آن در یک بازه یک‌ساله است، این در حالی است که مسیر تولید کشورهای صنعتی خرید نفت و مواد اولیه و ایجاد تولید و ارزش در همین بازه زمانی است. 

به گفته جهانگرد مقایسه ارزش افزوده نفت خام برای ایران و خریداران نفت کشورمان نشان‌دهنده این است که ارزش افزوده فروش نفت در یک‌سال برای کشور ما حدود ۵۰ میلیارد دلار است، درحالی‌که ارزش افزوده خریداران ۱۲۵ میلیارد دلار است. 

رئیس سازمان فناوری اطلاعات با اشاره به نظر جوزف استیگلیتز برنده نوبل اقتصاد گفت: تولید ناخالص داخلی (GDP) شاخص مناسبی برای ارزیابی موفقیت به حساب نمی‏آید چون رشد مستمر را نشان نمی‏دهد و ضریب استهلاک هم در آن لحاظ نشده است. به گفته استیگلیتز باید GDP سبز را مد نظر قرار داد و استهلاک منابع طبیعی را محاسبه کرد؛ کاری که کشور ما در استفاده زیاد از منابع طبیعی مانند نفت باید این شاخص را در نظر بگیرد. 

وی با انتقاد از مدیران استراتژیک صنعت نفت که نگاه دقیقی به توسعه و تکنولوژی در ایران ندارند، گفت: آی‌تی، نانوتکنولوژی و بیوتکنولوژی صنایع تزئینی نیستند و اکنون بازار آی‌تی منطقه در صنعت نفت حدود ۳ میلیارد دلار است؛ ولی این پرسش مطرح است که ما چقدر از سهم درآمد نفتی خود را در صنعت آی‌تی سرمایه‏گذاری کرده‏ایم.
وی با انتقاد از نگرش مدیران صنعت نفت به خرید سیستم‏های نرم‏افزاری شرکت SAP گفت: در صورتی که تحریم‏ها برداشته شود احتمالا همه قصد دارند به سراغ این شرکت آلمانی بروند درحالی‌که شرکت‌های نرم‏افزاری داخلی را فراموش کرده‏اند. 

جهانگرد دو رویکرد پیش روی توسعه صنعت نفت را رویکرد مبتنی بر بهره‏برداری و رویکرد مبتنی بر تکنولوژی برشمرد و گفت: صنعت فناوری اطلاعات می‏تواند به مثابه یک صنعت توانمندساز در مسیر کاهش هزینه مبادله، ارتقای سرعت و دامنه انتشار دانش و اطلاعات و افزایش بهره‏وری نیروی کار و سرمایه حرکت کند. 

معاون وزیر ارتباطات با اشاره به این‌که براساس گزارش Wellpoint System سهم نرم‏افزار از بازار نفت آمریکای شمالی حدود ۷۷۰ میلیون دلار و برابر با پنج درصد بازار نفت این منطقه بوده است، گفت: امروزه اغلب غول‏های نفتی جهان از فناوری اطلاعات برای مزیت‏های مختلفی مانند کاهش هزینه، ارتباط سریع‏تر با مشتریان یا اصلاح فرآیندهای درون سازمانی و بهره‏وری بالاتر بهره می‏گیرند. 

رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایجاد نظام جامع اطلاعاتی و طراحی بانک اطلاعاتی جامع و یکپارچه‏، اتخاذ رویکرد Joint Venture بین صنعت نفت و تامین‏کنندگان داخلی و خارجی و همچنین توجه به تحقیق و توسعه توسط بخش داخلی و استفاده از تجربیات خارجی را در این مسیر پیشنهاد داد. وی گفت: مشارکت صنعت نفت و گاز در برپایی پارک‏های تکنولوژی مورد نیاز صنعت
حسینی: بیش از ۸۰ درصد ماموریت‏های آی‌تی در صنعت ما روی خدمات متمرکز شده و ماموریت‏های نوآوری و تکنولوژی مغفول مانده‏اند.


ICT و استفاده از مزیت بازار نفت ایران برای تقویت بنیه علمی و فنی کشور و تاسیس و گسترش مراکز پژوهشی مشترک میان دانشگاه و صنعت نفت به‌خصوص در زمینه بیوتکنولوژی، نانوتکنولوژی و آی‌تی هم می‏تواند در کمک به توسعه بلندمدت صنعت نفت بسیار موثر باشد.
سرمایه‏گذاری روی تجهیزات به‌جای نوآوری
در ادامه مراسم افتتاحیه این کنفرانس حسینی معاون مهندسی وزارت نفت گفت: بهره‏وری صنعت نفت با سرمایه‏گذاری صحیح در آی‌تی رخ می‏دهد، اما باید اولویت‏های استراتژیک صنعت نفت و منابع آی‌تی همسو شود. حسینی با اشاره به سرمایه‏گذاری یک تا ۲ درصدی شرکت‌های نفتی در آی‌تی از محل درآمدهایشان گفت: برخی شرکت‌ها در صنعت نفت تصور می‏کنند هزینه‏های آی‌تی بالاست؛ درحالی‌که خلق ارزش جدید در بخش‏های جدید بالادستی و پایین دستی یک ضرورت است. به گفته وی هزینه آی‌تی در شرکت‌های نفتی دنیا بین یک تا ۲ درصد و در سایر صنایع پنج تا ۷ درصد و در بخش‏های مرتبط با تکنولوژی بین ۱۲ تا ۱۵ درصد درآمدها را تشکیل می‏دهد. 

به گفته معاون مهندسی صنعت نفت در این صنعت به‌دلیل غیرقطعی بودن قیمت نفت خام و حوزه‏های پالایشی باعث می‏شود که نتوان بودجه ثابتی برای آی‌تی در نظر گرفت که این موضوع باعث مشکلاتی در بودجه‏ریزی این بخش شده است.
وی همچنین ماهیت چرخه‏وار صنعت نفت و گاز را هم به لحاظ بودجه‏ای از دیگر چالش‏های این صنعت برشمرد و گفت ما با سرمایه‏گذاری صحیح در صنعت نفت و گاز می‏توانیم بهره‏وری صنعت نفت و گازمان را بالا ببریم. 

وی در بخش دیگری از سخنانش نیاز به همسو کردن منابع آی‌تی را با اولویت‏های استراتژیک صنعت به‌عنوان یک نیاز اصلی برشمرد و گفت: اگر به شرکت‌های مختلف نفتی ایران مراجعه کنید می‏بینید که روی مسائل سخت‏افزاری سرمایه‏گذاری گسترده‏ای انجام داده‏اند اما این سرمایه‏گذاری روی نوآوری و تکنولوژی بسیار کم است درحالی‌که شرکت‌ها باید به سمت کاهش سرمایه‏گذاری تجهیزاتی و افزایش سرمایه‏گذاری نوآورانه پیش روند. 

در ادامه این مراسم حسینی، معاون مهندسی وزارت نفت گفت: آی‌تی در بخش‏های مختلف صنعت نفت به صورت جزیره‏‏ای توسعه پیدا کرده و چیزی که امروز در این صنعت به آن نیاز داریم یکپارچگی صحیح بین اهداف تکنولوژی اطلاعات بخش‏های مختلف نفتی کشور است. به گفته حسینی شرکت‌های مختلف تابعه وزارت نفت هرکدام سیاست‌های اختصاصی خود را در بخش مخابرات، شبکه یا ماهواره‏ها دارند و هیچ نوع یکپارچگی در این زمینه به چشم نمی‏خورد. 

حسینی در عین حال نوع استفاده از آی‌تی را در این صنعت عمدتا مربوط به خدمات ذکر کرد و گفت: بیش از ۸۰ درصد ماموریت‏های آی‌تی در صنعت ما روی خدمات متمرکز شده است درحالی‌که ماموریت‏های نوآوری و تکنولوژی مغفول مانده‏اند. 

سخنرانی‏هایی با موضوع ضرورت بومی‏سازی نرم‏افزارهای صنعت نفت، تاثیرات خصوصی‌سازی در آی‌تی صنعت نفت و معرفی محصول ERP مایکروسافت از دیگر سخنرانی‏های این کنفرانس بود.

مرجع : روزنامه دنیای اقتصاد

تاریخ انتشار : شنبه ۱۳ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۴:۲۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: افتانا]
[مشاهده در: www.aftana.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن