واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: استاد دانشگاه ارومیه: نداشتن حساسیت های فکری مهمترین مانع رشد کتابخوانی در کشور است ارومیه - ایرنا - مدیرکل فرهنگی و اجتماعی و عضو هیات علمی دانشگاه ارومیه گفت: عدم وجود کنجکاوی، عطش علمی و حساسیت های فکری مهمترین مانع رشد بهره مندی از کتاب و کتابخوانی در کشور است.
حجت الاسلام و المسلمین کریم جباری عصر روز یکشنبه در نشست آسیب شناسی عوامل کاهش مطالعه در کشور و پیامدهای آن با رویکرد دیدگاههای مقام معظم رهبری که به همت معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی در ارومیه برگزار شد، افزود: خانواده ها و نهادهای آموزشی و فرهنگی نتوانسته اند انس و عادت به کتابخوانی و مطالعه را به عنوان بخشی از یک زندگی سالم و موفق و اسلامی در میان کودکان، نوجوانان و جوانان جا بیندازند.
وی اضافه کرد: اگر قشرجوان با کتاب انس بگیرند، نسبت به بسیاری از آسیب های فرهنگی بیمه می شوند.
وی اظهار کرد: در صورتی که بخش مهمی از اوقات فراغت مردم با مطالعه و انس با کتاب اشباع شود، غنای فرهنگی و شکوفایی علمی بالایی خواهیم داشت و روابط اجتماعی از آسیب ها و ناهنجاری ها مصون می ماند.
مدیرکل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ارومیه گفت: از دیگر موانع رشد کتابخوانی، رواج فرهنگ شفاهی و راحت طلبی در بین مردم است که این عوامل موجب می شود خوانندگان به جای مطالعه و جست و جوی ماخذ و منابع و مستندات سخنان و نظرات مختلف گرایش بیشتری به شنیدن مطالب داشته و از مراجعه به کتب و منابع علمی گریزان باشند.
وی افزود: فرهنگ شفاهی، غیر دقیق، غیر مستند و عامیانه و سطحی نگر است و ما را به راحت طلبی بیشتر سوق می دهد .
عضو هیات علمی دانشگاه ارومیه در خصوص رشد فزاینده رسانه های الکترونیک و کتاب های دیجیتال اظهار کرد: وجود کتاب های دیجیتال و افزایش آنها امری بسیار مطلوب است ولی در این رابطه با دو مشکل مواجه هستیم که مشکل اول عدم انس کافی قشرهای سنتی و مذهبی با این قبیل آثار است.
وی ادامه داد: مشکل دوم این است که گاهی منابع الکترونیک افراد را به استغنای کاذب و راحت طلبی شدید سوق می دهند و افراد خیال می کنند تنها با داشتن هزاران کتاب در رایانه خود دریایی از علم و حکمت هستند.
مدیر کل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ارومیه گفت: وجود کتاب های پرجاذبه، متنوع و متناسب بودن آنها با نیازها و مشکلات واقعی مخاطبان در سنین و مشاغل مختلف موجب گرایش تمامی اقشار جامعه به کتابخوانی و در نتیجه افزایش سرانه مطالعه در کشور می شود.
ایران یکی از کشورهایی است که سرانه مطالعه در آن بسیار کم بوده و مردم به ویژه جوانان، بیش از کتاب به فضای مجازی استناد می کنند.
8137/8136
03/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]