محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827558541
آهنگساز مختارنامه: موسیقی مذهبی درجا می زند
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: در گفت وگوی مفصل ایرنا: آهنگساز مختارنامه: موسیقی مذهبی درجا می زند تهران - ایرنا - امیر توسلی را این روزها همه با موسیقی مختار می شناسند اما او حدود دو دهه است که به کار آهنگسازی مشغول است، جالب این است که شروع فعالیت هنری او با عکاسی بوده و بعد به سراغ موسیقی رفته است.
توسلی دانشکده موسیقی را رها کرد تا تجربی به آموزش موسیقی بپردازد. اولین کار او در سال 71 ساخت موسیقی پایان نامه ارشد خانم هما جدی، از دانشجویان کارگردانی تلویزیون بود.
اما شروع رسمی و جدی فعالیت های او از طریق همکاری با حمید امجد کارگردان شناخته شده تئاتر و بازیگر سینما و تلویزیون بود. «خانواده رضایت» سریالی بود که پای او را به دنیای تصویر باز کرد.
توسلی همچنین بنیانگذار گروه «پژواک» نیز است که اولین گروه دارای مجوز موسیقی راک در ایران است. در سال 1381 او با سامان مقدم فیلم «مکث» را به عنوان تجربه اول سینمایی به انجام رساند و این باب آشنایی و همکاری با کارگردانان به نامی چون ایرج قادری، اصغر فرهادی ،پریسا بخت آورد، بهرام بهرامیان و ... تا آنکه این آهنگساز جوان وخلاق کشورمان با ساخت موسیقی سریال ماندگار مختارنامه نه تنها برای علاقه مندان خاص هنر سینما و تئاتر که برای عموم مردم نیز به هنرمندی شناخته شده بدل شد.
بازپخش مجدد سریال مختارنامه از شبکه های "اچ دی "و "آی فیلم سیما " بهانه ای شد تا بار دیگر به شکل و شیوه ای متفاوت به گفت وگو با این آهنگساز و هنرمند کشور بنشینیم و حرف ها و گاه درددل های او را با شما قسمت کینم.
** س: آقای توسلی شما با پیشینه خوبی که در موسیقی داشتید به پروژه مختار پیوستید، چه شد که مختار را انتخاب کردید؟
- انتخاب این اثر برای هر موسیقیدانی یک موقعیت برجسته بود و تا جایی که من اطلاع دارم تمام دوستان آهنگسازی که می شناسم علاقه داشتند در این سریال در مقام آهنگساز حضور داشته باشند و اما قسمت و خواست خدا بود که قرعه این کار به من افتاد.
البته شرایط انتخاب ساده ای نبود، چرا که آقای میرباقری در ابتدا با احترام به تمام آهنگسازان بزرگ می خواستند که کار آهنگسازی این سریال را به جوانان بسپارند و برای همین از تعدادی آهنگساز جوان درخواست کردند تا اتودهای خود را برای این کار ارائه دهند و بعد از گوش دادن به آن اتودها، خوشبختانه کار من مورد علاقه او واقع شد.
این شیوه ورود من به مختار بوده و همین عامل باعث شد که با انگیزه بالایی به این پروژه بپیوندند و تمام انرژی خود را برای ارائه یک کار خوب برای موسیقی مختار بگذارم.
**س: موسیقی نهایی که امروز ما می شنویم با آن اتودهای اولیه که باعث انتخاب شما شد چقدر دچار تغییر شده است؟
- اتودهای اولیه ماهیت کلی موسیقی اثر را تشکیل داده است و بی شک چون اصل انتخابم بر اساس همان موسیقی بود در ماهیت اثر تغییری به وجود نیامده است اما با پیشرفت سریال به هر حال موسیقی دچار پختگی و قوام شد و حاصل آن چیزی است که امروزه بینندگان این سریال شنونده آن هستند.
**س: کمتر پیش می آید یک سریال در ایران با موسیقی آن شناخته شود اما مردم با یادآوری مختار به موسیقی آن هم اشاره می کنند، دلیل این اقبال چیست؟ آیا مذهب به عنوان دستمایه اصلی ساخت سریال به دلیل فصل مشترکی که با مخاطب دارد باعث این استقبال شده است؟
- هر دوی این عوامل دخیل هستند. کارهایی از این دست این پتانسیل را دارند که در بازخورد با مخاطب مورد استقبال قرار گیرند به خصوص در مورد سریال هایی که ویژگی تاریخی، اقلیمی و مذهبی را دستمایه کار خود قرار می دهند این شرط بیشتر به چشم می آید.
