واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس: ترمیم 35 سال ذهنیت منفی ایران و آمریکا دشوار است/مذاکرات، یادگیری اعتماد متقابل تهران-ایرنا- عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان این که ترمیم 35 سال ذهنیت منفی بین ایران و آمریکا کار دشواری است، گفت: مذاکرات هسته ای نوعی یادگیری است که درباره شکل گیری اعتماد دو جانبه رخ می دهد.
«نوذر شفیعی» امروز در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی ایرنا، افزود: موضوعی که ایران و گروه 1+5 درباره آن مذاکره می کنند،موضوع حساس و پیچیده ای هم به لحاظ فنی و هم به لحاظ سیاسی است، به لحاظ فنی اگر یک قطعه جایش خالی باشد ممکن است فعالیت هسته ای را به عقب بیندازد و از این جهت مسئله بسیار مهم و حساسی است .
وی ادامه داد از نظر سیاسی هم مسئله مذاکرات بسیار حساس است؛ افکار عمومی در این مسئله بسیار حساس است و خطوط قرمزی ترسیم شده که عبور از آن ها جایز نیست و این هم محدودیت برای دیپلمات ها ایجاد می کند.
به گفته این کارشناس مسایل بین الملل انتظارات بازیگران در این مذاکرات فاصله زیادی از هم دارد، مجموعه این ها باعث می شود که ناچار شویم رایزنی های زیادی صرف کنیم البته زمان زیادی هم تاکنون صرف شده است.
نماینده مردم ممسنی در مجلس شورای اسلامی با اشاره به فراز و نشیب های روابط ایران و آمریکا بعد از پیروزی انقلاب اسلامی گفت: به هر حال در یک طرف مذاکره آمریکا قرار دارد و در طرف دیگر، جمهوری اسلامی ایران است که 35 سال به هم بی اعتماد بوده اند.
شفیعی افزود: ترمیم ذهنیت های منفی که در این دوران شکل گرفته، کار دشواری است و به این دلیل است که این مذاکرات خیلی زمان می برد اما باید توجه داشت که در حین مذاکرات به تدریج هویت ها هم تغییر می کند.
وی ادامه داد: تا دیروز دو طرف نمی توانستند با هم مذاکره کنند اما الان مذاکره دو جانبه شکل گرفته و تماس دارند، این ها گام هایی رو به جلو است .
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: طبیعی است برای آن که بی اعتمادی ها زدوده شود، زمان نیاز است و بنابراین فقط توافق روی محتوا نیست بلکه در خلال مذاکرات نوعی یادگیری است که درباره شکل گیری اعتماد رخ می دهد.
شفیعی همچنین درباره نقش بازیگران ثالث در فرایند مذاکرات اخیر هسته ای، گفت: عربستان شریک منطقه ای آمریکاست و هر اتفاقی بیفتد که نوعی امتیاز مثبت برای جمهوری اسلامی ایران باشد این برداشت در عربستان شکل می گیرد که به زیانشان است و تلاش می کنند این اتفاق نیفتد.
به دنبال مذاکرات فشرده، جدی و سخت جمهوری اسلامی ایران و گروه 1+5، توافق ژنو تا دهم تیرماه سال 1394 تمدید شد.
سیام(4)**2021**1429
06/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]