واضح آرشیو وب فارسی:فارس: دیداری صمیمانه با پدر صحافی ایران
شاگردی نکردهام/ همدوره اساتید بزرگ هنری کشور بودم
با حضور در منزل استاد حسینعلی متینرضا پدر صحافی ایران به عیادت این استاد رفته و با وی به گفتوگو نشستیم.
گروه کتاب و ادبیات، رقیه عزیزی شیرکوهی؛ به مرزداران، خیابان سپهر دهم که میرسی خانهای قدیمی و متفاوت از سایر ساختمانهای سر به فلک کشیده، توجهت را به خود جلب میکند، خانهای که پدر صحافی ایران در آن سکونت دارد و با کتابهای مختلف آن را مزین کرده است. به داخل منزل که میرویم یک معنویت خاصی را حس میکنیم انگار که موجهای منفی در وجودمان مملو از موج مثبت شده و آرامشی وجودت را فرا میگیرد. استاد متینرضا را میبینیم که قرآن به دست در حال خوانش کلام الهی است که با دیدن ما به احترام میزبانی میکند و با روی باز ما را به بالای مجلس راهنمایی؛ اما این همه موج مثبت و معنوی از کجاست!!
با همسرشان «منیره شیروانی اوجبری» که خنده از روی لبانش کنار نمیرود، از تقیدات مذهبی همسرش با لحنی ملیح سخن میگوید که در طول زندگی مشترکشان هیچ گاه ندیده است که نماز شب حسین جانش ترک شود و علاقه زیاد الوصفش به قرآن او را به صحاف متبحر کتب آسمانی تبدیل کرده است. راست میگفت، قرآن استاد حسینعلی متینرضا را که مشاهده میکردی، تمام صفحات دارای حاشیهنویسی و پینوشت بود. به گونهای که انگار از تمام واژهها و کلمات قرآن برای رسیدن به معبود خویش بهره کافی میبرد.
پدر صحافی ایران 85 سال عمر پر برکتش را به دور مسائل سیاسی تنها در راه فرهنگ این مرز و بوم خرج کرده و به گفته خودش، هیچگاه از ارزشهای انقلابی و دینی دور نشد و همیشه در راستای اهداف انقلاب تلاش کرد است. اینگونه همکلام میشود؛ حسینعلی متین رضا، متولد اول اردیبهشت سال 1308 هستم، پس از طی کردن دوره ششم ابتدایی به حوزه علمیه (مدرسه خانمروی) رفتم و زیرنظر مرحوم آقاسیدهادی ورامینی به خواندن دروس حوزوی کردم، استادی که در نوع خودش بینظیر بود و باعث جذبم شد.
بعد از گذشت 2 سال نتوانستم در حوزه ادامه دهم به همین منظور به کار صحافی روی آوردم که این هم قصه و ماجرای دیگری دارد، و تاکنون نیز در در این بخش خدمت کردهام اما این کار را نه از کسی آموزش دیدم و نه کسی استادم بوده است یعنی این هنر را خداوند به من عطا کرد و من هم چون استاد نداشتم و کار صحافی را از کسی نیاموختم هیچ خساستی نداشته و تاکنون هر کسی که علاقهمند به یادگیری بوده، همه فن و فنون را به او آموختهام. او که مدام برای جوانان آرزوی عاقبت بخیری نه تنها در این دنیا بلکه در روز محشر میکند، معتقد است؛ در رشته موسیقی هم فعالیت داشته و به این هنر نیز به خوبی واقف است، اما کار صحافی را به دلیل علاقه بسیار همچنان ادامه داده و اجازه نداده است فرزندانش به شغلهای دیگر روی آورده و آنها را در صحافی خود مشغول به کار کرده است.
استاد حسینعلی متینرضا پدر صحافی ایران، با اساتید بزرگ دیگری در حوزههای مختلف ادبی و هنری نظیر استاد فرشچیان، محمد نوری، استاد بنان و دیگر اساتید همکلام و دوست بوده و نزد برخی از آنها شاگردی کرده است، همچنین این استاد نیز یکی از پای منبر نشینان سخنرانیهای آیتالله جوادی آملی بوده و از ایشان درسهای زیادی آموخته است. بر اساس این گزارش، مشروح این دیدار و گفتوگو با این پیشکسوت برجسته بزودی منتشر خواهد شد. انتهای پیام/
93/10/02 - 11:06
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]