از سوی دیگر نباید از خاطر دور داشت که ژانر آثار مذهبی را مردم را می پسندند و این گرایش به صورت عمومی در کشور وجود دارد. مذهب و فرهنگ مذهبی در بین تک تک مردمان سرزمین ما نهادینه شده است و هر فرد با هر نگاهی که به این مقوله دارد به هر حال در مواجهه با این فرهنگ نهادینه واکنش نشان می دهد.
حال من آهنگساز با توجه به این اصل در هنگام ساخت اثرم به این می اندیشم که باید اثری که ارائه کنم برای تمام مخاطبان با سلیقه های گوناگونشان جذاب و دوست داشتنی باشد تا کار موسیقی نهایی بتواند تاثیرگذاری که از آن انتظار داریم را برعموم مخاطب داشته باشد، در یک کلام ساده باید بگویم که موسیقی هر اثر باید به قلب مخاطب نفوذ پیدا کند.
موسیقیدان باید حرفش را طوری بزند که در دل مردم بنشیند و در این میان حتما لازم نیست یک آهنگساز برای حرف زدن از ابزاری به نام زبان استفاده کند.
تصویر و یا موسیقی هم بنوبه خود زبانی هستند که می توانند به برقراری دیالوگ با مخاطب اقدام کنند. من به این مساله خیلی توجه کردم و معتقدم وقتی اثری خلق می شود باید شنیده شود، کار آهنگساز شخصی نیست، ممکن است دغدغه های شخصی داشته باشد اما در هنگام آهنگسازی او باید به زبانی بیاندیشد که عامه فهم باشد و در عین عمومیت زبانش، اثرش برای مخاطب تا حدی عجیب و منحصر به فرد باشد که مخاطب را به خود جذب کند و وقتی اطمینان پیدا کند این اثر به جلب مخاطب می انجامد حال برای نگه داشتن او و در خاطر او ماندن به سمت دلنشین کردن آن موسیقی گام بردارد. من موسیقی مختار را با این رویکرد کار کردم و خوشحالم که این اثر توانسته درون مردم را قلقلک بدهد.
** س: به اعتقاد منتقدان در سریال ها و فیلم های ایرانی موسیقی از کارکرد اصلی خود فاصله گرفته و صرفا به ابزاری برای پرکردن خلاء های آثار تصویری تبدیل شده است اما موسیقی در سریال مختار کارکرد ویژه ای دارد و حتی در تاثیر گذاری پیام های فیلم نقش مهمی را ایفا می کند، چگونه توانسته اید به این کار ویژگی در این اثر دست پیدا کنید؟
- خوبی کار این بود که آقای میرباقری (کارگردان فیلم) برای من به هیچ وجه تعیین تکلیف نمی کرد که در این سکانس این را می خواهم یا در آن صحنه فلان نت یا ساز را می خواهم. وی هدفی که در آن سکانس مد نظرشان بود را به من می گفتند و من بر اساس تشریح او به انتخاب و ساخت موسیقی می پرداختم. بعد از ساخت موسیقی آقای میرباقری درباره آن قضاوت می کرد و یا آن را می پذیرفت و یا دوباره نکته های را به من می گفت تا به اصلاح اثر بپردازم.
هدف مشترک ما هم در این پروسه سخت این بود که کار در تمام لحظات برای مخاطب دلچسب باشد.
البته باید بگویم که در ساخت این اثر از تجربیات بزرگان موسیقی ایران مانند استاد فخرالدینی نیز بهره برده ام اما سعی کردم نگاه ویژه و البته متفاوتی در ساخت موسیقی مختار داشته باشم نگاهی که مخاطب هدف آن جوانان باشند. ما در ایران 40 میلیون جوان داریم و با جذب حداکثری آنها در ساخت هر اثر موسیقی می توانیم به موفقیتی برسیم که از یک اثر موسیقیایی انتظار می رود.
