محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832329057
مستندي به نام «خيابان وليعصر(عج)» اما به كام «خيابان پهلوي»
واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: مستندي به نام «خيابان وليعصر(عج)» اما به كام «خيابان پهلوي»
سال 88 كه «خاطره نيآوران» ساخته و پس از آن ديده شد، سؤال اصلي و اساسي پيش آمده اين بود كه نمونه مديريت فرهنگي جمهوري اسلامي را در كدام كشور دنيا ميتوان يافت؟
نویسنده : عليمحمد رهنما
سال 88 كه «خاطره نيآوران» ساخته و پس از آن ديده شد، سؤال اصلي و اساسي پيش آمده اين بود كه نمونه مديريت فرهنگي جمهوري اسلامي را در كدام كشور دنيا ميتوان يافت؟ كجاي دنيا از بودجه عمومي كشور، از بيتالمال، براي تمجيد از حكومتي كه مردم سرنگونش كردند و زيرسؤال بردند و تمسخر حكومت مستقر هزينه ميكنند؟ كجاي دنيا مديران دولتي به فيلمساز پول ميدهند كه عليه خودشان فيلم بسازد و به او «حسن انجام كار» هم ميدهند؟
بعدها در گزارش مفصلي از كارنامه مديران وقت «مركز گسترش سينماي مستند و تجربي» درباره فيلم نوشتيم: «اين مستند به تاريخچه و اوضاع فعلي كاخ نياوران –كه نام سابق اين محله «نيآوران» بوده است- و چگونگي تصرف اين كاخ در زمان انقلاب ميپردازد. مستندساز به واضحترين شكل ممكن، ميگويد شهبانو فرح و شاهنشاه آريامهر هر چه هنردوست بودند و اين كاخ را به انواع هنرهاي فاخر ايراني آراستند، جمهوري اسلامي چونان غارتگري بيرحم، دارايي مادي اين كاخ را به نفع بنياد مستضعفان و بانك مركزي مصادره كرد و دارايي معنوي و هنري كاخ را نابود نمود. در واقع مستندساز چونان سوزناك به شكسته شدن كاشيهاي كاخ يا خراب شدن مجسمههاي عريان داخل كاخ ميپردازد كه گويا از شهبانو مستقيماً سفارش گرفته است تا اين مستند را بسازد و آنچنان به مصادره جواهرات داخل كاخ به نفع پول ملي در بانك مركزي و در واقع به نفع مردم واكنش نشان ميدهد كه گويا اين اموال از اساس متعلق به خانواده سلطنتي بوده است و آنها در اين ماجرا مظلوم واقع شدهاند!»
فيلم اما انقدر مسئلهدار بود كه مديرسازندهاش- كه امروز نيز مديريت مركز گسترش سينماي مستند و تجربي را برعهده دارد- در مصاحبهاي رسماً اعلام كرد: «يك فيلمي ساخته شد به اسم «خاطرات نيآوران». وقتي اين فيلم توليد شد من خيلي ناراحت شدم و كارگردانش را صدا زدم. شما ميدانيد كه در فيلم مستند از راش چيزي دستگيرتان نميشود. فيلم بايد مونتاژ شود تا بفهميم چه چيزي در آمده. /سؤال: اتفاقاً مشكل ما هم همين است و به نگاه بيانصافانه به انقلاب و جامعه نقد داريم؛ جواب: احسنت. من به او گفتم اين فيلم به هيچ وجه منصفانه نيست و من از شما گله دارم. بايد اين فيلم را اصلاح كني و چندين مورد مخصوصاً سكانس پاياني بچهها را اصلاحيه داديم چون موضوع فيلم را تغيير داده بود. /سؤال: در سكانس آخر اصلاً موضوع فيلم هجويه انقلاب ميشود؛ جواب: قبول دارم. من وقتي فيلم را ديدم خيلي ناراحت شدم و كارگردانش را صدا زدم و گفتم ما يك پكيج 30 فيلم ساختهايم كه همه آنها آبرومند است و به تو هم اعتماد كرديم و به نظر من بايد قطعاً كار را اصلاح كني و قول شرف داد، با هم دست داديم و گفت كار را اصلاح ميكنم. بعد از مدتي مأموريت من در مركز گسترش تمام شد. اما يكروز ديدم فيلمي را كه من متوقف كرده بودم، در دوره مديريت بعد مجوز نمايش گرفته است! من گمان كردم كه كار اصلاح شده ولي ديدم نشده و كارگردانش بهانه آورد.»
