واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳ آذر ۱۳۹۳ (۱۵:۵۴ب.ظ)
اجراي کامل مديريت به هم پيوسته حوضههاي آبريز در دو سال آينده مديرعامل شرکت مديريت منابع آب ايران از پيادهسازي طرح مديريت به همپيوسته در تمامي حوضههاي آبريز طي دو سال آينده خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، محمد حاجرسوليها گفت: با توجه به 7 سال خشکسالي مستمر در کشور، پيشبيني اوليه در مرداد ماه امسال نشان ميداد که در سال آبي 94-93 وضعيت نسبت به سالهاي گذشته مطلوبتر خواهد بود.
وي افزود: هماکنون مشاهده ميشود شرايط نسبت به سال آبي گذشته مطلوبتر بوده است و ميزان بارش کشور تا پايان آبان ماه 39 ميليمتر رسيده که نسبت به سال آبي گذشته 44 درصد افزايش داشته است، اما با توجه به اينکه بارشهاي پاييزي تنها يک چهارم بارش ساليانه است، نميتوان قضاوت زودهنگام کرد.
وي افزود: در حوضه درياچه اروميه که در سالهاي گذشته بيشترين مشکل را در حوضه آبريز درياچه اروميه داشتيم، شرايط بهتر شده است و اميدواريم با ادامه روند موجود، وضعيت مخزن سدهاي کشور بهبود يابد؛ چراکه در ترساليها وقتي موجودي مخزن سدها بهبود مييابد، براي دو سال آينده حجم آب ذخيره شده جوابگوي تامين آب شرب خواهد بود.
حاج رسوليها با اشاره به چالشهاي بخش آب کشور تصريح کرد: بزرگترين چالش ما اقتصاد آب است و تاکنون هيچ قدمي در اين مسير نتوانستهايم برداريم، در اين زمينه حتي از کشورهاي همسايه خود هم عقب هستيم. مشکل دوم بخش آب مديريت بهم پيوسته حوضههاي آبريز است که در اين بخش علاوه بر اينکه تا سه سال گذشته اقدام قابل توجهي انجام نشده بود، با اقدامهايي، يکپارچگي حوضههاي آبريز را هم از بين برده بوديم.
وي ادامه داد: در طول برنامه پنجم اقدامهايي در زمينه آغاز شده و ما اميدواريم با ادامه اين طرح، ساماندهي مناسبي در اين زمينه به نتيجه برسد.
حاج رسوليها در خصوص طرح مديريت بههم پيوسته حوضههاي آبريز گفت: در طول اجراي برنامه پنجم، وزارت نيرو مکلف بود تقسيم حوضهاي را بر مديريت آب پيادهسازي کند که طبق اين برنامه اين مديريت بايد در سه سطح ملي، حوضهاي و استاني برنامهريزي و اجرا مي شد و آغاز اين طرح با مجوز مجلس از سال 90 بوده است.
وي افزود: نبود مديريت بههم پيوسته حوضههاي آبريز باعث شده بود که بخشينگري و تقسيمات سياسي در حکمراني بخش آب به وجود آيد و بدون اين طرح نميتوانستيم براي هر حوضه آبريز برنامه جامعي اجرا کنيم، چرا که هر استان طبق منافع خود در اين زمينه اقدام ميکرد؛ در هر حال بخشي که بيشترين ضربه را تحمل کرده بود محيط زيست کشور بود و اولين مغلوب معادلات آب، محيط زيست بود.
حاج رسوليها ادامه داد: با اين رويکرد در حوضه آبريز، 6 حوضه اصلي کشور به 4 حوضه کلان شامل حوضه فلات مرکزي(مرکزي، هامون و سرخس)، حوضه اروميه، حوضه خزر و حوضه خليج فارس و درياي عمان تقسيم شد تا با استقرار دفاتر مديريت بههم پيوسته و اصلاح ساختارها، بتوانيم در قالب مديريت جامع پاسخگوي نيازهاي آب کشور باشيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]