تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 16 دی 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):رسول خدا صلى‏الله‏عليه‏و‏آله هرگاه ميهمان داشتند، با او غذا مى‏خوردند و دست ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850888512




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تکلیف فونتی که نشر کارنامه به اهالی فرهنگ و هنر هدیه داد چه شد؟


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


تکلیف فونتی که نشر کارنامه به اهالی فرهنگ و هنر هدیه داد چه شد؟ فرهنگ > ادبیات - روزبه زهرایی پسر زنده‌یاد محمد زهرایی مدیر نشر کارنامه می‌گوید خانواده‌اش فونت پارسی اختصاصی نشر کارنامه را بعد از طی مراحل قانونی به مردم ایران هدیه می‌کند.

الهه خسروی‌یگانه: در مراسم زنده‌یاد محمد زهرایی مدیر نشر کارنامه، فرزندان او خبر از اهدای یک فونت جدید توسط نشر کارنامه به جامعه فرهنگ و هنر ایران کردند. فونتی که با سفارش و نظارت محمد زهرایی طراحی و ساخته شده است. حالا روزبه زهرایی مدیر فعلی نشر کارنامه و پسر ارشد او می‌گوید که بعد از طی مراحل مربوط به حقوق معنوی این فونت عمومی خواهد شد:   آقای زهرایی، پدر شما همیشه به خوش سلیقگی و ایده‌آل‌گرایی در شکیل درآوردن کتاب شهره بود. در واقع یکی از بارزترین مشخصات نشر کارنامه همیشه در همین خصوصیت بوده است. این خوش‌سلیقگی هم معمولا فقط به ظاهر کتاب مربوط نمی‌شد و از فونت و صفحه‌بندی گرفته تا نوع جلد و کیفیت و نوع کاغذ‌ها و ... را شامل می‌شد. شما اعلام کردید که قرار است یکی از فونت‌هایی که در زمان حیات پدر طراحی و ساخته شده را به مردم ایران تقدیم کنید. کار آن فونت به کجا رسید؟
مراحل ثبت داخلی و ثبت بین‌المللی این کار در حال انجام شدن است. ما خانواده زنده‌یاد زهرایی می‌خواهیم که حقوق معنوی این فونت محفوظ بماند و در جمع‌بندی‌هایی که بعد از فوت پدر داشتیم به این نتیجه رسیدیم که آن را به مردم ایران هدیه بدهیم. ولی به دلیل موارد قانونی باید از آن یک پروفایل استاندارد فونت تهیه کنم. این پروفایل مانند دفترچه‌ای است که تمام مشخصات فونت را در خود ثبت می‌کند و به عنوان سند آن تلقی می‌شود. چون اگر بعد از ارائه این فونت کسی بیاید و دخل و تصرفی در آن ایجاد کرده و به نام خود دوباره آن را به بازار عرضه کند، تنها از طریق همین پروفایل می‌توانیم کار آن شخص را پیگیری حقوقی کنیم. در غیر این صورت ادعایی نمی‌توان داشت.  این فونت با چه اسمی در دسترس قرار خواهد گرفت؟
پدر من در نشر کارنامه یک پکیج فونت برای خود طراحی کرده بود که این فونت یکی از آن‌هاست. فعلا نامش «کارنامه» است اما قطعی نیست.  و چه ویژگی‌هایی دارد؟
ببینید برای این فونت بیش از ده نوع ضخامت طراحی شده و تمام مرکبه‌ها و اتصالاتش با سلیقه و قواعد پدر بازسازی شده است. در فونت‌های عادی برای اتصال حروف معمولا یک حالت تعریف می‌شود ولی این فونت بیش از دو حالت برای این کار دارد. یا مثلا در این فونت بنا بر سلیقه پدر از یک ششم تا تیره کامل لحاظ شده است و عددها، ارتقاع و ... همه بر اساس زیبایی‌شناسی پدر بوده است.  چه زمانی این فونت را عمومی می‌کنید؟
هنوز مشخص نیست. این فونت حاصل دو سال و نیم کار اجرایی و هزینه مستقیم و غیرمستقیم نزدیک به ۱۵۰ میلیون تومان بوده است. دامون خانجان‌زاده طراح این فونت است که هم خوشنویس بسیار معروفی است و هم طراح گرافیک و مدرس طراحی فونت و امیدواریم پاییز ۹۴ بتوانیم آن را در دسترس عموم قرار دهیم. البته بعد از انجام کارهای حقوقی و چاپ یک کتاب با این فونت در نشر کارنامه.  ساختن فونت اختصاصی که بعدها توسط سازمان‌ها و موسسات به یک رسم تبدیل شد، به نظرم از نشر کارنامه آغاز شده این طور نیست؟
بله، تولید اکثر فونت‌هایی که طی پنج، شش سال گذشته ساخته شدند محصول آن موجی بود که پدر راه انداختند. این که الان سازمان‌ها حاضرند بیست الی پنجاه میلیون بابت ساخته شدن فونت هزینه کنند نتیجه کاری است که محمد زهرایی در کارنامه با فونت‌های رایج کرده است.  آقای زهرایی فونت‌های فارسی زیادی در کشور وجود دارند که مورد استفاده قرار می‌گیرند. واقعا چرا محمد زهرایی این قدر به دنبال ساخت فونت‌های جدید بود؟ 
مسئله این جاست که فونت‌های مورد اشاره شما فونت‌های عربی هستند که برای زبان فارسی به کار گرفته می‌شوند. پدر بارها پای سفارش و ساخت فونت با مهم‌ترین شرکت‌های حروف‌نگاری ایران در این زمینه رفت، اما آنها یا نتوانستند انتظارات او را برآورده کنند یا قبول نمی‌کردند که فونت منحصرا در اختیار نشر کارنامه باشد. به همین خاطر کار طراحی این فونت به دفتر نشر کارنامه کشید. همان‌طور که گفتم عموما فونت‌های پارسی از روی فونت‌های عربی ساخته می‌شود و در نتیجه ظرایفی که در زبان پارسی لازم است، در آنها لحاظ نمی‌شده است. شرکت‌های تولیدکننده فونت تا حدی تلاش کردند که این مشکلات را برطرف کنند اما کاملا موفق نبوده‌اند. فونت‌هایی مثل بدر و ... کلا برای زبان عربی ساخته شده است ولی ما در فونت‌های نشر کارنامه سعی کردیم تمام احتیاجات زبان پارسی را شناسایی کنیم. به عنوان مثال شما هرگز نمی‌توانید از روی یک صفحه از کتاب «مستطاب آشپزی» حروفچینی کنید چون در همان یک صفحه بیش از پنجاه فونت استفاده شده است، در نتیجه شروع و انتهای یک سطر هرگز با یک فونت نیست. معمولا در کتاب‌های ساده نشر کارنامه در هر صفحه از ۱۰ فونت و در کتاب‌های پیچیده تا ۴۰ فونت استفاده شده است. به هر حال این فونت همان‌طور که گفتم پاییز سال ۹۴ عمومی خواهد شد و امیدوارم الگوی خوبی برای ساخته شدن فونت‌های اختصاصی و سفارشی در ایران باشد.  ۵۷۲۴۴

کلید واژه ها: ادبیات - شهر کتاب -




یکشنبه 2 آذر 1393 - 14:05:51





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن