واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: پایگاه خبری آمریکایی: تمدید مذاکرات به نفع دو طرف است تهران-ایرنا- پایگاه اینترنتی "یو اس نیوز اند ورلد ریپورت" تمدید مذاکرات را به نفع دو طرف مذاکره کننده ارزیابی کرد و نوشت: مذاکره کنندگان ایرانی و آمریکایی امیدوار به امضای توافق نهایی هستند.
این پایگاه اینترنتی آمریکایی در مطلبی به قلم "ترسا ولش"، توافق ایران و گروه پنج به علاوه یک برای تمدید مذاکرات را امیدوارکننده توصیف کرد و نوشت: دو طرف نتوانستند در ضرب الاجل تعیین شده در سوم آذر به توافقی دست یابند و مذاکرات به منظور دستیابی به توافقی سیاسی برای هفت ماه دیگر تمدید شد.
"کلسی داونپورت" مدیر برنامه سیاست عدم تکثیر تسلیحاتی در انجمن کنترل تسلیحاتی آمریکا در این زمینه گفت: هر چند عدم دستیابی به توافقی تا ضرب الاجل تعیین شده در روز دوشنبه (گذشته) ناامید کننده بود اما دو طرف پیشرفت هایی داشته اند.
وی افزود: شکست مذاکرات به نفع هیچ یک از طرف ها نیست و ممکن است اوضاع را متشنج کند و این گزینه ای نیست که هیچ یک از طرف های مذاکره کننده خواهان آن باشند.
این کارشناس چنین استدلال کرد که تمدید مذاکرات به دلیل تعهد دو طرف برای دستیابی به توافق است و چنین توافقی به نفع همه کشورهای شرکت کننده و جامعه بین المللی است.
این گزارش در ادامه با اشاره به انگیزه ایران برای شرکت در مذاکرات افزوده است: هدف ایران از مذاکرات، لغو تحریم ها بدون برچیدن ابعاد واقعی برنامه هسته ای اش است.
"مت مکلینس" کارشناس موسسه اینترپرایز آمریکا خلاف این دیدگاه را دارد و می گوید من معتقدم که ایران با حسن نیت در مذاکرات شرکت می کند. ایرانی ها به دنبال توافق هستند و در این خواسته خود صادق می باشند.
وی گفت: فکر نمی کنم که ایرانی ها به دنبال بازگشت از مسیری باشند که خود در آن حرکت کرده اند.
مک کلینس با اشاره به تلاش "مارک کرک" و "رابرت منندز" دو تن از سناتورهای جنگ طلب آمریکایی در زمینه اعمال دور جدید تحریم های ایران، نسبت به تاثیر مثبت تحریم های بیشتر در طول مذاکرات ابراز تردید کرد.
این پایگاه اینترنتی در بخش دیگری خود به نقل از "حسن روحانی" رییس جمهوری ایران نوشت: یک مرحله مباحث پشت پرده است که در آن منطق ها به هم نزدیک می شود و در این زمینه پیشرفت هایی داشته ایم. یک مرحله دیگر هم این است که این تفاهم ها روی کاغذ وارد و به توافق قطعی و نوشته شده تبدیل می شود. ما با این مرحله دوم هنوز فاصله داریم ولی در مرحله اول گام های خوبی برداشتیم.
"مایک برون" مدیر اجرایی پروژه امنیت ملی ترومن و مرکز سیاست ملی آمریکا در این زمینه گفت: در ایران نیز درست مانند آمریکا نهادهای مختلفی وجود دارند و در بیشتر اوقات، وقتی رهبران ایرانی موضوعی را مطرح می کنند در واقع نهادهای سیاسی در داخل را خطاب قرار می دهند.
این گزارش در پایان با استناد بر یک نظرسنجی انجام شده در اکتبر ( مهر) گذشته از سوی مرکز تحقیقات افکار عمومی دانشگاه تهران نوشت: نتایج این نظرسنجی نشان داد ،اکثر ایرانی ها معتقدند که در صورت شکست مذاکرات، باید آمریکا را مقصر دانست.
اروپام**9158**5981
08/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]