واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
پايش حوضههاي آبريز کشور
مديرکل دفتر برنامهريزي کلان آب و آبفاي وزارت نيرو از اجراي طرح پايش حوضههاي آبريز کشور با تصاوير ماهوارهاي خبر داد.
به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران محمد ابراهيمنيا در گفتوگو با پايگاه اطلاعرساني وزارت نيرو با بيان اينکه داشتن اطلاعات دقيق لازمه تخصيص آب است، اظهار داشت: يکي از طرحهاي مهم امسال، طرح پايش حوضههاي آبريز با تصاوير ماهوارهاي و مقايسه آن با اطلاعات و دادههاي زميني است که شرح خدمات طرح تهيه شده است و با همکاري موسسه تحقيقات آب انجام خواهد شد.
وي افزود: براساس اطلاعات بهدست آمده، خواهيم توانست در حوضههاي آبريز تخصيص آب را براساس ظرفيت حوضه برنامهريزي کنيم.
ابراهيمنيا با بيان اينکه بخش آب در شرايط کنوني نيازمند اقدامهاي عملياتي و موثر است، ادامه داد: در چند سال گذشته بهدليل کاهش بارندگي و تغيير الگوي بارش، حجم آب تجديدشونده کشور از 130 ميليارد مترمکعب به زير 115 ميليارد مترمکعب رسيده است و از طرف ديگر با افزايش مصرف آب در عرصههاي مختلف، هماکنون بيش از 83 درصد آبهاي تجديدشونده کشور مصرف ميشود.
وي افزود: استانداردهاي مختلف جهان بر استفاده از 40 درصد آب تجديدشونده تاکيد دارد اما ميزان مصرف ما در اين زمينه بيمحابا است؛ ما با گذر از مديريت عرضه و توزيع منابع آب هماکنون در مرحله مديريت تقاضا هستيم و براي پايدار بودن محيط زيست و اکولوژي بايد ميزان مصرف آب تجديدپذير خود را کاهش دهيم.
ابراهيمنيا تصريح کرد: بخش عمده مصرف در کشور مربوط به کشاورزي است و در اين مسير بايد اقدامهاي اساسي همچون تغيير الگوي کشت و بحث آب مجازي در کشور اجرايي شود.
مديرکل دفتر برنامهريزي کلان آب و آبفاي وزارت نيرو تامين پايدار آب شرب را از اولويتهاي بخش آب برشمرد و گفت: اين موضوع در قالب طرح مطالعههاي جامع آب شرب کشور براي افق 50 سال آينده از جانب وزارت نيرو و شرکت آب و فاضلاب کشور در دست پيگيري بوده و در 16 استان در فلات مرکزي کشور آغاز شده است.
وي با بيان اينکه بحث احياي آبهاي زيرزميني بهطور جدي در معاونت آب و آبفاي وزارت نيرو در دستورکار قرار دارد، افزود: باوجود مصرف بسيار بالاي آبهاي تجديدپذير در کشور، هماکنون سالانه 5.5 ميليارد مترمکعب از ذخاير استاتيک زيرزميني نيز مصرف ميشود و طرح احيا و تعادلبخشي آبهاي زيرزميني نيز براي چارهانديشي و ساماندهي در اين بخش آغاز شده است و اميدواريم در يک بازه 20 ساله اين مشکل برطرف شود.
ابراهيمنيا با اشاره به نگاه غيرسازهاي در طرحهاي جديد بخش آب، گفت: بر طبق نظام فني و اجرايي کشور تمام طرحهايي که رديف اجرايي ميگيرند، بايد پيوست اجتماعي و محيط زيستي داشته باشند و وزارت نيرو در دو سال گذشته براي اجراي تمام طرحهاي خود همچون سدسازي، طرحهاي آب و فاضلاب و اجراي شبکههاي آبياري و زهکشي، بر انجام مطالعه محيط زيستي و اجتماعي تاکيد دارد و حتي برخي طرحها بهدليل نداشتن توجيه محيط زيستي متوقف شده است.
وي با بيان اينکه بايد تلاش کنيم ادبيات محيط زيستي در طرحهاي کشور نهادينه شود، يادآور شد: در چند وقت گذشته بحث انتقال آب از درياهاي شمال و جنوب کشور به داخل فلات مرکزي مطرح است، اما بهدليل تکميل نشدن مطالعه محيط زيستي اين طرحها و صادر نشدن مجوز اجرايي از سوي سازمان محيط زيست کشور آغاز نشده است.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۰۶ آذر ۱۳۹۳ - ۰۲:۴۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 113]