واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: به بهانه روزدانشجو دانشجو،نمایش قدرت علم و معنویت*عارف اسماعیل زاده گیوی* اردبیل-ایرنا- از عوامل موفقیت وپیشرفت هر حکومت جامعه علمی و دانشگاهی آن است ، دانش همیشه با انسان و در خدمت انسان بوده است و حتی سرنوشت حکومت ها با آن رقم می خورد.
واضح است جامعه ای که درآن،علم ودانش مورد توجه قرارگیرد،جامعه ای شکوفا وموفق خواهد بود،16آذر نماداستقلال جنبش دانشجویی ومظهر ایثار،ازخودگذشتگی ، پایداری وآزادی درکشورما است.
بدون شک دانشگاه منشأهمه تحولات سیاسی،فرهنگی و اجتماعی بوده وطول تاریخ آزادی طلبی و عدالت خواهی را بعنوان خصوصیات جنبش دانشجویی می شناسد.دانشجویان ایرانی همواره با سرلوحه قرار دادن آرمانهای اسلامی و ملی خویش، وظیفه پژوهشگری، تعمق، نو آوری علمی و تلاش در جهت اعتلای اقتصادی و فرهنگی کشور را هرگز ازمنظر خویش دورنساخته اند.
انقلاب اسلامی ایران نیزسرآغاز تحولی نو درعرصه علم ودانش شد و روز دانشجو نمادعینیت بخشی به این تحول وآرمان های بلند انقلاب و روز ارج نهادن به دانشجو و نمایش قدرت علم و معنویت دانشجویان است.
شاید بتوان گفت مشارکت سیاسی یکی ازمهمترین پیگیریهای دانشجویی کشور است و مقام معظم رهبری نیز همواره بر ضرورت فعالیت سیاسی دانشجویان و شرکت فعال و مثبت آنان در مباحث سیاسی تاکید دارند.
سیاسی بودن دانشجو بدین معناست که یک دانشجوی متعهد تنها نباید در محور مسائل فردی وشخصی خود متمرکز بوده ونسبت به رویدادهای جامعه وجهان بی تفاوت باشد. بلکه باید به تحلیل حوادث و رویدادهای جهانی و داخلی طبق اصول ومبانی علمی ومنطقی بپردازد و موضع درست و قاطع اتخاذ نموده و حساسیت لازم را دارا باشد.ازاین منظر"افراط کاری سیاسی"و یا "انفعال و بی تفاوتی سیاسی"با حقوق ، وظایف و جایگاه دانشجو درتضادبوده وازطرفی بااصول اسلام ونظام ،منافع ملی، استقلال ، توسعه و پیشرفت مادی و معنوی کشور مغایر است.
امام راحل (ره) در جمع دانشجویان به نقش دانشگاه و دانشجو درسعادت و سلامت ملت ها تاکید کرده و فرموده اند:"دانشگاه مرکزسعادت ودرمقابل شقاوت یک ملت است،ازدانشگاه باید سرنوشت یک ملت تعیین بشود، دانشگاه خوب یک ملت را سعادتمند می کند و دانشگاه غیر اسلامی و دانشگاه بد یک ملت را به عقب می زند".
مقام معظم رهبری نیزدر این باره میفرماید:"یکی از فرایض حتمی برای این نسل، عبارت از تقویت بُنیه علمی کشور است. اگر علم نداشته باشیم، اقتصادمان، صنعتمان، حتی مدیریت و مسائل اجتماعی مان عقب خواهد ماند. برای مقابله با آنها (دشمنان) علم لازم است. اگر بخواهید از لحاظ علمی پیش بروید باید جرأت نوآوری داشته باشید، استاد و دانشجو باید از قید و زنجیر، جزمگیری تعریفهای علمی القا شده و دائمی دانستن آنها خلاص شوند... ".
تردیدی نیست که توسعه علمی زیربنای توسعه پایداروهمه جانبه درکشوراست،ازاین جهت وظیفه خطیردانشجوارتقای سطح علمی، تحقیقاتی و پژوهشی می باشد.دانشجویان بایددرجایگاه شناسایی و برجسته نمودن مطالبات و نیازهای واقعی جامعه بوده ، با استفاده از تحرک ، شادابی و پویایی دوران جوانی در مسیر ارایه راه حل های علمی و خلق ایده های نو برای نیل به مطالبات و خواسته های مردم گام بردارند.
جریان اصیل دانشجویی به واسطه دارا بودن شجاعت، استقلال وصداقت ، نقش وجایگاه والای خودرا با قدرت و ثروت که ازآفت های این جنبش است گره نزده وتنزل نخواهددادکه اگراینگونه شودبه جایگاه یک حزب سیاسی سقوط خواهدکرد.
زمانی که دانشگاه اسلامی شکل گیردودانشجویی که خواسته های علمی و فنی داشته وبه دنبال تولید علم باشد، و از سوی دیگر جامعه ای سالم و بانشاط را مطالبه کندطبیعتا این دانشگاه باچنین دانشجویی محل رشد مغزهای متفکر،عالم و در عین حال جایگاهی برای بهتر اندیشیدن و به سعادت رسیدن خواهدبود.
*خبرنگارایرنا در کوثرومدرس دانشگاه
16/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]