واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس شورای استان قم: آسیب شناسی تعاونی های قم ضروری است قم- ایرنا - رییس شورای اسلامی استان قم با اشاره به وجود نواقص و معضلات در تعاونی های استان، و اینکه آنها دیگر کارایی لازم را ندارند،گفت: آسیب شناسی تعاونیهای قم ضروری است.
به گزارش ایرنا، "علی اصغر ابوالحسنی" دوشنبه شب در جلسه رسمی شورای اسلامی استان درسالن جلسات فرمانداری قم،اظهار داشت: تعاونی ها بازوی کمکی خوبی برای دستگاه های اجرایی دولتی محسوب می شوند.
وی با بیان اینکه شوراهای مختلف اعم از استان، و شهر و روستا بدون چشم داشت و منفعت طلبی برای خدمت به مردم و بویژه اقشار ضعیف با تمام تلاش وارد صحنه می شوند،افزود: متاسفانه درسطح بخش ها و شهرهای اقماری تعاونی ها خوب جواب ندادند، و همکاری لازم را با شورا نکردند.
ابوالحسنی گفت: عدم پشتیبانی دستگاه های مربوطه و ذی ربط بی اعتمادی مردم به تعاونی را موجب شده است.
رییس شورای استان قم همچنین با اذعان به اینکه بخش اعظمی از اقتصاد استان و کشور بر پایه تعاونی بنا نهاده شده است،افزود: توجه به تعاونیها کمک خوبی برای دولت به لحاظ اقتصادی محسوب می شود.
وی همچنین با اشاره به کاهش میل و رغبت جوانان در بخشها و روستاهای استان به کار و فعالیت، تصریح کرد: متاسفانه حس کار در این مناطق به فراموشی سپرده شده و جوانان اصلا تن به کار نمی دهند.
ابوالحسنی با یادآوری اینکه جوانان درمناطق روستایی و شهرهای اقماری استان انجام کارهای آسان و به اصطلاح پشت میز نشینی را به کارهای طاقت فرسای کشاورزی و دامداری ترجیح می دهند،افزود: باید با ترویج فرهنگ کار و تلاش در این مناطق جوانان و افراد جویای کار را به سمت کشاورزی و مشاغل روستایی دیگر هدایت کرد.
وی همچنین نقش تعاونیها را در اشتغالزایی جوانان برجسته و مهم خواند، و افزود: به رغم اشتیاق و علاقه فراوان جوانان روستایی به مشارکت در تعاونی ها طولانی بودن زمان، جهت ثبت تعاونی ها انگیزه آنها را از این کار گرفته است.
ابوالحسنی کاهش سیکل ثبت تعاونی روستایی را ضروری عنوان کرد، و افزود: ایجاد کارگروه تعاون در بخش ها به محوریت اداره کل تعاون استان بهترین اقدام برای حل این معضل است.
رییس شورای استان قم،افزود: به منظور ایجاد انگیزه در جوانان و هدایت آنها به سمت تعاونی ها ایجاد یک نمایندگی تعاونی در هر کدام از بخش های پنج گانه استان لازم است، و فرمانداری و شورای اسلامی شهر در هر بخش آمادگی واگذاری مکان مورد نیاز برای این نمایندگی را دارد.
وی این اقدام را از نظر معنوی و دنیوی مفید خواند، و افزود: در حال حاضر سرمایه گذاران، سرمایه گذاری در بخش های مختلف استان را مقرون به صرفه نمی دانند و با توجه به اینکه هر بخش استعدادهای ویژه ای دارد، باید طبق قابلیتهای هر بخش زمینه حضور سرمایه گذاران را فراهم کرد.
وی افزود: شورای استان هم اکنون با ایجاد کارگروه اشتغال در بخش خلجستان به عنوان پایلوت قصد دارد، تا در بخش های دیگر استان نیز این کارگروه را تشکیل دهد.ک/3
7403/ 550/
18/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]