واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس هیات رسانه ای عراق: مخاطب شناسی دقیق برای تاثیرگذاری محتوای رسانه های اسلامی ضروری است تهران- ایرنا- رییس هیات امنای شبکه رسانه ملی عراق، در دهمین اجلاس وزرای اطلاع رسانی کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی، مخاطب شناسی دقیق و هوشمندانه را برای کارآمدی، تاثیرگذاری تحول آفرین و ماندگاری تولیدات رسانه ای اسلامی ضروری دانست.
"علی الشلاه" امروز (چهار شنبه 12 آذر ماه) در حاشیه دهمین اجلاس وزرای اطلاع رسانی کشورهای که هم اکنون در تهران در حال برگزاری است، در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا گفت:
"اکنون عراق با مشکلات بزرگی دست و پنجه نرم می کند که اساسی ترین آنها سر بر آوردن گروه تروریستی "داعش" است که به نام اسلام و دولت اسلامی بی شرمانه ترین جنایات را مرتکب می شود. عراق با هدف گفت و گو و تبادل نظر با سایر برادران مسلمان خود در این اجلاس شرکت کرده است.
متاسفانه اکنون تعدادی از دولت های عربی منطقه و رسانه های آنها از این گروه و همکاران آنها حمایت کرده و حقیقت حوادث کنونی را بیان نمی کنند. به همین خاطر ما می خواهیم در این اجلاس درباره این مشکل با سایر وزرا و کارشناسان صحبت کنیم و شرایط واقعی عراق و آنچه در کشورمان روی می دهد را برای آنها توضیح دهیم."
این مقام عراقی همچنین تاکید کرد:
"ما عقیده داریم که کشورهای اسلامی همگی باید با جدیت از یکدیگر پشتیبانی کنند چرا که ما همگی مسلمانیم و زمانی که یک ملت مسلمان تهدید می شود و به خطر می افتد، هم کیشان آنها نیز از این خطرات در امان نخواهند ماند. در واقع این اسلام است که در درجه اول به خطر می افتد، کشورها در درجه دوم قرار دارند."
وی درباره دلایل شکل گیری گروه های افراطی مانند القاعده، طالبان و داعش گفت:
"بنیادگرایی و افراطی گری در تمامی ادیان وجود دارد اما افراطیونی که تحت لوای اسلام فعالیت می کنند از سوی قدرت های غربی به شدت حمایت می شوند. در هر حال ما مسلمانان باید بدانیم که این گونه اعمال، اسلام را که دینی است مبتنی بر مدارا، تعامل و گفت و گوی منطقی با دشمنان، دینی خشونت طلب و خون ریز جلوه می دهد."
الشلاه همچنین یادآور شد:
"در منش پیامبر گرامی اسلام(ص) هیچ نشانی از اقداماتی که تروریست ها به نام اسلام انجام می دهند، وجود ندارد. ایشان تا جای ممکن دست به شمشیر نمی بردند و هدایت و ارشاد و دعوت مسالمت آمیز به حق را اولویت سیاست خود قرار داده بودند و در شرایطی که هیچ چاره ای جز جنگ برای دفاع از اسلام و مسلمانان وجود نداشت، وارد نبرد می شدند."
این مقام سیاسی و اندیشمند عراقی همچنین تاکید کرد:
"تروریسم و برپا کردن جنگ های داخلی در منطقه نفت خیز خاور میانه سناریوی گسترده ای است که هدف اصلی طراحان آن تسلط بر منابع انرژی منطقه است و برای تحقق این هدف، استراتژی برادرکشی را در کشورهای مسلمان اجرا می کنند."
الشلاه درباره نقش ایران در بهبود اوضاع عراق بعد از تهاجم آمریکا در سال 2003 میلادی به این کشور به بهانه مبارزه با تروریسم گفت:
"برادران ایرانی همواره در زمینه های مختلف به ما کمک کرده اند. ما در این اجلاس می خواهیم به سایر کشورهای اسلامی نشان دهیم که با بهره گیری از الگوی کمک جمهوری اسلامی ایران به ما و به یکدیگر کمک کنند.
در ضمن ما می خواهیم فرهنگ غنی اسلامی خود را عرضه کنیم. متاسفانه اکنون مسلمانی و اسلام در بسیاری از کشورهای غربی مترادف با ترویسم شده است و با شنیدن نام اسلام وحشت می کنند."
این چهره فرهنگی عراقی که سال جاری در جشنواره شعر فجر تهران شرکت کرده بود، درباره روش های خنثی کردن تلقین های مسموم رسانه های متخاصم و تصحیح چهره تحریف شده ای که از مسلمانان و جهان اسلام ارائه می دهند، گفت:
"ما مسلمانان باید به جای این تصاویر غیرواقعی و وارونه سازی رسانه های معاند، تصویر جایگزینی ارائه کنیم؛ تصویری که حقایق را نشان دهد، زندگی واقعی مسلمانان را به تصویر بکشد و به همه ثابت کند که جهان اسلام مصداق جاهلیت اولیه نیست. ساخت فیلم های داستانی جذاب و صادقانه ای که برگرفته از واقعیت و همچنین مستندهایی که مخاطب را به تفکر بدون پیشداوری سوق دهد، می تواند بسیار موثر باشد."
این کارشناس سیاسی و رسانه ای عرب، فیلم سینمایی "پیام" (The Message) به کارگردانی "مصطفی عقاد" فیلمساز فقید سوری را نمونه ای از عملکرد بسیار موفق و ماندگار رسانه برای آشکار ساختن چهره ناب اسلام دانست؛ فیلمی که با گذشت بیش از 30 سال از ساخت آن تماشای چند باره آن همواره لذت بخش است و ببینده می تواند هر بار نکته تازه ای در آن کشف کند.
دکتر علی الشلاه، شناخت مخاطب و نگاه و دیدگاه او به اسلام و مسلمانان، از الزامات موفقیت فعالیت های رسانه ای و فرهنگی اسلامی دانست و تاکید کرد:
"ما باید اسلام و فرهنگ اسلامی و ارزش های ناب خود را از دریچه نگاه مخاطب به او عرضه کنیم. به خصوص وقتی مخاطب ما خارج از دنیای اسلام زندگی می کند و تصویر تحریف شده ای به او ارائه شده است. در واقع، باید مخاطب شناسی بسیار قوی داشته باشیم، بدانیم که تصورات غلطی که به او القا شده چیست و روح و فرهنگ او به چه چیزهایی نیاز دارد تا تصورات نادرستش تصحیح شود."
9330 ** 1337
12/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]