واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: استاندار آذربایجان شرقی صبح روز شنبه وارد میانه شد تبریز- ایرنا - استاندار آذربایجان شرقی به همراه معاونین، مدیران کل و اعضای شورای برنامه ریزی استان صبح روز شنبه وارد شهرستان میانه شدند.
به گزارش ایرنا، اسماعیل جبارزاده و هیات همراه پس از ورود به این شهرستان برای ادای احترام به مقام شامخ شهدای هشت سال دفاع مقدس و شهدای دانش آموز زینبیه و ثارالله میانه بر سر مزار این شهدا حاضر شد و با غبارروبی، عطرافشانی و با نثار شاخه گل و قرائت فاتحه یاد این عزیزان را گرامی داشتند.
جلسه شورای برنامه ریزی استان و کمیته برنامه ریزی شهرستان امروز با حضور استاندار آذربایجان شرقی و هیات همراه در فرمانداری میانه برگزار می شود.
شهرستان ویژه میانه در جنوب شرقی تبریز مرکز استان آذربایجان شرقی قرار دارد. شهرستان های سراب، چاراویماق حدود شمالی و غربی آن را می پوشاند. حدود جنوبی این شهرستان با قسمتی از جنوب اردبیل هم جوار است. شهرستان خلخال واقع در استان اردبیل نیز همسایه شرقی این شهرستان به شمار می رود.
گوشه شمال غربی حدود شهرستان میانه از ۸۲ کیلومتری جنوب شرقی تبریز شروع و به طول ۸۰ کیلومتر به سمت جنوب و شرق کشیده می شود.
مرکز شهر میانه به خط مستقیم در ۱۳۸ کیلومتری جنوب شرقی تبریز قرار دارد. شهرستان میانه به همراه هشترود و چاراویماق دوازده هزار کیلومتر وسعت دارند و مردمان مناطق یاد شده بعد از تبریز برای امور اقتصادی خود به شهر میانه مراجعه می کنند.
شهرستان میانه و مناطق روستایی آن دورافتاده ترین نقاط نسبت به مرکز استان به شمار می رود.
این شهرستان در ۴۷ درجه و ۴۲ دقیقه طول شرقی و ۳۷ درجه و ۲۰ دقیقه عرض شمالی، بین دو رشته کوه بزقوش و قافلانتی واقع شده و ۱۱۰۰ متر از سطح دریا ارتفاع دارد.
شهرستان میانه در جنوب رشته کوه بزقوش قرار دارد. ارتفاع عمومی زمین در این شهرستان از ۷۵۰ متر در منتهی الیه گوشه جنوب شرقی آن دره قزل اوزن تا ۳۳۰۰ متر در قلل رشته کوه بزقوش متغیر است.
شیب عمومی زمین به جز در گوشه جنوب شرقی شهرستان در کلیه نقاط آن به سمت مرکز (شهر میانه) است و در نهایت تمام دامنه ها به قزل اوزن ختم می شوند.
از نظر شکل زمین قلل ۲۵۰۰ الی ۳۳۰۰ متری بزقوش و زمین های وسیع و کم شیب پایین آن در غرب دره گرمه چای ویژگی اصلی نیمه شمالی شهرستان را تشکیل می دهد.
رشته کوه بزقوش که در قسمت جنوب سبلان و در شمال میانه قرار گرفته و دره علیای تلخه رود از کوه های بزقوش می باشد.
امتداد این رشته کوه از مغرب به مشرق و به طول ۱۲۰ کیلومتر و ارتفاع آن در اطراف شرقی تا حدود ۳۸۰۰ متر است.
" پل دختر " در بین راه میانه - زنجان و بر سر رودخانه قزل اوزن در شرق کوه قافلانکوه واقع شده است. از تاریخ ساختمان پل اطلاعات درستی در دسترس نیست و عده ای از باستان شناسان تاریخ پایه های آن را به عهد ساسانی نسبت می دهند ولی با توجه به شیوه معماری تاریخ ساخت آن را به قرن هشتم هجری تخمین زده اند.
این پل بارها توسط افراد و شاهزاده های مختلف مورد مرمت قرار گرفته و آخرین آن به سال ۱۳۱۳ توسط اداره کل باستان شناسی و اداره فرهنگ میانه مرمت شده است.
عده ای عقیده بر این دارند که چون سازنده آن دختری از شاهزادگان بوده به آن علت اسم دختر بر آن نهاده شده است.
شهرستان میانه به جز در دامنه های پست دره قزل اوزن، در قسمت میانی و جنوب شرقی که دارای اقلیم خشک و سرد است، همچنین به جز ارتفاعات بالای ۱۸۰۰ متری بزقوش در شمال که دارای اقلیم ارتفاعات فوقانی است، در سایر مناطق دارای اقلیم خشک سرد می باشد.
متوسط بارش سالانه ۳۲۰ میلیمتر در نقاط کم ارتفاع جنوب شرقی و در بالای ارتفاعات بزگوش از ۳۹۳ تا ۶۰۰ میلیمتر متغیر است.
متوسط دمای سالانه نیز در این شهرستان ۳ الی ۵/۱۴ درجه سانتیگراد در مناطق مختلف آن می باشد.
شهرستان میانه مرکز فرمانداری ویژه دارای سه بخش به نام های بخش مرکزی، بخش کاغذکنان و بخش کندوان است.
این شهرستان دارای پنج شهر به نام های میانه، ترکمانچای، آچاچی، ترک و آقکند است.
بخش مرکزی دارای هفت دهستان و بخش کاغذکنان و کندوان هریک دارای سه دهستان است.
مجموع دهستان های شهرستان میانه به ۱۳ دهستان می رسد که ۵/۴۴۷۷ کیلومترمربع مساحت دارد و بزرگ ترین شهرستان استان آذربایجان شرقی است.
در شهرستان میانه ۴۰۳ آبادی وجود دارد که ۵۰ آبادی خالی از سکنه است.
7231/587
15/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]