پس از گذشت چند سال اما، خبرهايي منتشر شد در مورد اينكه سازنده فيلم- كه در اين بين چندوقتي را هم به جرم همكاري با بيبيسي در بازداشت به سر برده بود- با مستند جديدي درباره تاريخ خيابان وليعصر(عج) در جشنواره فيلمهاي مستند، «سينماحقيقت»، حضور مييابد. فيلمي كه ظاهراً قراردادش بر اساس يك طرح كلي در دولت قبل بسته شد اما در دولت اعتدال تكميل شد و قبل از آغاز جشنواره با حضور مديران ارشد سينماي كشور و رئيس وقت شوراي شهر رونمايي شده و مورد تجليل هم قرار گرفت.
بر اساس داستان فيلم و سابقه كارگردان اما قبل از رونمايي و ديدن فيلم در جشنواره هم ميشد حدسهايي در مورد «چنارستان» و جهتگيري و رويكردش زد. فيلمسازي كه ميتواند يك كاخ را بهانهاي براي توهين به جمهوري اسلامي كند، طبعاً به بهانه تاريخچه خيابان «پهلوي»! بسيار بهتر ميتواند اين كار را انجام دهد.
با اين پيشزمينه اما «چنارستان» را در «سينماحقيقت» ميبينيم. فيلم هماني است كه انتظارش را داشتيم و انقدر هم گلدرشت است و حرفش را واضح و صريح ميزند كه در مورد قصدش براي مقايسه پيش و پس از انقلاب، دوران خيابان «پهلوي» و دوران خيابان «وليعصر(عج)»، و تمجيد تمام قد از رژيم پهلوي به بهانه اين مقايسه براي كسي شك و شبهه باقي نميگذارد.
فيلمساز البته براي اين مقايسه كار سخت و پيچيدهاي هم پيشرو نداشته است. فيلمساز جوان حتي سعي نميكند مانند فيلمهاي مستند حرفهاي دنيا اگر هم ميخواهد در دل مقايسه تاريخياش يكسو بايستد و جانب يك طرف را بگيرد، حداقل پز بيطرفي بگيرد و تمام مسائل مطرح تاريخي را مطرح كند و در چينش تصاوير و اتفاقات و ضريبدهي به مسائل به جمعبندي مطلوب خود برسد.
فيلم از ميدان راهآهن آغاز ميشود و فيلمساز بيطرف ما – سادهانگارانه و بيآنكه اندكي فهم براي مخاطب قائل شود- اعلام ميكند كه رضاخان با اندك ماليات مردم، براي ايران «راهآهن» كشيد و كشور را به سمت آباداني سوق داد و اصلاً هم اين پرسش اساسي تاريخي را به روي خودش نميآورد كه پس چرا بيشترين سود راهآهن را دول متفق در جنگ جهاني بردند؟
فيلمساز، همانطور كه از ميدان راهآهن به سمت ميدان تجريش حركت ميكند برايمان تصاوير استقبال مردمي از شاهنشاه را نشان ميدهد، جمعيت مردم در مراسم تشييع رضاخان را، تصاوير شادي و سرخوشي مردم را. از ساخته شدن تئاترشهر توسط شاه هنردوست براي خدمت به فرهنگ كشور ميگويد و از ساخت پارك ملت براي رفاه و شادي مردم. از اين ميگويد كه اعليحضرت چند هزار چنار را در عرض يك هفته در حاشيه خيابان وليعصر كاشت و موجبات شادي مردم را فراهم كرد. از رقص و شادي مردم ميگويد. از كلوبهاي شبانه. از فرهاد و ستار و گوگوش و از سينماهاي فعال.
