واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۴ آذر ۱۳۹۳ (۱۲:۵۳ب.ظ)
غلامعلي حدادعادل؛ شيار ۱۴۳ يک حقيقت محض و بدون وابستگي به نام و ظاهر هنرپيشهها است غلامعلي حدادعادل معتقد است؛ فيلم سينمايي شيار ۱۴۳، اثري است که خود را از قيد و بند کليشه هاي تحميلي و تقليدي رها کرده و توانسته موجب آشتي مردم با سينما شود و حقايق انساني ۸ سال دفاع مقدس مردم ايران را به خوبي به نسل امروز منتقل کند.
به گزارش خبرگزاري موج، حدادعادل نماينده مجلس و رئيس فرهنگستان ادب با مثبت ارزيابي کردن فيلم شيار 143، ديدگاه خود را درباره اين اثر دفاع مقدسي اينگونه بيان کرد: از ايام دهه فجر تا امروز نام فيلم شيار 143، را بسيار شنيده بودم و همواره دنبال فرصتي بودم تا بتوانم اين فيلم را ببينم تا اينکه بالاخره اين فرصت دست داد.
اين نماينده مجلس با ذکر شعري به بيان احساسات خود پرداخت و گفت: پنجاه سال پيش شعري با اين مضمون «گرچه مي دانم نمي آيي/ ولي هر دم ز شوق/ سوي در مي آيم و هر سو نگاهي مي کنم» شنيدم که اين شعر در ذهن من ماندگار شد و هر از چندگاهي به مناسبت هاي مختلف اين شعر را زمزمه مي کنم و حال پس از ديدن شيار 143، بار ديگر اين شعر را زير لب زمزمه کردم.
وي افزود: به اعتقاد من اين شعر انتظار مادرن براي فرزندانشان را که جاويدالاثر هستند به درستي تداعي مي کند و حال و هواي فيلم شيار 143، نيز مضمون همين شعر را مي رساند.
حدادعادل با اشاره به اينکه شيار 143، يک صفحه از هزاران صفحه از کتاب هاي جنگ است، بيان کرد: جنگ تحميلي عراق عليه ايران و دفاع مقدس مردم کشورمان مقابل اين ظلم مي تواند منشاء آثار هنري جهاني شود و خوشبختانه اين فيلم سينمايي توانسته بود به درستي از عهده اين مهم برآيد.
رئيس فراکسيون اصولگرايان مجلس با تاکيد بر اينکه فيلم نرگس آبيار اثري کليشه اي نبود، گفت: نويسنده و کارگردان اين فيلم سينمايي، خود را از قيد و بند کليشه هاي تحميلي و تقليدي رايج در فيلم هايي با اين مضامين بيرون کشيده بود و هيچ يک از عوامل به خصوص، نويسنده، کارگردان و تهيه کننده به فکر تصوير جنگ با المان هاي غير واقعي و تصنعي نبودند.
وي ادامه داد: خوشبختانه شيار 143، از ترفندهاي مرسوم در سينماي غرب که متاسفانه به برخي فيلم هاي ايراني نيز سرايت پيدا کرده به دور بود و به درستي توانست حس و حال سال هاي جنگ را به نسل امروز منتقل کند.
لازم است، به اين مساله تاکيد کنم اگر فيلم هايي از اين دست و يا کتاب، خاطرات و رمان هايي با موضوع جنگ تحميلي ايران و عراق نوشته نشود قطعا در طول تاريخ مساله دفاع مقدس از يادها مي رود و جريان پويا و پايداري پيدا نمي کند.
رئيس فرهنگستان ادب با اشاره به اينکه بايد از هنر براي ارائه مفهوم ايثار و شهادت بهره گرفت، گفت: اگر قرار است ارزش هاي هشت سال دفاع مقدس و حماسه آفريني هاي رزمندگان، در طول تاريخ ماندگار و نسل به نسل منتقل شود بايد از هنر کمک گرفت و معتقدم فيلم شيار 143،با همين هدف و در همين مسير به درستي احساسات پاک انساني را متجلي و منتقل مي کند.
دکتر حدادعادل، با اشاره به ويژگي هاي اين فيلم سينمايي گفت: يکي از ويژگي هاي مثبت شيار 143، اين است که نه بر نام و ظاهر هنرپيشه ها تکيه کرده نه منظره هاي چشم نواز که جاذبه هاي گردشگري داشته باشد، دارد بلکه اين فيلم سينمايي يک حقيقت محض است و همين حقيقت است که مردم را از اقشار مختلف جذب شيار 143، کرده است؛ فيلمي که حقيقت و صداقت در آن نهفته است.
نماينده مجلس شوراي اسلامي، در پايان صحبت هايش تصريح کرد: فيلم شيار 143،موجب آشتي مردم با سينما شده است و به نظر من، آن دسته از فيلمسازاني که جز سياه نمايي پديده ديگري در جامعه نميبينند و از سينما به عنوان ابزاري براي برخي از جريان هاي سياسي استفاده مي کنند، بايد متوجه باشند که با ساخت فيلم هايي از اين دست مي توانند هنر خود را صرف ماندگاري واقعيت هاي اين سرزمين کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]