دلم می خواست مخاطبم این اثر را دوست داشته باشد و برای این کار طبیعتا تمهیدات و راه کارهایی را اعمال کردم و خدا را شاکرم که در این زمینه تا حدودی موفق بوده ام. فرم موسیقی نواحی و بومی و تلفیق آنها با موسیقی مدرن مقوله ای است که امروزه مورد اقبال عمومی مخاطبان و به خصوص جوانان قرار گرفته است و برای همین است که در ساخت مختار سعی کردم از این نگاه تلفیقی بهره ببرم.
** س: موسیقی ایرانی همواره زبانزد خاص و عام بوده و حتی بعد از قرن ها از ورود اسلام به ایران این موسیقی قدرت خود را حفظ کرده است. نظر شما درباره موسیقی مذهبی ایران طی 3 دهه اخیر و دوران بعد از انقلاب چیست؟
- به عقیده من موسیقی و بالاخص موسیقی مذهبی طی این مدت بیشتر دچار سردرگمی و تکرار حول یک محور ثابت بوده است. متاسفانه ما امروز نمی توانیم ادعا کنیم که موسیقی مذهبی داریم. موسیقی کلیسایی وجود دارد و به گونه و ژانر مستقلی تبدیل شده است اما موسیقی مذهبی و اسلامی به معنای یک ژانر مستقل وجود ندارد و صرفا هرچه بوده مراثی، مدایح و نوحه ها و آواهای محلی بوده که پیش از انقلاب به وجود آمده و تا به امروز نیز امتداد داشته است شاید جرقه هایی در طول این 30 سال اخیر شاهد بودیم اما به دلیل عدم پیگیری از سوی مدیریت کلان موسیقی خیلی زود آن جرقه ها و بارقه ها خاموش شده اند.
مدیریت کلان در مبحث موسیقی برنامه ریز و متولی احیا و پرورش این هنر در کشور است اما کوتاهی های آن مرکز باعث شده ما در کلیت موسیقی در تمام شاخه های سنتی، کلاسیک، مذهبی و حتی پاپ نه تنها پیشرفتی نداشته باشیم که دچار عقب گرد هم باشیم. نگاه و شکل اجرایی به موسیقی در کشور ما دارای اشکال است ، متاسفانه برای رفع این نواقص تلاش های درخور و شایسته ای صورت نگرفته است و تنها به استفاده از داشته های پیشین خود اکتفا کرده ایم.
** س: از این گفته شما می توانم این نتیجه را بگیرم که با ادامه این نوع نگاه در آینده هم شاهد پیشرفتی در موسیقی و به خصوص موسیقی مذهبی در کشور نخواهیم بود؟
- بله! متاسفانه روند حرکتی موسیقی در کلیت خود در کشور ما سیری قهقرایی است و معتقدم با ادامه این نوع نگاه در بدنه مدیریت کلان نمی توان به اعتلای موسیقی در کشور خوشبین بود، موسیقی هنری تاثیرگذار است و اگر این شکل کنونی اصلاح نشود، بی شک تاثیرگذاری آن هم منفی خواهد شد.
** س: چرا با وجود پتانسیل های جوان در کشور باز هم شاهد حرکتی رو به جلو در موسیقی نیستیم؟
- همانطور که گفتم نگاه مدیریتی در کشور ما از باب کلان آن دچار فرسایش و کوتاهی است و با این نوع نگاه نمی توان انتظار حرکتی درخور از سوی جوانان برای اعتلای این هنر در کشور را داشت.
**س: هر کار هنری در طول تولید خود با آسیب ها و موانعی رو برو می شود، شما در طول ساخت موسیقی مختار با چه پستی ها و بلندی هایی دست و پنجه نرم کرده اید؟
- مهمترین مشکل ما در طول ساخت این اثر تنها کمبود زمان بود.
امروز که شاهد پخش مجدد این اثر هستیم شاید یادآوری سختی های روزهای تولید این اثر چندان به چشم نیاید اما بازگویی آنها چندان خالی از لطف نیست
ما در آغاز پخش این مجموعه هفت قسمت جلو بودیم اما به دلیل وقوع اتفاقات غیرمنتظره عملا از قسمت هفتم تا زمان پخش نخست این اثر هر هفته برای تولید قسمتی که قرار بود پخش شود تمام تلاش خود را می کردیم. مدیریت بحران توانست در راه حل این مساله یاریگر ما باشد اما به هر حال نمی توان از تاثیری که در کیفیت اثر گذاشت به سادگی گذشت.
** س: اهل نمره دادن به خودتان هستید؟
- بله!
** س: با توجه به نگاهی که به موسیقی مذهبی و آسیب های آن دارید، به کار خودتان در ساخت موسیقی مختار چند می دهید؟
- با این شرایطی که کار کردم و از تمام وجودم برای آن مایه گذاشتم چیزی در حدود 17 تا 18!
** س: به کلیت موسیقی مذهبی در کشور چه نمره ای می دهید؟
- به نظرم این موسیقی فعلا باید درس بخواند و سوادش آنقدر نیست که بخواهیم به آن نمره بدهیم.
** س: باز هم به مختار برگردیم، سکانس های مختلف مختار دارای موسیقی های متفاوتی است که اغلب تاثرگذار هستند، شما از سکانس ها تاثیر می گرفتید و موسیقی می نوشتید یا سعی داشتید موسیقی بسازید که بر سکانس ها تاثیر بیشتری بگذارید؟
- تقریبا هر دوی این اتفاق ها رخ داده است. اصولا نگاه من و آقای میرباقری در ساخت این اثر نگاهی برگرفته از این دو دیدگاه بوده. گاهی قصد کردیم که موسیقی همسو با پیام ظاهری آن سکانس باشد و گاهی موسیقی را طوری تنظیم کرده ایم که نقطه زیرمتن آن سکانس را برای مخاطب عنوان کند.
به عنوان مثال پس از شهادت امام حسن(ع) ایشان به مدائن وارد می شوند و ما برای اولین بار در این سریال شاهد حضور آن بزرگوار هستیم. هدف باید در ظاهر این باشد که از موسیقی شکوهمندی استفاده شود اما ما تنها از یک تک خوان زن استفاده کردیم تا به وجود تمام حاضران در آن جمع باز هم تنهایی و مظلومیت آن امام را به مردم نشان بدهیم.
**س: اگر در آینده باز هم سفارش ساخت یک اثر موسیقی مذهبی را دریافت کنید چه آن کار متعلق به آقای میرباقری باشد چه نباشد ساخت آن اثر را قبول می کنید؟
- حتما، چرا که نه! علاقه قلبی من به ساخت آثار مذهبی است چرا که من در خانواده ای بزرگ شدم که پدرم در زورخانه ضرب می زد و محیط خانواده ما محیطی مذهبی بود، از طرف دیگر تعلق خاطر همگی ما به مذهب تعلقی غیرقابل انکار است و بی شک تجربه ای که در این کار به دست آوردم می تواند نعمت بزرگی برای من جهت ساخت موسیقی اثری مذهبی دیگر باشد.
** س: و سوال آخر، شایعات فراوانی پیرامون حضور آقای بهزاد عبدی به عنوان آهنگساز در این سریال مطرح شده است، شما از این پس کار موسیقی مختار را ادامه نمی دهید، یا نه، همکاری مشترکی را قرار است ادامه دهید و یا همکاری به نحوه دیگری است؟
- من واقعا نمی دانم چرا بدون تحقیق این همه حاشیه برای این کار درست می کنند. تمام توانم را تا قسمت 30 گذاشتم و دیگر به دلیل حجم بالای کار نمی توانستم به تمام کارها برسم. از این پس بخشی از کار آهنگسازی بر عهده این دوست خوبم و بخش مابقی برعهده من بود.
آقای عبدی آهنگساز بزرگی است و بی شک حضورش در این کار برای کمک و تقویت اثر است و جای خودشان را دارند. من کار خود را می کنم و به دلیل سنگینی حجم کار و موسیقی و نیازهایی که کار می طلبد مقرر شده که اقای عبدی نیز در کنار این پروژه باشد، به همین سادگی.
