واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سلامت غذایی در خطر روزنامه افسانه چاپ شیراز در شماره روز چهارشنبه خود با چاپ یادداشتی به مسایل حوزه سلامت پرداخته است.
در این یادداشت آمده است: مدت هاست که زنگ خطر سلامت غذایی در کشور به صدر درآمده و به دغدغه ای جدی تبدیل شده است. افزایش شمار بیماران سرطانی یکی از شواهدی است که باید ما را در برابر آنچه که به عنوان محصول غذایی برای مصرف انتخاب می کنیم، هوشیارتر کند.
هر چند ما شاید دایره انتخاب وسیعی نداشته باشیم و ناچار هستیم محصولاتی را برای مصرف انتخاب کنیم که در سلامت غذایی آن ها تردید داریم اما با این وجود با مراقبت بیشتر و به گفته پزشکان با «خود مراقبتی» می توانیم بیماری های سخت مانند سرطان را از خود دور کنیم.
هر چند دستگاه های متولی مانند وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی، سازمان استاندارد و محیط زیست باید جدی تر و قاطعانه تر در زمینه شکل گیری بستر سالم تولید محصولات غذایی گام بردارند و در برابر «سیستم ساختارمند فساد» که ممکن است به دلایلی مانند منافع اقتصادی تمایلی برای در نظرگرفتن سلامت محصولات غذایی نداشته باشد، گام به عقب نگذارند که اگر چنین شود، باید در آینده ای نزدیک منتظر سونامی ویران کننده مجموعه ای از بیماری های سخت که دامن بسیاری را خواهد گرفت، باشیم.
تولید صیفی جات و سبزیجات با آب فاضلاب و پساب های خطرناک، استفاده از روغن صنعتی پالم در لبنیات و محصولاتی نظیر چیپس، بیسکوئیت و شکلات های صبحانه، استفاده از شربت ذرت در تولید شیرینی جات، پراکنده شدن آلودگی های صنایع در مزارع و باغات، استفاده بی رویه و گسترده از سموم کشاورزی به شکلی که اثرات آن در محصولات باقی می ماند و وارد بدن می شود و بر اساس اعلام کارشناسان هر ایرانی با استفاده از محصولات کشاورزی، سالانه نیم کیلو سم نیز وارد بدن می شود، وجود مواد نگهدارنده در محصولات بسته بندی شده و کنسروی و مواد غذایی آماده، غذاهای فست فودی، استفاده از هورمون برای تبدیل میوه نارس به رسیده، استفاده از مواد غیراستاندارد برای نگهداری طولانی مدت برخی محصولات باغی، استفاده بی رویه از آنتی بیوتیک و هورمون در تولید مرغ، تردید در سلامت سوسیس و کالباس، استفاده از نان های کپک زده و فاسد به عنوان بخشی از غذای دام که منجر به تولید شیر و گوشت ناسالم می شود، ظروف یک بار مصرف غیراستاندارد، نفوذ آلاینده ها به منابع آب زیرزمینی و آلوده شدن آب ها و مواردی از این دست نشان می دهد که دستگاه های متولی، چرخه تولید محصولات غذایی و حفاظت از سلامت محیط زندگی شهروندان را اگر نگوییم به حال خود رها کرده اند، دست کم ناظران توانا و قدرتمندی بر آن نیستند.
نتیجه این وضع مشخص است که به افزایش بیماری های گوارشی از جمله سرطان معده و سایر سرطان ها منجر خواهد شد.
بارهار و بارها رسانه ها درباره چنین وضعی اطلاع رسانی کرده اند و افزون بر این، بسیاری از کارشناسان و پزشکان نیز درباره پیامدهای ناگوار این وضع هشدار داده اند اما ظاهرا قرار نیست که اتفاقی به نفع سلامت غذایی رخ دهد. در چنین اوضاعی، این ما هستیم که نباید بگذاریم قربانی ناکارآمدی دستگاه های متولی و بی توجهی تولیدکنندگان به سلامت غذایی شویم. اندکی سخت گیری مصرف کننده در انتخاب محصولات غذایی و رعایت خود مراقبتی، حتما همه ما را از دام بیماری های سخت دورتر خواهد کرد. ک/1
2026
19/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]