تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):براى هر چيزى زكاتى است و زكات بدنها روزه است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830038219




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سلامت غذایی در خطر


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سلامت غذایی در خطر روزنامه افسانه چاپ شیراز در شماره روز چهارشنبه خود با چاپ یادداشتی به مسایل حوزه سلامت پرداخته است.


در این یادداشت آمده است: مدت هاست که زنگ خطر سلامت غذایی در کشور به صدر درآمده و به دغدغه ای جدی تبدیل شده است. افزایش شمار بیماران سرطانی یکی از شواهدی است که باید ما را در برابر آنچه که به عنوان محصول غذایی برای مصرف انتخاب می کنیم، هوشیارتر کند.
هر چند ما شاید دایره انتخاب وسیعی نداشته باشیم و ناچار هستیم محصولاتی را برای مصرف انتخاب کنیم که در سلامت غذایی آن ها تردید داریم اما با این وجود با مراقبت بیشتر و به گفته پزشکان با «خود مراقبتی» می توانیم بیماری های سخت مانند سرطان را از خود دور کنیم.
هر چند دستگاه های متولی مانند وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی، سازمان استاندارد و محیط زیست باید جدی تر و قاطعانه تر در زمینه شکل گیری بستر سالم تولید محصولات غذایی گام بردارند و در برابر «سیستم ساختارمند فساد» که ممکن است به دلایلی مانند منافع اقتصادی تمایلی برای در نظرگرفتن سلامت محصولات غذایی نداشته باشد، گام به عقب نگذارند که اگر چنین شود، باید در آینده ای نزدیک منتظر سونامی ویران کننده مجموعه ای از بیماری های سخت که دامن بسیاری را خواهد گرفت، باشیم.
تولید صیفی جات و سبزیجات با آب فاضلاب و پساب های خطرناک، استفاده از روغن صنعتی پالم در لبنیات و محصولاتی نظیر چیپس، بیسکوئیت و شکلات های صبحانه، استفاده از شربت ذرت در تولید شیرینی جات، پراکنده شدن آلودگی های صنایع در مزارع و باغات، استفاده بی رویه و گسترده از سموم کشاورزی به شکلی که اثرات آن در محصولات باقی می ماند و وارد بدن می شود و بر اساس اعلام کارشناسان هر ایرانی با استفاده از محصولات کشاورزی، سالانه نیم کیلو سم نیز وارد بدن می شود، وجود مواد نگهدارنده در محصولات بسته بندی شده و کنسروی و مواد غذایی آماده، غذاهای فست فودی، استفاده از هورمون برای تبدیل میوه نارس به رسیده، استفاده از مواد غیراستاندارد برای نگهداری طولانی مدت برخی محصولات باغی، استفاده بی رویه از آنتی بیوتیک و هورمون در تولید مرغ، تردید در سلامت سوسیس و کالباس، استفاده از نان های کپک زده و فاسد به عنوان بخشی از غذای دام که منجر به تولید شیر و گوشت ناسالم می شود، ظروف یک بار مصرف غیراستاندارد، نفوذ آلاینده ها به منابع آب زیرزمینی و آلوده شدن آب ها و مواردی از این دست نشان می دهد که دستگاه های متولی، چرخه تولید محصولات غذایی و حفاظت از سلامت محیط زندگی شهروندان را اگر نگوییم به حال خود رها کرده اند، دست کم ناظران توانا و قدرتمندی بر آن نیستند.
نتیجه این وضع مشخص است که به افزایش بیماری های گوارشی از جمله سرطان معده و سایر سرطان ها منجر خواهد شد.
بارهار و بارها رسانه ها درباره چنین وضعی اطلاع رسانی کرده اند و افزون بر این، بسیاری از کارشناسان و پزشکان نیز درباره پیامدهای ناگوار این وضع هشدار داده اند اما ظاهرا قرار نیست که اتفاقی به نفع سلامت غذایی رخ دهد. در چنین اوضاعی، این ما هستیم که نباید بگذاریم قربانی ناکارآمدی دستگاه های متولی و بی توجهی تولیدکنندگان به سلامت غذایی شویم. اندکی سخت گیری مصرف کننده در انتخاب محصولات غذایی و رعایت خود مراقبتی، حتما همه ما را از دام بیماری های سخت دورتر خواهد کرد. ک/1
2026


19/09/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن