واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
فضای عمومی آمریکا به نفع مذاکرات است
عضو سابق تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان گفت: بعید می دانم کنگره آمریکا تا مارس 2015 قطعنامه جدیدی علیه جمهوری اسلامی ایران تصویب کند چرا که قرار بر این است دو طرف تا مارس روی اصول و کلیات توافقنامه جامع به نتیجه نهایی برسند.
ایرنا: عضو سابق تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان گفت: بعید می دانم کنگره آمریکا تا مارس 2015 قطعنامه جدیدی علیه جمهوری اسلامی ایران تصویب کند چرا که قرار بر این است دو طرف تا مارس روی اصول و کلیات توافقنامه جامع به نتیجه نهایی برسند.
سیدحسین موسویان روز پنجشنبه این مطلب را در پاسخ به این پرسش که در صورت تصویب تحریم های جدید علیه ایران برخورد اوباما و دولت آمریکا چگونه خواهد بود؟ اعلام کرد.
وی ادامه داد: طبق توافق 24 نوامبر 2014 قرار است دو طرف تا ماه مارس روی اصول و کلیات به نتیجه برسند؛ لذا ممکن است در صورت عدم توافق در کلیات کنگره بدنبال قطعنامه جدید برود اما اوباما آن را وتو می کند.
عضو سابق تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان درباره این پرسش که چرا تخمین حصول توافق سیاسی ماه مارس اعلام شده و چرا این زمان زودتر تعیین نشده است؟ گفت: تاخیر به نفع هیچ کدام از طرفین نیست.
موسویان با مطرح کردن این احتمال که تاخیر به سبب شروع به کار کنگره جدید خواهد بود، گفت: دولت آمریکا نیاز دارد که حداقل دو ماه وقت خود را صرف رسیدگی به امور داخلی آمریکا و مطرح کردن آن با کنگره کند که بدین سبب ماه مارس واقع بینانه تر است.
وی در پاسخ به این پرسش که فضای سیاسی داخلی آمریکا نسبت به گفت و گو با ایران چگونه دیده می شود؟ گفت: فضای عمومی و مردم آمریکا به نفع مذاکرات است.
عضو سابق تیم هسته ی کشورمان درباره اینکه اوباما و دولت تا چه اندازه دست برتر برای رضایت کنگره نسبت به پذیرش توافق با ایران و لغو تحریم ها را دارند؟ اظهار داشت: در مورد کنگره اوباما با مشکلات بسیاری روبرو است که تنها به مسئله ایران هم مربوط نمی شود و مشکلاتی نظیر بیمه کردن دو میلیون آمریکایی که هنوز مشکلاتی دارند، قانون مهاجرت و غیره برخی از موضوعات چالشی اوباما با کنگره است.
عضو سابق تیم مذاکره کننده کشورمان درباره اینکه پیش بینی شما از آینده مذاکرات و مسیر گفت و گوها چه خواهد بود؟ گفت: به آینده مذاکرات خوشبین هستم و عملکرد تیم هسته ای به گونه ای بوده که اگر کنگره آمریکا هم مانع توافق شود، دولت آمریکا دیگر قادر به ایجاد اجماع جهانی علیه ایران نخواهد بود.
موسویان افزود: چین و روسیه به همراه اکثر کشورهای اروپایی به این موضوع رسیده اند که پیشرفت تا این مرحله برای توافق نهایی کافی است و با آمریکا در صورت زیاده طلبی های افراط گرایانه همراهی نخواهند کرد.
عضو سابق تیم هسته ای کشورمان در جواب این پرسش که شما گفتید هیات آمریکایی اختیار لغو تحریم ها را نداشت و یکی از دلایل عدم امضا توافق جامع در وین همین مسئله بوده و در این شرایط چگونه می توان از لغو تحریم ها آن هم از کنگره ای که اکثریت آن جمهوریخواهان هستند، سخن گفت؟ اظهار داشت: لغو تحریم ها توسط کنگره معمای پیچیده ای است که من نگران بودم اما به این هم خوشبین هستم که کنگره آمریکا تا چند سال آینده تحریم ها را لغو کند.
موسویان به وضع تحریم ها در 35 سال گذشته توسط آمریکا نیز اشاره کرد و افزود: مهم در حال حاضر این است که تحریم های اروپا برداشته شود و دولت آمریکا بتواند تحریم های یکجانبه آمریکا را تعلیق و از اعمال مجازات برای سایر کشورها خودداری کند.
عضو سابق تیم مذاکره کننده هسته ای درباره اینکه چه اتفاقاتی در وین 8 افتاد تا مذاکرات تمدید شود؟ گفت: من اطلاعی در این خصوص ندارم و در صورت وجود اطلاعات هم در این باره صحبتی نداشتم چرا که موجب تخریب برنامه مذاکرات هسته ای ایران و 1+5 می شود لذا تیم مذاکره کننده در صورتی که صلاح بداند در این باره اعلام نظر خواهد کرد.
تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۳ - ۱۹:۰۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]