واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: 510 قطعه عکس قدیمی خراسان جذب مرکز اسناد آستان قدس رضوی شد مشهد - ایرنا - رییس سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی گفت: 510 قطعه عکس از اماکن تاریخی و محلات قدیمی مشهد و خراسان قدیم جذب مرکز اسناد و مطبوعات این سازمان شد.
"محمد هادی زاهدی" روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این مجموعه ارزشمند که مربوط به سال های 1304 تا 1320 می باشد در قالب فایل دیجیتال و آنالوگ توسط یکی از عکاسان توانمند و حرفه ای مربوط به این دوره به نام "حسن پیما" تهیه شده است.
وی اظهار کرد: در این مجموعه عکس هایی مربوط به اماکن و محلات قدیمی شهر مشهد وجود دارد که با توجه به تغییر گسترده در بافت تاریخی و قدیمی شهر مشهد بویژه اطراف حرم مطهر حضرت امام رضا (ع) نظیر عکسهای بست بالا خیابان قبل از تخریب و بهسازی نهر خیابان، فضای داخلی حرم مطهر رضوی، مسجد جامع گوهرشاد و نظایر آن، دارای اهمیت فراوان و در نوع خود از نفایس اسناد تصویری مخزن اسناد هستند.
وی گفت: بخش دیگری از عکسهای این مجموعه مربوط به توسعه شهری و تغییر اساسی بافت شهر فریمان می باشد.
وی افزود: برخی عکسهای این مجموعه نیز شامل عکسهای مربوط به مشاغل قدیمی مانند عکسهای مرد چای دارچین فروش، مرد هیزم فروش، کشت و کار و کشاورزی به شیوه سنتی، شخم زدن، خرمن کوبیدن با ابزارآلات اولیه و سنتی است.
وی بافت تاریخی و قدیمی شهرهای کلات، نیشابور، سبزوار، بسطام و سمنان و نیز ابنیه تاریخی و قدیمی شهرهای عراق، ییلاقات و تفرجگاههای اطراف شهر مشهد از جمله اخلمد، ازغد، شاندیز با طبیعت بکر و چشم اندازهای طبیعی را از عکسهای قدیمی و جذاب این مجموعه ذکر کرد.
زاهدی گفت: مرکز اسناد آستان قدس رضوی به عنوان یکی از بزرگترین مراکز اسنادی با در اختیار داشتن بیش از 100 هزار قطعه عکس در زمینه های مختلف، نقش مهمی در گردآوری و سازماندهی مجموعه های اسناد تصویری داشته که اقدامی بسیار ارزشمند است و می تواند به پژوهشگران و علاقه مندان به تاریخ فرهنگی، اجتماعی و سیاسی خراسان بزرگ و آستان قدس رضوی کمک شایانی داشته باشد.
رییس سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی با بیان اینکه این سازمان قدیمی ترین اسناد آرشیوی کشور را دارد، افزود: در آذر ماه امسال با پیدا شدن 10 برگ سند ارزشمند تاریخی از لابلای کتب خطی و افزوده شدن اسناد دیوانی دوره سلجوقی به مرکز اسناد آستان قدس رضوی، قدمت اسناد تاریخی این مرکز به قرن ششم هجری قمری (سال 514 قمری) رسید.
وی همچنین از دیجیتال سازی بیش از چهار میلیون برگ سند تاریخی و منحصر به فرد در این مرکز خبر داد و گفت: این مرکز طی سالهای اخیر با جذب اسناد تاریخی مهم و فراوان و توسعه و گسترش خدمات خود، به یک مرکز مهم آرشیوی غنی در کشور تبدیل شده است.
7489 / 664
18/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]