واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: استاد دانشگاه شیراز: تاخیر در انتخاب وزیر علوم، آسیب زا است شیراز- ایرنا- استاد دانشگاه شیراز گفت: تاخیر در انتخاب وزیر علوم، تحقیقات و فناوری آسیب هایی را نه تنها در سطح دانشگاه و روند توسعه علمی کشور بلکه در سطح جامعه در پی دارد.
«محمدمهدی مرادی خلج» دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: اهمیت تعیین تکلیف وزارت علوم، تحقیقات و فناوری امروز بیش از هر زمان دیگری است و با توجه به بررسی بودجه سال آینده در دولت ضرورت دارد این وزارتخانه با وزیر اداره شود.
وی گفت: اگر گزینه پیشنهادی وزارت علوم در جلسه آتی مجلس رای اعتماد بگیرد، فرصت دارد تا بخشی از برنامه های دولت در حوزه آموزش عالی را در لایحه بودجه سال آینده کل کشور طرح ریزی کند.
استاد تاریخ دانشگاه شیراز گفت: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با جوانان این مرز و بوم سر و کار دارد و بزرگترین کانون تولید علم و تربیت نیروی انسانی مورد نیاز کشور است، از این رو وزارتخانه ای تاثیرگذار محسوب می شود.
وی اظهار کرد: با برخی از چهره هایی که رییس جمهوری برای تصدی این وزارتخانه معرفی کرده است، فعالیت نزدیک داشته ام؛ برای نمونه دکتر دانش آشتیانی فردی سلیم، اهل کار و بدون حاشیه است اما وقتی مسایل سیاسی محور می شود و نه مسایل علمی و اجرایی، آفت هایی را متوجه جامعه می کند.
معاون پیشین دانشگاه شیراز ابراز امیدواری کرد که رویه برخورد سیاسی با گزینه های پیشنهادی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری متوقف شود.
مرادی خلج تاکید کرد: آسیب های ناشی از انتخاب نشدن وزیر علوم به خاطر رویکردهای سیاسی در حوزه اجتماعی، بیشتر از سایر حوزه ها به کشور ضربه می زند.
وی اظهار کرد: با چنین رویکردی، جامعه احساس می کند که به مطالباتش در انتخابات گذشته ریاست جمهوری تجلی یافته، بی توجهی می شود حال آن که جامعه انتظار دارد که این خواسته ها مورد توجه قرار گیرد.
مرادی خلج گفت: مخالفان گزینه های پیشنهادی تصدی وزارت علوم، مخالفت خود را وجهه سیاسی و نه از منظر علمی و اجرایی پیگیری کردند زیرا که همه کسانی که در این مدت از سوی رییس جمهوری به مجلس معرفی شدند، همگی کارنامه علمی و اجرایی موفقی داشته اند.
عضو هیات علمی دانشگاه شیراز افزود: باید توجه داشت که یک وزارتخانه بدون وزیر برنامه های موقت را پیگیری می کند و دچار روزمرگی می شود و کشور از این روزمرگی ها آسیب می بیند.
وی ادامه داد: می توان گفت ضربه به اعتماد عمومی بزرگترین آسیبی است که از ناحیه تداوم رفتارها در زمینه تعیین وزیر علوم وارد می شود و باید آن را جدی گرفت.
مرادی خلج اظهار کرد: ندادن رای اعتماد به افرادی چون وزیران پیشنهادی قبلی علوم که با زحمت مدارج علمی را طی کرده و عملکرد خوبی در حوزه علمی و اجرایی داشته اند، نشانه های خوبی را به نسل جوان و آرمان خواه کشور مخابره نمی کند.
این استاد دانشگاه گفت: انسان با امید زنده است و اگر امید را از جوان بگیریم دچار سرخوردگی می شود و دیگر امیدی به رشد و پیشرفت کشور ندارد و از این رو، این بزرگترین آسیب به اعتماد عمومی و آینده سازان کشور است.
وی به معرفی محمد فرهادی به عنوان وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری اشاره کرد و افزود: دانشگاه ها و کمیسیون های وقت آموزش مجلس شورای اسلامی خاطره خوشی از دوران حضور فرهادی در راس آموزش عالی کشور دارند.
مرادی خلج وزیر پیشنهادی علوم را فردی توانا توصیف و ابراز امیدواری کرد که نمایندگان مجلس نیز به وی رای اعتماد دهند.
معاون پیشین دانشگاه شیراز گفت: برای نمونه فرهادی در زمان تصدی وزارت سابق فرهنگ و آموزش عالی همکاری و پیگیری مطلوبی برای پاسخگویی به خواسته های دانشجویان از جمله تامین خوابگاه ها و نیز منازل استادان دانشگاه داشت.
مرادی خلج ادامه داد: وزیر پیشنهادی علوم در دوره قبلی تصدی این وزارتخانه ساز و کار مناسبی در حوزه آموزش دانشگاه ها ایجاد کرد و به هیات های علمی و اساتید دانشگاه ارج نهاد.
عضو هیات علمی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شیراز اظهار کرد: دو رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در ادوار گذشته و در دوره حضور فرهادی در راس وزارت فرهنگ و آموزش عالی از تعامل و مناسبات حسنه میان این وزارتخانه و مجلس خرسند بودند.
رییس جمهوری، هفته گذشته محمد فرهادی را به عنوان پنجمین گزینه پیشنهادی برای تصدی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به مجلس معرفی کرد؛ جلسه رای اعتماد به فرهادی چهارشنبه این هفته (پنجم آذر) برگزار می شود.
وی از چهره های ماندگار علمی به شمار می رود که در دهه 60 وزیر آموزش عالی بود و در کابینه اول دولت خاتمی مسوولیت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را بر عهده داشت؛ فرهادی اکنون رییس جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران است.
2026/ 667/ 2025
03/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]