واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: اصلاح قانون کار شاکله حمایت از حقوق کارگران را نشانه گرفته است مشهد – ایرنا - دبیر کل کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور گفت: چند سالی است که نمایندگان مجلس شورای اسلامی و برخی از مسوولان درصدد اصلاح قانون کار برآمده اند در حالی که با این اصلاح شاکله حمایت از حقوق کارگران را نشانه گرفته اند.
به گزارش ایرنا، "رحمت الله پورموسی" پنجشنبه شب در همایشی که به مناسبت سالروز تصویب قانون کار در مشهد برگزار شد، افزود: نمایندگان مجلس و برخی مسوولان در پیش نویس اصلاحیه برخی از بندهای قانون کار مواردی را ذکر کردند که چتر حمایتی دولت بر سر کارگران را کاملا برمی دارد.
وی بیان کرد: قانون کار ، یک قانون مترقی است و سند و هویت کارگران و چتر حمایتی آنان به شمار می رود اما نمایندگان مجلس شورای اسلامی و برخی مسوولان به بهانه اینکه قانون کار مانع رونق تولید است برخی از بندهای قانون را به اسم اصلاح به کلی تغییر دادند.
وی اظهار کرد: براساس برخی از بندهای قانون کار باید قرارداد بین کارگر و کارفرما در چهار نسخه تنظیم و هریک از نسخه ها به کارگر، کارفرما، اداره کار و نماینده کارگران تحویل شود اما متاسفانه این قانون به هیچ وجه اجرا نمی گردد.
نماینده شوراهای کارگری خراسان رضوی گفت: تعیین دستمزد کارگران باید بر مبنای نرخ واقعی تورم صورت گیرد و اگر وزارت کار و شورای عالی کار به ماده 41 قانون کار عمل کنند عقب ماندگی های مزدی کارگران را پوشش داده و به دستمزد واقعی نزدیک می شود.
پورموسی افزود: باید موانع تولید در کشور برداشته شود اما نباید کارگران تاوان این مساله را بدهند؛ اکنون با تنظیم قراردادهای موقت بین کارگر و کارفرما شرایط کاری را برای آنان بسیار دشوار کرده اند.
وی بیان کرد: مشکلات اقتصادی در وهله نخست باید از نظام بانکی، نظام مالیاتی، موانع وارداتی و صادراتی و تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی برطرف شود و بعد قانون کار اصلاح گردد.
وی اظهار کرد: براساس اصلاحی که روی ماده 21 قانون کار انجام شده در شرایط بد اقتصادی کارفرما مجاز است کارگر خود را اخراج کند در حالی که نباید تاوان بحران اقتصادی را کارگران بدهند.
پورموسی تاکید کرد: دولت باید سه جانبه گرایی (دولت، کارفرما و کارگر) در قانون کار را به رسمیت بشناسد و آن را در رسیدگی به مسایل کارگران مدنظر قرار دهد.
وی با بیان اینکه مطالبات انباشته شده ای در بخش دستمزد کارگران وجود دارد، افزود: دستمزد پایین کارگران ضربه بزرگی به اقتصاد کشور است و نرخ بیکاری را افزایش می دهد.
دبیر کل کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور گفت: اتباع بیگانه و بازنشستگان فرصت های اشتغال کارگران را گرفته اند که هنوز دولت برای این مساله چاره ای نیاندیشیده است.
وی گفت: براساس ماده هفت و تبصره 3 قانون کار باید مشاغلی که ماهیت موقت دارند شناسایی شوند اما هنوز آیین نامه آن پس از گذشت چند سال تدوین نشده است.
وی اظهار کرد: اکنون کارگری که 20 سال سابقه فعالیت دارد با قرارداد یک ماهه کار می کند به همین منظور طرح ساماندهی قراردادهای کار از سوی این کانون تنظیم و به دولت ابلاغ شده است.
پورموسی گفت: از وزارت کار انتظار داریم تا در جریان تعیین دستمزد سال 94 کارگران نگاهی منطقی و منصفانه داشته باشد زیرا حقوق دریافتی کارگران با در نظر گرفتن تورم موجود، کفاف زندگی آنها را نمی دهد.
وی اجتناب از پرداخت دستمزد کارگر به صورت دستی و پرداخت آن به صورت بانکی، افزایش مزایای بیمه تامین اجتماعی برای کارگران، ابلاغ آیین نامه مشاغل سخت و زیان آور به شعب استانی، ساخت زائرسرا و اماکن اقامتی در شهرهای دیگر برای کارگران مسافر و زائر را ضروری دانست.
دبیر اجرایی خانه کارگر تشکیلات خراسان رضوی نیز در این همایش گفت: قانون کار اکنون به هیچ وجه اجرا نمی شود که بخواهد اصلاح شود.
"سید حسین رسولی" افزود: ورود بی رویه کالاهای خارجی، دلالی و واسطه گری، کاهش تولید فرصت های اشتغال را از کارگران گرفته است.
وی بیان کرد: از آنجا که تشکل کارگری از امنیت کافی برخوردار نیست قادر به تامین امنیت کارگر نیز نمی باشد لذا دولت باید افزون بر حمایت از تشکلهای کارگری اختیارات آنها را بیشتر نماید.
7489/522
30/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]