واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره): اهالی ادب و هنر در ترویج و نشر آثار امام (ره) جایگاه ویژه ای دارند تهران - ایرنا - معاون فرهنگی هنری موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) گفت: اهالی ادب و هنر در ترویج و نشر آثار حضرت امام (ره) جایگاه ویژه ای دارند.
به گزارش روز شنبه گروه فرهنگی ایرنا، حجت الاسلام «علی کمساری» در نشست هم اندیشی هشتمین جشنواره بین المللی شعر یار و یادگار افزود: امیدواریم این جشنواره ، آغاز حرکتی وسیع در عرصه ادبیات کشور با محوریت یاد، نام و اندیشه رهبر کبیر انقلاب باشد.
وی اضافه کرد: مجموعه موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) معتقد است برای ترویج افکار امام، بهترین، موثرترین و ماندگارترین زبان، زبان ادب و هنر است.
وی یادآور شد: در دوره های قبل، عمده تمرکز جشنواره روی شخصیت زنده یاد حجت الاسلام و المسلمین سیداحمد خمینی یادگار امام (ره) بود و آثار نیز در قالب شعر و نثر ارایه می شد، اما امسال تصمیم به ایجاد تغییراتی در جشنواره گرفته شد که نخستین تغییر اختصاص یافتن آن به شعر بود و تغییر دوم نیز تشکیل شورای سیاستگذاری آن است.
کمساری، اضافه شدن بخش بین المللی را دیگر تغییر ایجاد شده در جشنواره یاد و یادگار ذکر کرد و گفت: امام (ره) صرفا به ایران اختصاص ندارد و از سوی دیگر، اکنون در جهان تلاش می شود تا چهره ای خشونت آمیز از اسلام با هدف خدشه دار کردن اسلام مدنظر ایران و امام (ره) نشان داده شود.
وی افزود: از این رو، افزودن بخش بین الملل به جشنواره شعر یار و یادگار، کار سازنده ای جهت حضور اندیشمندان فارسی زبان و غیر فارسی زبان جهان در آن است.
معاون موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره)، ایجاد دببرخانه علمی - اجرایی را تحول دیگر در این جشنواره برشمرد و گفت: فاطمه راکعی دبیر علمی جشنواره و حمید هنرجو نیز دبیر اجرایی جشنواره است که البته عبدالجبار کاکایی نیز کار را هدایت خواهد کرد.
کمساری افزود: در شورای سیاستگذاری مقرر شد بخش استانی جشنواره با حضور انجمن های شعر استانها پیگیری شود؛ هرچند که این هم کافی نیست و فعالیت در این سطح شاید فقط برخی اهداف در حوزه اطلاع رسانی کار را محقق کند و لذا هدف ما جلب همکاری وسیع شعرای کشور است.
وی ادامه داد: در این جهت قرار شد که استانهای کشور به چهار منظقه تقسیم شوند و مسئولان مناطق نیز به عنوان اعضای شورای سیاستگذاری در جلسات آن شرکت کنند.
معاون موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) خاطر نشان کرد: جشنواره بین المللی شعر یار و یادگار اسفند ماه سال جاری همزمان با ایام ارتحال یادگار گرامی امام (ره) برگزار می شود.
«عبدالجبار کاکایی» نیز در این نشست گفت: اگر آغاز شعر گفتن برای امام (ره) را سال 1342در نظر بگیریم، اکنون 50 سال است که برای این انسان آزاده و بزرگمنش شعر گفته شده است و تاکنون با وجود تفاوت نسل ها همچنان به ایشان توجه می شود که نشانگر وجود یک نیاز در جامعه است.
وی افزود: نگاه موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) به همه جریانات ادبی موجود و کسانی که دل در گرو آرمانهای امام در سال 42 دارند یکسان است و بنابراین توصیه به دوستان این است که در استانها تلاش شود تا چهره های شاخص و اصلی ادبی استان را همراه این کار کنند.
کاکایی اظهار کرد: تمام آثاری که مرتبط با امام (ره)، یادگاران ایشان و انقلاب اسلامی و جنگ است می تواند محتوای آثار جشنواره را تشکیل دهد و امید است که در اسفند ماه شاهد حضور منتقدان ادبی به این جشنواره باشیم.
«حمید هنرجو» دبیر اجرایی جشنواره شعر یار و یادگار نیز گفت: این جشنواره نگاه خود را بر نسل های جدید متمرکز کرده است و امیدواریم که در استانها، علاوه بر نخبه گرایی به شعر افراد عام نیز توجه شود.
همچنین دبیر علمی جشنواره یار و یادگار اظهار داشت: به طور حتم نسل هایی که شعرهای خوبی برای امام (ره) سروده اند باید دیده شوند و قصد داریم به زبان تأثیرگذار شعر، دوباره سراغ اندیشه های امام (ره) به خصوص در حوزه اجتماعی برویم.
«فاطمه راکعی» افزود: البته شخصیت امام (ره) در حوزه شخصی و خانوادگی قابل الگو برداری است.
وی با بیان اینکه اندیشه های اجتماعی امام خمینی (ره) پس از رحلت ایشان مغفول مانده است، ادامه داد: امام (ره) هماهنگی با زمان و مکان را سبب پویایی جامعه می دانستند.
راکعی تصریح کرد: ما به طور جدی از شاعران خوب تمام نسل ها می خواهیم که وارد کار شوند، زیرا اگر به اندیشه های امام (ره) تاکنون به حد کافی توجه می شد بن بست سیاسی نداشتیم.
وی همچنین بر توجه جدی امام (ره) به جایگاه والای زنان در زندگی فردی و اجتماعی ایشان تأکید کرد.
درنشست هم اندیشی هشتمین جشنواره بین المللی شعر یارو یادگار که با حضور نمایندگان ادبی جشنواره در استانها برگزار شد، نمایندگان استانی جشنواره پیشنهادها و نظرات خود را در خصوص این جشنواره ادبی ارایه کردند.
فراهنگ**7537**1027
08/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]