واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱ دي ۱۳۹۳ (۱۵:۵۱ب.ظ)
وزير فرهنگ در ديدار سفير اتريش تاکيد کرد: احياي کرسي هاي زبان فارسي و ايران شناسي در دانشگاه هاي کشور اتريش احياي کرسي هاي زبان فارسي و ايران شناسي در دانشگاه هاي کشور اتريش امري مهم است و در گسترش روابط فرهنگي مين دو کشور نقش به سزايي خواهد داشت.
به گزارش خبرگزاري موج، علي جنتي صبح امروز در ديدار اشتيفت سفير کشور اتريش در تهران با وي ضمن بيان اين مطلب گفت: تبادلات فعاليت هاي فرهنگي و هنري و آموزش زبان و موسيقي بر تقويت و گسترش روابط ميان کشورها و آشنايي ملت ها با فرهنگ و تمدن يکديگر نقش به سزايي ايفا مي کند.
وزير فرهنگ ادامه داد: روابط کشورهاي ايران و اتريش در زمينه هاي سياسي، فرهنگي و حتي اقتصادي نسبت به ديگر کشورهاي اروپايي از تمايز خاصي برخوردار است و رايزنان فرهنگي کشور ايران در وين فعال هستند و از دير زمان نيز بر فعاليت هاي فرهنگي وهنري خود در کشور اتريش اهتمام داشته اند.
وي افزود: ديدارهاي مقامات و روساي مختلف دو کشور با يکديگر نشان دهنده علاقه و تمايل دو کشور در گسترش روابط با يکديگر است و سابقه روابط بين دو کشور نشان مي دهد که همواره بر اساس احترام متقابل به يکديگر بوده است.
جنتي گفت: در گذشته گفت و گوهايي ميان رهبران مذهبي ميان دو کشور صورت گرفته است و تفاهم نامه هاي مختلف همکاري بين دانشگاه هاي اتريش و علوم پزشکي و تهران ايران منعقد شده است که در گسترش روابط بين دو کشور نقش به سزايي داشته است.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي افزود: در بازديدي که در گذشته از يکي از دانشگاه هاي اتريش داشتم آثار پروفسور ميلر را مشاهده کردم که با دست خط خود برخي اشعار شعراي ايران را به زبان فارسي نوشته است که اين نشان دهنده علاقه اين کشور به ايران و هنرمندان آن مي باشد.
وي با اشاره به برخي از شخصيت هاي ايران شناس اتريش گفت: اين شخصيت ها فعاليت هاي ارزنده اي در زمينه ايران شناسي انجام داده اند که قابل تقدير است.
جنتي افزود: دو کشور مي توانند در زمينه هاي مختلف از جمله چاپ و انتشار کتاب هاي مورد علاقه يکديگر و ترجمه آن به زبان هاي دو کشور، موسيقي، تئاتر، فيلم، نگارگري و هنرهاي تجسمي و... همکاري هاي خوبي داشته باشند.
وي بر ضرورت تقويت انجمن دوستي ايران و اتريش براي گسترش روابط ميان دو کشور و آشنايي ملت ها با فرهنگ، آداب و سنت هاي يکديگر تاکيد کرد.
وزير فرهنگ با اشاره به برگزاري جشنواره هاي مختلف فرهنگ و هنري در ايران ادامه داد: با شرکت در جشنواره هاي مختلف فجر از جمله فيلم، سينما، موسيقي و غيره مي توان با محصولات فرهنگ و هنري ايران بيشتر آشنايي يافت.
در ادامه اين ديدار اشتيفت سفير کشور اتريش در تهران با اشاره به فعاليت هاي گسترده فرهنگ و هنري اتريش در ايران گفت: اتريش در ايران داراي انجمن فرهنگي است که از قدمت بسياري برخوردار است که حتي در دوران هاي سخت نيز فعاليت هاي آن را متوقف نکرده است.
وي افزود: هر ساله هنرمندان بسياري از کشور اتريش در زمينه هاي مختلف از جمله موسيقي، نويسندگي، عکاسي و ... به ايران سفر مي کنند و از نزديک با آثار فرهنگي و هنري هنرمندان اين کشور آشنا و با ديدن اين آثار شگفت زده مي شوند.
سفير اتريش در تهران ادامه داد: در ديدارهاي ميان هنرمندان دو کشور دوستي هايي صورت مي گيرد که سهم قابل توجهي در گسترش روابط بين دو ملت را ايفا مي کند.
وي با اشاره به برگزاري نمايشگاهي در قالب 7 هزار سال تمدن ايران در سال 2001 ميلادي در کشور اتريش افزود: اين نمايشگاه در زمان خود موفقيت آميز بود و اتريش علاقه فراوان براي برگزاري مجدد آن را دارد.
اشتيفت گفت: اگر ايران علاقه داشته باشد مي توان نوشته هاي خطي اتريش در قرون وسطي را در قالب نمايشگاهي در ايران در معرض ديد علاقه مندان قرار داد.
وي بر علاقه اتريش بر گفت و گوي بين اديان از جمله مسيحيت و اسلام و گسترش روابط علمي ميان دو کشور به ويژه تبادل دانشجو براي تحصيل و اساتيد تاکيد کرد.
سفير کشور اتريش موزه هنرهاي معاصر، سينما و موسيقي کشور ايران را غني برشمرد و افزود: علاقه منديم اين آثار را به نحوي بتوانيم در قالب نمايشگاهي در معرض ديد علاقه مندان کشورمان قرار دهيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]