از: امین خرمی
فراهنگ**9266**1601**
15/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]
صفحات پیشنهادی
تشییع پیکر علیرضا خورشیدفر نوازنده پیشکسوت ارکستر سمفونیک تهران با حضور جمعی از هنرمندان موسیقی
تشییع پیکر علیرضا خورشیدفر نوازنده پیشکسوت ارکستر سمفونیک تهران با حضور جمعی از هنرمندان موسیقی مراسم تشییع پیکر علیرضا خورشیدفر نوازنده پیشکسوت ارکستر سمفونیک تهران صبح امروز در تالار وحدت برگزار شد مراسم تشییع پیکر علیرضا خورشیدفر نوازنده کنترباس صبح دیروز 8 آذر 1393 با حضور جمپیکر مرحوم علیرضا خورشیدفر نوازنده پیشکسوت تشییع شد خداحافظی اهالی موسیقی با مرد در سایه/ گلایههای شهبازیان
پیکر مرحوم علیرضا خورشیدفر نوازنده پیشکسوت تشییع شدخداحافظی اهالی موسیقی با مرد در سایه گلایههای شهبازیان از رییس جمهورپیکر مرحوم علیرضا خورشیدفر نوازنده پیشکسوت موسیقی صبح امروز با حضور جمعی از هنرمندان و دوستداران آن مرحوم از مقابل تالار وحدت تشییع شد به گزارش خبرنگار موسیاستاد علیرضا خورشید فر نوازنده و موسیقیدان برجسته کشور درگذشت
استاد علیرضا خورشید فر نوازنده و موسیقیدان برجسته کشور درگذشت تهران - ایرنا - استاد علیرضا خورشیدفر نوازنده کنترباس و مدرس هنرستان های موسیقی پسران و دختران تهران بامداد امروز چهارشنبه در سن 67 سالگی درگذشت به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران ایندرگذشت نوازنده پیشکسوت موسیقی |اخبار ایران و جهان
درگذشت نوازنده پیشکسوت موسیقی علیرضا خورشیدفر یکی از نوازندگان قدیمی و پیشکسوت ارکستر سمونیک تهران و مدرس هنرستان موسیقی پسران درگذشت کد خبر ۴۵۲۸۵۳ تاریخ انتشار ۰۵ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲ ۴۸ - 26 November 2014 علیرضا خورشیدفر یکی از نوازندگان قدیمی و پیشکسوت ارکستر سمونیک تهران و مدرس هفریدون شهبازیان: فعالان موسیقی عاشورایی از تقلید ملودیهای نامناسب بپرهیزند
فریدون شهبازیان فعالان موسیقی عاشورایی از تقلید ملودیهای نامناسب بپرهیزندفریدون شهبازیان گفت فعالان حوزه موسیقی آیینی و عاشورایی باید برای آثار خود با موسیقیدانان مشورت و از تقلید ملودی های نا مناسب پرهیز کنند به گزارش خبرگزاری فارس وی که سوم آذرماه در نخستین نشست هم اندیشی هدرگذشت نوازنده پیشکسوت موسیقی/ علیرضا خورشیدفر چشم از جهان فروبست
درگذشت نوازنده پیشکسوت موسیقی علیرضا خورشیدفر چشم از جهان فروبست فرهنگ > موسیقی - علیرضا خورشیدفر یکی از نوازندگان قدیمی و پیشکسوت ارکستر سمونیک تهران و مدرس هنرستان موسیقی پسران درگذشت به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین او شب گذشته بر اثر سکته قلبی چشم از جهان فرو بستنوازنده موسیقی ایران نشان «شوالیه» را رد کرد
نوازنده موسیقی ایران نشان شوالیه را رد کرد علیزاده اما در پایان نامه خود تاکید کرده است شاید اگر در دیار ما توجه و درک از هنر والای موسیقی همانطور که نزد مردم است نزد مسئولان - که باید خدمتگزاران تاریخ و فرهنگ و هنر باشند- میبود یک هدیه و عنوان غیر خودی این همه انعکاس ندمقام اقتصادی ترک: اقتصاد ترکیه 6 سال درجا می زند
در انتقادی غیرمنتظره از حزب حاکم مقام اقتصادی ترک اقتصاد ترکیه 6 سال درجا می زند آنکارا – ایرنا – رفعت حصارجیکلی اوغلو رئیس اتحادیه اتاقها و بورس های ترکیه به عنوان بزرگترین وموثرترین نهادمدنی این کشور روز سه شنبه در انتقادی غیرمنتظره از حزب حاکم عدالت و توسعه تاکید کرد اقتصدرگذشت نوازنده ای دیگر از موسیقی ایرانی -
درگذشت نوازنده ای دیگر از موسیقی ایرانی شناسهٔ خبر 2433643 دوشنبه ۱۰ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳ ۲۰ هنر > موسیقی و هنرهای تجسمی نوازنده جوان موسیقی ایرانی پس از تحمل یک دوره بیماری سرطان کبد و ریه روز گذشته دار فانی را وداع گفت به گزارش خبرگزاری مهر رحمان مرادی هنرمند 43 ساله موسیقی ایرانوازنده پیشکسوت موسیقی درگذشت
علیرضا خورشیدفر یکی از نوازندگان قدیمی و پیشکسوت ارکستر سمونیک تهران و مدرس هنرستان موسیقی پسران درگذشت او شب گذشته بر اثر سکته قلبی چشم از جهان فرو بست خورشیدفر یکی از نوازندگان حرفهای کنترباس بود که از سال ۴۶ همکاری خود با ارکسترهای رادیو از جمله ارکستر گلها را آغاز کرد اودرگذشت نوازنده پیشکسوت موسیقی
درگذشت نوازنده پیشکسوت موسیقی علیرضا خورشیدفر یکی از نوازندگان قدیمی و پیشکسوت ارکستر سمونیک تهران و مدرس هنرستان موسیقی پسران درگذشت به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران او شب گذشته بر اثر سکته قلبی چشم از جهان فرو بست خورشیدفر یکی از نوازندگان حرفهای کنوازنده پیشکسوت ارکستر سمفونیک درگذشت/ پیام تسلیت مدیر دفتر موسیقی -
نوازنده پیشکسوت ارکستر سمفونیک درگذشت پیام تسلیت مدیر دفتر موسیقی علیرضا خورشیدفر نوازنده پیشکسوت کنترباس و از هنرمندان قدیمی ارکسترهای ملی و سمفونیک تهران دار فانی را وداع گفت به گزارش خبرگزاری مهر این هنرمند صاحب نام عرصه موسیقی که از سالها پیش به عنوان نوازنده کنترباس در اهمایش متولیان موقوفات مازندران برگزار می شود
همایش متولیان موقوفات مازندران برگزار می شود ساری - ایرنا - رئیس اداره تحقیق اوقاف مازندران گفت همایش متولیان موقوفات مازندران با هدف اجرای امینانه نیات واقفین خیر اندیش برگزار می شود به گزارش از روابط عمومی اوقاف و امور خیریه مازندران رشید رضاپور گفت در راستای اجرای برنانفرات برتر رشته حفظ کل مسابقات قرآن اوقاف مازندران معرفی شدند
نفرات برتر رشته حفظ کل مسابقات قرآن اوقاف مازندران معرفی شدند ساری - ایرنا - نفرات برتر رشته حفظ کل سی و هفتمین دوره مسابقات قرآن اوقاف و امور خیریه مازندران در بخش بزرگسالان برادر معرفی شدند به گزارش روابط عمومی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان مازندران سی و هفتمین دوره مسابقمستند سپيدجامگان روايتگر زندگي جراحان هشت سال دفاع مقدس
مستند سپيدجامگان روايتگر زندگي جراحان هشت سال دفاع مقدس مستند سپيد جامگان به مناسبت هفته بسيج به روي آنتن شبكه دو مي رود به گزارش حوزه رادیو تلویزیون باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومي شبكه دو امين قدمي با اعلام اين خبر گفت پخش اين برنامه در 7 قسمت 25 دقيقه اي از شنبهای کاش حمید نعمت الله فیلم زندگیم را بسازد!
ای کاش حمید نعمت الله فیلم زندگیم را بسازد با زنده یاد خسرو شکیبایی برای فیلم سالاد فصل یک گفتگوی مفصلی انجام دادم آن ها گفتگوی من را با نام خودشان چاپ کردند و حتی حق التحریری هم به من ندادند چهارشنبه ۱۲ آذر ماه روز جهانی معلولین بود افرادی که از بدو تولد و یا در اثر حادثه ا«خنده های آتوسا» امروز رکورد می زند
خنده های آتوسا امروز رکورد می زند خبرگزاری پانا فیلمبرداری خنده های آتوسا امروز و پس از چهار جلسه به پایان می رسد ۱۳۹۳ چهارشنبه ۵ آذر ساعت 13 02 به گزارش سرویس فرهنگی پانا فیلمبرداری فیلم سینمایی «خنده های آتوسا» به کارگردانی علیرضا فرید و تهیه کنندگی امیر پورک-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها