واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: به بهانه ی سالروز سقوط هواپیمای سی 130؛ مرگ گاهی ریحان می چیند تهران -ایرنا- چه زیبا گفت سهراب که مرگ گاهی ریحان می چیند و این بار در پانزدهم آذر 1384 هجری خورشیدی خوبان عرصه ی خبر در پروازی بی بازگشت گلچین شدند و به دیار حق شتافتند.
سقوط مرگبار هواپیمای سی 130نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران؛ مهر پایانی بود بر زندگی مردان عرصه ی خبر و مسوولان روابط عمومی ارتش که با هدف پوشش رزمایش آبی - خاکی «عاشقان ولایت» در منطقه ی چهابهار سوار بر پرنده ی آهنین شدند و پروازی بی بازگشت را تجربه کردند.
این هواپیما در ساعت 13 و 30 دقیقه پس چندین ساعت تاخیر به دلیل نقص فنی از فرودگاه مهرآباد برخاست اما پس از پیمودن 25کیلومتر مسافت و هشت دقیقه پرواز، کاپیتان گوهری خلبان اول هواپیما به علت وضعیت اضطراری درخواست بازگشت به فرودگاه را از مسوولان مربوطه کرد تا جان مسافران خویش را نجات دهد و آنان را به سلامت فرود آورد اما تلاش های خلبان نتیجه بخش نبود و مرگ آغوش خویش را به طرف تمامی مسافران هواپیمای سی 130 گشوده بود.
سکاندار هواپیما در فاصله ی یکصد هزار و 500 متری زمین به دلیل تعادل نداشتن در چرخش ملخ موتورها و ناپایداری بال ها، مجبور به فرود اضطراری در فضای خالی میان ساختمان های شهرک توحید در نزدیکی محله ی آذری تهران شد اما در این هنگام بال راست هواپیما به یکی از ساختمان ها برخورد کرد و این امر سبب شد تا هواپیما منفجر شود و بیش از یکصد تن از سرنشینان و خدمه ی پرواز، جان خود را از دست دهند، در این سقوط 67 خبرنگار، عکاس و تصویربردار رسانه های کشور شهید شدند و اصحاب رسانه و اهالی خبر در اندوهی ژرف فرو روند.
بزرگان عرصه ی خبر که در این حادثه شهید شدند، افرادی همچون سید مهدی میرافضلی و سپهدار ساجدی از سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) و خبرنگارانی از واحد مرکزی خبر، گروه اجتماعی شبکه یک سیمای جمهوری اسلامی ایران، صدای جمهوری اسلامی ایران، مرکز مستند سازی معاونت سیما، عوامل فنی واحد سیار، باشگاه خبرنگاران، خبرگزاری فارس، ایسنا ، روزنامه های همشهری، کیهان و کارکنان رسانه ای نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران بودند که در کمال ناباوری رخت سفر بر بستند.
این رویداد تلخ، داغی سنگین به دل مردمان این دیار کهن نشاند که درد و رنج ناشی از آن باعث شد تا مجامع بین المللی این رخداد را بدترین حادثه ی سال لقب دهند.
آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی، جان باختن خدمتگزاران جامعه رسانه ای و نظامی کشور را در حادثه تلخ سقوط هواپیما، تسلیت گفتند و فرمودند: «حادثه ی جانگداز سقوط هواپیما که در آن، دهها جان عزیز و دل وفادار از جامعه ی رسانه یی و نظامی کشور از دست رفتند، اینجانب را نیز همانند خانواده های عزادار و عموم ملت ایران داغدار کرد.
جوانان خدوم و ارزشمندی که در این حادثه ی مصیبت بار، پرکشیدند، خاطره های به یاد ماندنی از خدمات خود را در حافظه ی همکاران و آشنایان خود به جای گذاشته اند. پاداش آن تلاشهای باارزش، امروز که ارواح آزاد شده ی آنان در پیشگاه پروردگار رحیم قرار گرفته، توشه ی گرانبهایی است که همه به امید آن و بخاطر آن زندگی می کنیم. اینجانب به خانواده های مصیبت دیده ی این عزیزان و نیز به همه ی همکاران آنان و به عموم ملت ایران تسلیت عرض می کنم و از خداوند متعال رحمت و مغفرت برای همگان و صبر و اجر برای بازماندگان و شفای عاجل برای بیماران و مجروحان این حادثه مسالت می کنم.»
سقوط هواپیمای سی 130 سبب شد تا ماموریت راویان خبر به منظور پوشش حماسه آفرینی فرزندان دلیر ایران در رزمایش آبی خاکی عاشقان ولایت نیمه تمام بماند. اینک به بهانه سالروز سقوط هواپیمای سی 130 ارتش جمهوری اسلامی بر زندگی نامه شهیدان خبرگزاری ایرنا در این حادثه، مروری کوتاه داریم.
شهید سپهدار ساجدی در 1347 هجری خورشیدی در روستای رییس کلای منطقه ی لفور شهرستان سوادکوه مازندران قدم بر این دنیای خاکی نهاد و تا دوره ی راهنمایی در زادگاه خویش به سر برد و برای تحصیل در دوره ی دبیرستان به بابل رفت. او با پذیرش در رشته ی تاریخ دانشگاه تهران به پایتخت آمد.
وی با پایان تحصیل به منظور کار به خبرگزاری ایرنا رفت و فعالیت حرفه ای خویش را آغاز کرد.
سپهدار ساجدی به مدت سه سال در گروه بولتن خبری ایرنا به کار مشغول شد و پس از آن به عنوان مسوول دفتر خبرگزاری در آستارا، گیلان، دماوند و سپس به عنوان خبرنگار ایرنا در دفتر ریاض در عربستان سعودی فعالیت کرد.
علاقه ی فراوان به بازتاب موضوع های اجتماعی و پیگیری مسایل جامعه از ویژگی های این خبرنگار و گزارشگر ایرنا بود و به همین دلیل بیشتر دوره ی خدمت خود را در عرصه ی اطلاع رسانی بخش اجتماعی گذراند.
شهید سیدمهدی میرافضلی در 1347 هجری خورشیدی در یزد دیده به جهان گشود، او پس از مدت کوتاهی فعالیت در خبرگزاری جمهوری اسلامی، خبرنگار - عکاسی توانا و حرفه ای شد. از یادگارهای وی مجموعه های گوناگون عکس با موضوع های مختلف به ویژه اجتماعی محسوب می شود که بارها تجدید چاپ شده است.
وی به همراه سپهدار ساجدی و جمعی از نمایندگان رسانه ها در پانزدهم آذر 1384 هجری خورشیدی در سانحه ی سقوط هواپیمای سی 130 ارتش جمهوری اسلامی ایران به شهادت رسید.
گرچه آنان از این دنیای خاکی پر کشیدند اما نامشان تا به ابد در خاطر اصحاب رسانه ماندگار و جاودان است و همواره یاد آنها گرامی داشته می شود.
گروه اطلاع رسانی
پژوهشم**2002**9131
15/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]