فيلمساز بيطرف! اما به انقلاب كه ميرسد تنها به نشان دادن چند تصوير كوتاه آن هم با حضور زنان بيحجاب و رقص و آواز بسنده ميكند. «بار» سالن كوچيني را نشانمان ميدهد كه روزگاري فرهاد در آن اجراي زنده داشته است و حالا تبديل به «نمازخانه» شده و از رونق افتاده. به تئاتر شهر كه ميرسد مسجد تازهساز كنار آن را نشانمان ميدهد و از ساختوساز بيرويه گلايه ميكند و از بيتوجهي به هنر و... مينالد و تصاوير شادي قبل از انقلاب را به خرابي و ويراني دوران جديد كات ميزند. از بريده شدن درختها ميگويد. از پيدا شدن جنين مرده در جوبهاي وليعصر. تصاوير فتنه را نشانمان ميدهد و در ادامه براي به دست آوردن دل مديران دولتي كليپي براي پيروزي حسن روحاني در انتخابات تقديممان ميكند.
فيلمساز حتي به مهديه تهران هم كه ميرسد كه با يك جمله سر و ته قضيه را جمع ميكند و به خانه سوگلي شاه در روبهروي ساختمان مهديه ميپردازد. تصاوير روزگار رونق سينماها را به تصاوير آتشسوزي و تعطيلي آنها كات ميزند و در تمام اين موارد هيچ توضيحي نميدهد كه اساساً چرا انقلاب شد؟ مهديه چرا به وجود آمد و چرا مردم سينماها را به آتش كشيدند؟ اگر مردم در دوران شاهنشاه! انقدر شاد بودند پس چرا انقلاب كردند؟
و با اينهمه جالب است كه «چنارستان» بيشترين تعداد كانديداتوري در جشنواره دولتي سينماي مستند در كشور متعلق به فيلمي است كه بيشترين تمجيدها را از حكومت پهلوي انجام داده است!
اين وضعيت مديريت فرهنگي دولتي امروز ماست. مديران فرهنگي امروز ما در سخنانشان همه مراقب خط قرمزها و چارچوبهاي اساسي نظام هستند و در عمل بودجههاي دولتي را صرف ساخت فيلمهايي در تمجيد از حكومت پهلوي ميكنند و آن را در جشنوارههاي دولتي نيز بر صدر مينشانند. اين وضعيت مديريت فرهنگي دولتي امروز ماست.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۳ - ۱۶:۴۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]
صفحات پیشنهادی
خیابان ولیعصر تهران سال ۱۳۴۹ |عکس|
خیابان ولیعصر تهران سال ۱۳۴۹ |عکس| منبع جوان وتاریخ شنبه 15 آذر 1393 ساعت 19 55شورای اسلامی شهر بیرجند با نامگذاری خیابانی به نام پدر علم ارتباطات ایران مخالف است
شورای اسلامی شهر بیرجند با نامگذاری خیابانی به نام پدر علم ارتباطات ایران مخالف است بیرجند - ایرنا - برادر مرحوم پروفسور کاظم معتمدنژاد ملقب به پدر علم ارتباطات ایران گفت جای تاسف است که شورای اسلامی شهر بیرجند با نامگذاری خیابانی به نام پدر علم ارتباطات ایران مخالف است زیرا ممستندی که در 5 بخش ملی نامزد شد چنارستان؛ یک روایت تاریخی یا مرثیه تمدن از دست رفته پهلویها!
مستندی که در 5 بخش ملی نامزد شدچنارستان یک روایت تاریخی یا مرثیه تمدن از دست رفته پهلویها وقتی مستند خاطرات نیآوران را به بهانه سیومین سال پیروزی انقلاب اسلامی ساخت و محتوایش تبدیل به سوگنامهای برای تمدن پهلوی شد خیلیها از جمله مدیر محترم مرکز گسترش گفتند اشتباه شده اماتغییر نام یکی از مشهورترین خیابانهای تهران |اخبار ایران و جهان
تغییر نام یکی از مشهورترین خیابانهای تهران اقدام برای تغییر نام خیابانهای تهران توسط افرادی که در شورای شهر تهران خود را نمایندگان مردم مینامند درحالی است که این تغییر نامها ازجمله همین تغییر نام خیابان آفریقا اقدامی نیست که مورد انتظار مردم این شهر باشد کد خبر ۴۵۶۹۷۶ تاریختغییر نگاه جامعه به معلول با اجرای تئاتر خیابانی/ معلولیت محرومیت نیست -
مدیر کانون تئاتر خیابانی با مهر مطرح کرد تغییر نگاه جامعه به معلول با اجرای تئاتر خیابانی معلولیت محرومیت نیست شناسهٔ خبر 2433382 دوشنبه ۱۰ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲ ۱۴ هنر > تئاتر مدیر کانون تئاتر خیابانی با اشاره به اجرای 6 اثر نمایشی توسط هنرمندان معلول در سطح شهر تهران ابرازامیدواردلتنگی برای درختهای بلندترین خیابان خاورمیانه
یکشنبه ۹ آذر ۱۳۹۳ - ۰۰ ۳۷ 46 هنرمند نقاش و مجسمهساز آثار هنریشان را با موضوع درخت در گالری حنا بهنمایش گذاشتهاند گیو شریف - مدیر نگارخانه حنا - در گفتوگو با خبرنگار بخش هنرهای تجسمی ایسنا دربارهی برپایی نمایشگاه چون نسیم بر تن درخت اظهار کرد 49 اثر نقاشی و مجسمه اکوتاه ترین خیابان جهان
کوتاه ترین خیابان جهان خیایان ایبنزیر در کشور اسکاتلند با ۲ ۰۶ متر طول به عنوان کوتاه ترین خیابان جهان شناخته شده و با همین عنوان در کتاب رکوردهای گینس نیز به ثبت رسیده است چهار شنبه ۱۹ آذر ۱۳۹۳ - ۰۸ ۲۱اوشین؛ سریالی که خیابانها را خلوت میکرد
اوشین یکی از خاطرهانگیزترین شخصیتهای زن سریالهای خارجی است اوشین سریالی که خیابانها را خلوت میکرد تاریخ انتشار سه شنبه 11 آذر 1393 ساعت 07 15 | شماره خبر 1738380736878827093 تعداد بازدید 2 پ پ در ده سال اول پس از انقلاب اسلامی بیشترین سهم از تلویزیون و سینمای خاور دور«خطرات و خاطرات»؛ بخش نوزدهم نامهای ایرانی بر خیابانهای مصر/«خلیج عجم» در نقشههای تاریخ
خطرات و خاطرات بخش نوزدهمنامهای ایرانی بر خیابانهای مصر خلیج عجم در نقشههای تاریخی مصریهااز خیابانهایی که در قاهره به اسامی مرتبط با ایران نام گذاری شده خیابان ایران و خیابان تهران است که احتمالاً این نام گذاری مربوط به زمان ازدواج شاه با فوزیه خواهر ملک فؤاد پادشاه مصر استاجرای تئاتر خیابانی سوگواره خمسه بطور یکپارچه در اربعین حسینی
اجرای تئاتر خیابانی سوگواره خمسه بطور یکپارچه در اربعین حسینی تهران-ایرنا- قائم مقام دبیر سوگواره خمسه گفت تئاتر خیابانی سوگواره خمسه به طور یکپارچه در فرهنگسراها و بوستانها در روز اربعین اجرا می شود به گزارش خبرنگار حوزه تئاتر ایرنا امیرحسین شفیعی روز دوشنبه در نشست خبری سوگوعکس / خیابان شهید بهشتی در دهه 50
جمعه ۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲ ۰۸ عباسآباد یکی از محلههای شهر تهران است که پس از هفتم تیر سال ۱۳۵۸ به نام شهید بهشتی تغییر یافت در زیر تصویری از خیابان اصلی این محله در دهه ۵۰ شمسی را میبینید به گزارش ایسنا این عکس را مشرق نیوز بازنشر داده است خیابان شهید بهشتی انتهای پیام«اهالی خیابان یک طرفه» + فیلم
یکشنبه ۹ آذر ۱۳۹۳ - ۰۰ ۳۸ فیلم مستند اهالی خیابان یکطرفه به کارگردانی مهدی باقری که زندگی اجتماعی و فرهنگی خیابان تاریخی 30 تیر را بررسی میکند پنجشنبه 13 آذرماه در جشنواره سینماحقیقت رونمایی میشود به گزارش خبرنگار سینمایی ایسنا فیلم مستند اهالی خیابان یکطرفه درباخیابانی در سیرجان بنام شهید قهرمانی نامگذاری می شود -
در پی پیشنهاد مهر خیابانی در سیرجان بنام شهید قهرمانی نامگذاری می شود شناسهی خبر 2432108 تاریخ مخابره شنبه ۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۵ ۱۹ استانها > کرمان سیرجان - خبرگزاری مهر فرمانده مرکز آموزشی شهدای وظیفه نداجا سیرجان با استقبال از پیشنهاد مهر مبنی بر نامگذاری مکانی بنام شهیدقهرمانمایشهای خیابانی معلولین در سطح تهران اجرا میشود -
نمایشهای خیابانی معلولین در سطح تهران اجرا میشود شناسهی خبر 2432164 تاریخ مخابره شنبه ۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۵ ۳۸ هنر > تئاتر به مناسبت 12 آذرماه روز جهانی معلولین نمایش های خیابانی تولید شده توسط افراد معلول در سطح شهر تهران اجرا خواهد شد به گزارش خبرگزاری مهر به مناسبت 12 آذرمهمه چیز آنجاست قرار است سریال خیابان خلوت کنی باشد!
همه چیز آنجاست قرار است سریال خیابان خلوت کنی باشد همه چیز اینجاست داستان زندگی خانواده محسن با بازی محمد عمرانی است که مهرانه مهین ترابی نقش اکرم مادر خانواده را بازی میکند و امین زندگانی در نقش مهدی و الهام حمیدی نیز بازیگر نقش پرستو همسر مهدی است همه چیز آنجاست ازدیشب ۱۵مستندی در خصوص افشاگری سیا و نگاهی به عقبنشینی ارتش آمریکا در جنگ ویتنام
فیلمهای نهایی بخش مستند اسکار مشخص شدند مستندی در خصوص افشاگری سیا و نگاهی به عقبنشینی ارتش آمریکا در جنگ ویتنام سیاست هنرمندان و جغرافیا موضوعات پانزده فیلم انتخاب شده بخش مستند آکادمی اسکار هستند به گزارش خبرنگار سینمای جهان باشگاه خبرنگاران به نقل از هالییود ریپورتز ساعآثار راه یافته به بخش خیابانی سوگواره خمسه مشخص شدند
آثار راه یافته به بخش خیابانی سوگواره خمسه مشخص شدند تهران-ایرنا- با اعلام هیأت انتخاب 5 اثر به صورت قطعی و 3 اثر به صورت مشروط به بخش خیابانی سوگواره خمسه راه یافتند به گزارش روز یکشنبه گروه فرهنگی ایرنا هیأت انتخاب این بخش متشکل از حسین عاطفی منوچهر اکبرلو و مهدی حاجیان از-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها